Gebelikte bebeğin aşağıda olması

hllsahinn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2023
21
10
3
30
Kızlar merhaba geçen hafta ani giren bel ağrılarım oldu ara sıra ama şuanda yok ve 11+3 teyiz
Ama doktorum dün bebek aşağıda dikkat et uzun mesafe yürüme sakın ağır kaldırma dedi ama ilaç vermedi progestan gibi. 4. Ayda kan ve demire başlicakmışım . Şuanda sadece folikasite devam ediyorum. Cinsiyetini 7 hziranda öğrenicem inşallah:( size bi ultrason görseli bırakıyorum… ne yapmalıyım yukarı çıkması için? Ayaklarımın altına yastık koyup uzanıyorum evde de narin narin yürüyorum korkudan😞 üşütme sancısı gibi arada bür hafif hafif sancı giriyor çok tedirgin oluyorum.. anlayan birisi yorumlayabilir mi🙏🏻 cinsiyet tahmini de yapabilen olursa güzel olur… teşekkür ederim

Eklentiler

• 5FBE03E3-FD98-4C75-99AC-BE7294DC36FF.webp
    5FBE03E3-FD98-4C75-99AC-BE7294DC36FF.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 611
Bence başka bir doktora daha gidin, bebek aşağıdaysa yapılacak bir şey vardır herhalde diye düşünüyorum ama sağlıkçı değilim

Gittiğim doktor burda en iyisi o ne derse onu yap dediler ne bileyim bi garip geldi 🤷‍♀️ teşekkür ederm😌

Gittiğim doktor burda en iyisi o ne derse onu yap dediler ne bileyim bi garip geldi 🤷‍♀️ teşekkür ederm😌

O zaman öyle yapın, bazı hamileler gerçekten de yatarak geçiriyor tüm vaktini, Allah yardımcınız olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız kuzunuzu 🙏🏼

Benim bebegmde assagidaydi ama sizin haftanız benden baya erken. Bana doktor uzun süre ayakta durma çok yürüme ağır iş yapma demişti. Progestsn başlatmisti. Birde ilişki yasak demişti.

İyi dinlenirseniz kendiliğinden zamanla yukarı çıkıyor. Endişe edecek bir şey yok. Doktorun tavsiyelerine uyun mutlaka ❤️❤️

Aşağıda olmasını düşük tehlikesi gibi değerlendirmedi muhtemelen o yüzden progestan başlamamıştır. Başlasa daha iyi olurmus rahim kasları açısından.Erken doğum riski olur doğum eylemini başlatıcı seylerden kaçınmanız lazım buna ilişki dahil. Haftanız kücük bebek buyudukce yukarida cikabilir bu haftalar herhangi bir sey icin erken. Önemli olan usg degil serviks kontrolu boyu kac cikti

Kalp atışı iyi
Boyu 4,5 cm demişti
Sadece ağır kaldırma uzun mesafe yürüme dedi
Çok teşekkür ederimm

Benim bebegmde assagidaydi ama sizin haftanız benden baya erken. Bana doktor uzun süre ayakta durma çok yürüme ağır iş yapma demişti. Progestsn başlatmisti. Birde ilişki yasak demişti.
Dikkat edicem inşallah zaten ayakta fazla kalınca bel ağrısı başlıyor hemen 😞

Dikkat edicem inşallah zaten ayakta fazla kalınca bel ağrısı başlıyor hemen 😞
Evet çok dikkat edin ilişki konusunda da dikkatli olun ister istemez etkiliyor. Bide çok sıcak su ile banyo yapmayın.

Aşağıda olmasını düşük tehlikesi gibi değerlendirmedi muhtemelen o yüzden progestan başlamamıştır. Başlasa daha iyi olurmus rahim kasları açısından.Erken doğum riski olur doğum eylemini başlatıcı seylerden kaçınmanız lazım buna ilişki dahil. Haftanız kücük bebek buyudukce yukarida cikabilir bu haftalar herhangi bir sey icin erken. Önemli olan usg degil serviks kontrolu boyu kac cikti
Bebeğin boyunu mu ssordunuz acaba serviks deyince tam anlayamadım da

Bebeğin boyunu mu ssordunuz acaba serviks deyince tam anlayamadım da
Rahim ağzı uzunluğu canım bebek asagida yukarida bi onemi yok onemli olan rahim agzi uzunlugun ortalama 19-20. Haftada kisalma seviyesine göre serklaj denilen dikis atma islemi yapilir ve dogum engellenir. Yada hic kisalmaz normal devam eder yani ona bağlı dogumda tamamen silinir oyle dusunun. Plesanta pozisyonu asagida olmasi bunlar risktir senin durumunda bebek asagidaysa rahim agzi kontrolleri yapilir yeterli uzunluktaysa sorun olmaz

Rahim ağzı uzunluğu canım bebek asagida yukarida bi onemi yok onemli olan rahim agzi uzunlugun ortalama 19-20. Haftada kisalma seviyesine göre serklaj denilen dikis atma islemi yapilir ve dogum engellenir. Yada hic kisalmaz normal devam eder yani ona bağlı dogumda tamamen silinir oyle dusunun. Plesanta pozisyonu asagida olmasi bunlar risktir senin durumunda bebek asagidaysa rahim agzi kontrolleri yapilir yeterli uzunluktaysa sorun olmaz
Peki bu rahim agzi kontrolleri karindan ultrason ile olculebilir mi? Vajinal muayene yapmiyor da benim doktorum? Belki bakmistir ama hic bahsetmedi eger karindan bakiliyorsa tabi

Peki bu rahim agzi kontrolleri karindan ultrason ile olculebilir mi? Vajinal muayene yapmiyor da benim doktorum? Belki bakmistir ama hic bahsetmedi eger karindan bakiliyorsa tabi
Karındanda bakılır fakat 14 hafta öncesi anlamlı olmaz. En dogru sonucu vajinal usg veriyor fakat doktor tecrubesi mesane dolulugu kullandigi cihaz degistirir durumu iyi gorurse vajinal bakma gereği duymaz suan sizin haftaniz kucuk stres yapmayin

Çok teşekkür ederim inşallah 13 haftaya girince cinsiyet için gelin dedi. Gittiğimde daha detaylı konuşurum hoca ile
Allah razı olsun vakit ayırdınız🌸🫶

Back
X