GEBELİKTE BAŞ AĞRISI PROBLEMİ!

Ciao Bella

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
497
457
23
Merhaba arkadaşlar

14+3 haftadayım. 14.haftaya kadar hamileliğim süper geçti, ne bulantı ne halsizlik.Ancak son 3 gündür; AKŞAMLARI gelen ve uyuyana kadar geçmeyen bir baş ağrısı problemim var. Bir kaç güne daha geçmezse doktora gitmeyi düşünüyorum; acaba gebelikte aynı sorundan muzdarip olan var mı? Varsa neden kaynaklanıyor? Nasıl geçiyor?

Küçük bir fincan Türk kahvesi iç canm aynı haftalarda bendede başlamıştı kahve denedm doktorada sordm oda 2 fincan çay veya kahve sorun olmaz abartma yeter dedi :)

Merhaba arkadaşlar

14+3 haftadayım. 14.haftaya kadar hamileliğim süper geçti, ne bulantı ne halsizlik.Ancak son 3 gündür; AKŞAMLARI gelen ve uyuyana kadar geçmeyen bir baş ağrısı problemim var. Bir kaç güne daha geçmezse doktora gitmeyi düşünüyorum; acaba gebelikte aynı sorundan muzdarip olan var mı? Varsa neden kaynaklanıyor? Nasıl geçiyor?
Ben nerdeyse tüm hamileligim boyunca şiddetli baş ağrıları yaşadım. Sanırım hormonlardan kaynaklı. Iki ağrı kesiciyle ancak geçiyordu. Doktorum da günde bir fincan türk kahvesi iç diyordu ama mideme dokunduğu için içemiyordum. Baş ağrısı beni çok zorladı. Bir çok doktora sordum. Gebelikte kullanılan ağrı kesicilerden önerdiler. Doğum yaptıktan sonra geçti.

Gebelik bas agrisi kronik sekilde 9 aydir yokluyor beni, bazen geliyor gunlerce gitmiyor bazen aylarca ugramiyor... lanet bisey ama ben hic agri kesici filan almadim dayanabilirim diye. Uykumdan uyandigimi biliyorum agridan. Bahsettiginiz haftalarda cok yogun oluyor zaten 20 haftaya kadar. Sonra bi duruluyor ve son aylarda yine basliyor. Cozumj caresi yok hormonlardan oluyor. Tansiyonunuzu takip edin ama bazen tansiyon yukselmesine bagli da olabiliyor

Ben nerdeyse tüm hamileligim boyunca şiddetli baş ağrıları yaşadım. Sanırım hormonlardan kaynaklı. Iki ağrı kesiciyle ancak geçiyordu. Doktorum da günde bir fincan türk kahvesi iç diyordu ama mideme dokunduğu için içemiyordum. Baş ağrısı beni çok zorladı. Bir çok doktora sordum. Gebelikte kullanılan ağrı kesicilerden önerdiler. Doğum yaptıktan sonra geçti.
İnanmıyorum yaa :((( Ben de dün parol aldım artık dayanamadım onu alınca geçti şükür ama sürekli ilaç mı kullanacağım bebeğe zararı olmuyormu? Senin de akşamları hep aynı saatte mi geliyordu cankm? Bi de hangi ağrı kesicileri kullandın ?

Gebelik bas agrisi kronik sekilde 9 aydir yokluyor beni, bazen geliyor gunlerce gitmiyor bazen aylarca ugramiyor... lanet bisey ama ben hic agri kesici filan almadim dayanabilirim diye. Uykumdan uyandigimi biliyorum agridan. Bahsettiginiz haftalarda cok yogun oluyor zaten 20 haftaya kadar. Sonra bi duruluyor ve son aylarda yine basliyor. Cozumj caresi yok hormonlardan oluyor. Tansiyonunuzu takip edin ama bazen tansiyon yukselmesine bagli da olabiliyor
Ayrıntılı kan testi yaptırdım vitamin eksikliği yada kansızlığa bağlı da olabilir mi diye alacağım sonucu yarın, siz de yaptırmış mıydınız acaba? Herhangi bir eksiklik olmasa da gene de oluyor mu? Bir de ağrı kesici almadan nasıl dayandınız :(

İnanmıyorum yaa :KK43:(( Ben de dün parol aldım artık dayanamadım onu alınca geçti şükür ama sürekli ilaç mı kullanacağım bebeğe zararı olmuyormu? Senin de akşamları hep aynı saatte mi geliyordu cankm? Bi de hangi ağrı kesicileri
İnanmıyorum yaa :KK43:(( Ben de dün parol aldım artık dayanamadım onu alınca geçti şükür ama sürekli ilaç mı kullanacağım bebeğe zararı olmuyormu? Senin de akşamları hep aynı saatte mi geliyordu cankm? Bi de hangi ağrı kesicileri kullandın ?
Gebelikte parol ve minosete izin veriyorlar. Ben minoset kullandım . Sadece akşamları değil çoğunlukla sabah başlıyordu bir tane alıyordum hafifliyordu ama geçmiyordu bazen dayanamayıp akşam bir tane daha alıyordum. Doktorum izin veriyordu ama ben yine de çok zor durumda kalırsam alıyordum. Çünkü çalışıyordum ve bir yerden sonra dayanılmaz oluyor . Çok şükür bebegimde problem olmadı. Zararlı olsa doktorlar izin vermez sanırım bir kav doktora sormuştum

Merhaba arkadaşlar

Gunde 3 taneye kadar parole izin verdi benim doktorum. Surekli degil tabi dayanamadigim zamanlarda. Cunku bas agrisinin verdigi stres sikinti da bebege zararli sonucta. 3kere hic icmedim ama 2 kere ictigim.oldu. bende de boyun duzlesmesi var normalde majezikten asagisi kesmiyorduoyuzden simdi parol banamisin demiyor :(
Basit bir bas agrisiysa rendelenmis patatese turk kahvesi dokup basina sarabilirsin. Patatesteki nisastanin agrikesici etkisi varmis.

Kızlar buradaki tavsiyelerden yola çıkarak akşam açık havada yürüyüş yaptım ve bir fincan kahve içtim. Bu akşam gelmedi ağrı. Sanırım işe yaradı her akşam uygulamayı düşünüyorum. Umarım tesadüf değildir.

Back
X