Gebelikte Basur

angelass

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
59
27
3
34
Merhaba arkadaşlar, aranızda basuru olan var mı? Ben 15+3 haftalık hamileyim. Son bir haftadır o bölgemde çok kaşıntı oluyordu ama çok dikkate almadım. Dün akşam da büyük tuvaletimi yaparken canım çok yandı ve orayı yıkarken elime büyük bi kabarıklık geldi. O zaman basurdan şüphelendim. Tuvaletten çıktıktan sonra çok ağrım oldu ve bütün gece uyuyamadım, şimdi de ağrım devam ediyor. Kusura bakmayın çok açık oldu ama aranızda aynı sıkıntıyı çeken var mı? Ağrıyı nasıl dindiriyorsunuz?

canım hamilelikte en çok yaşanan problemlerden biri. ilk aylarda ben de de olmuştu. sebze ağırlıklı beslen. kuru kayısıyı suya koy aksamdan sabah hem suyunu iç hem ye.sabahları ılık ballı su içmek,kuru incir, bamya yemek de iyi gelir. bir de ben de kanama oluyordu. doktoruma söyledim bir krem verdi o bölgeye sürmem için. o da rahatlattı. ama bunun çözümü beslenme şekli ve bol su içmek. şimdi şükür böyle bir problem olmuyor. umarım en kısa zamanda geçer . geçmiş olsun

Canım eğer kabızlık çekiyorsan poponun deliğinde ıkınmaya bağlı öyle şişlik olabiliyor. Yada fissür çatlak vardır. Basur öyle kaşıntı yapmaz. Kesin çatlamıştır. Tuvaletini yaptıktan sonra yanma hissi olur poponda. Eğer basur olursa tuvaletini yapmakta çok zorlanırsın. Kanar bile. İstersen bi doktora git

Hep lifli besleniyorum sürekli meyve yiyorum ama suyla aram pek yok işte unutuyorum hep içmeyi bunları da bir deniyim zaten severim hepsini çok teşekkür ederim :)

Hamileliğim boyunca hiç kabızlık çekmedim hatta aksine hep ishal oldum ama yaklaşık 1 hafta-10 gün kadar önce tuvaletimi yaparken çok zorlanmıştım kabız gibiydi ama aynı günün akşam tekrar ishal oldum ve resmen su gibi geliyordu o zamandan beri ağrım var ama hafif bi yırtılma falan olmuştur geçer diye düşündüm hep dün akşam da tuvalette ağlayacaktım resmen canım çok yandı yaparken çok zorlandım kanama var mı bilmiyorum ama çamaşırımda o bölgede damla şeklinde kahverengi lekeler olmuş akşam görüp çamaşırımı değiştirdim sabah yine olmuş Eşim çalışıyor işten gelmesini bekliyorum dayanamıyorum hemen gidicem doktora

Umarım önemli bişey değildir. Canını sıkma

Arkadasim hamilelikte kullanilir mi bilmiyorum ama basuru yok eden bir sey var. Kudret nari yagi. Bunu aktardan aliyosun. Bi akrabamiz kullanmisti ve bir daha da cikmadi. Ki ne cekerdi basurdan.
Cidden cok faydali bir sey.
Ama gebelikte kullanilir mi bilmem. Basur olan yere süreceksin sonucta bence bi zarari olmaz ama yine de o vebale giremem.

Doktora gittiğimde bir sorayım zararı yoksa kullanayım o zaman şuanda ilaçla geçse bile bi daha tekrarlanmasına dayanamam

Bende 2 hafta önce yaşadım çok fena bişeydi;( oturamıyodum kalkamıyodum yatamıyodum ne yapcağımı şaşırmıştım yani..doktorum sıcak suya otur dedi ama korktum bebeğime bişey olur diye.hedensa diye bi krem önerdi ama bulamadık.procto-glyvenol krem ve emla kremi karıştırıp kullandım.o iyi geldi ama 2 gün sürdü acısı.sonra kanamaya başladı 1 hafta falan sürdü.şu an sadece şişlik var ama acısı kanaması kesildi şükür.sana tavsiyem kabız olmayacak şekilde beslen bi de ayaklarını ve karnını sıcak tut.bende şu an 26.haftamdayım ve hiç kabız olmadım daha kendiliğinden önce meme çıktı sonra böyle oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…