GEBELİKTE BELOCC LÜTFEN YARDIM

kubraa97

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2024
51
10
8
28
Kızlar bende 7 yıldır yaygın anksiyete panikatak var . Şuan 15 hafta gebeyim . Ani çarpıntı atakları ve tansiyon yükselmeleri oluyor . Kadın dopumcu kardiyolojiye gönderdi. Kardiyolojide beloc 25 mg yazdı. Kadın doğum doktorum belocu kötü hissettiğinde kullan sadece dedi. Tedirginim aranızda kullanan var mı ya lütfen ..

Beloc'un gebe kadınlar üzerindeki etkileri net kanıtlanmamıştır. Düşük, erken doğum, bebekte büyüme geriliği gibi riskleri var. Bunlar risk. Kesin olur da diyemeyiz ama olmaz da denilemez. Başka bir doktora daha görünüp anksiyete durumunuzdan vs. de bahsederek daha kapsamlı bir muayene olamaz mısınız? Eğer ilacı kullanmaya devam ederseniz en azından son 3 ayda doktorunuza durumu hatırlatın lütfen. Yenidoğanda kalp ritim bozukluğu yapabileceğinden doğumdan bir süre önce mümkünse kesilmesi gerekiyor.

Ya kafam çok karışık fiziksel sebep yok ama anksiyeteden dolayı aniden nabzım hızlanıyor tansiyon bi tık yükseliyor. Bu ilacı kullanmak yerine psikiyatriye gidip gebelikte güvenli olan bi antidepresan mı kullansam diyorum daha mantıklı sanki . Napcamı şaşırdım. Ya da başka bi kardiyoloji ile mi görüşsem

Sizi anksiyeteye sürükleyen duygu/düşünceler varken kalp hızınızda değişim oluyorsa önce bir psikiyatrist ile görüşmek daha mantıklı olabilir. Gitmeden önce biraz internette araştırın isterseniz özellikle devlet hastanelerinde süre sınırlaması da olduğu için psikiyatristler tanı koymada zorlanabiliyorlar. Kısaca zor iş ya... Allah yardımcınız olsun.
Anksiyete mevzusunda Tevbe suresi 129. ayeti de samimi dualarınıza katabilirsiniz, bana çok büyük şifası oldu elhamdülillah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…