gebelikte beslenme programı olan varmı

sero13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
223
37
118
40
merhaba bayanlar gebeliğimin 20. haftasındayım olsun bu pandemi nedeniyle olsun gebeliin vermiş olduğu halsizlikle çok bir hareketim yok haliyle kilo alıyorum örnek bir listeniz varmı. nelere dikkat diyorsunuz. ilk gebeliğimde çok kilo almadım ama zaten kiloluydum offff snr veremiycem diye çok korkuyorum. birde psikolojik olarak nasılsınız?

merhaba bayanlar gebeliğimin 20. haftasındayım olsun bu pandemi nedeniyle olsun gebeliin vermiş olduğu halsizlikle çok bir hareketim yok haliyle kilo alıyorum örnek bir listeniz varmı. nelere dikkat diyorsunuz. ilk gebeliğimde çok kilo almadım ama zaten kiloluydum offff snr veremiycem diye çok korkuyorum. birde psikolojik olarak nasılsınız?
Bence beyaz ekmek, beyaz un, kola, gazoz, meyve suyu ve tatlilardan uzak durun. Paketli gidalardan uzak durun, salam sosis jambon gibi seylerden uzak durun. Doyana kadar yemek yiyin. Bol su için. Karatay beslenme sekli size uyumlu olabilir. Onda ac kalmiyorsunuz. Doyana kadar yiyorsunuz, un, seker, paketli gidalardan uzak duruyorsunuz. Gunde iki yumurta yiyorsunuz. Bebek icin de faydalı olur hem.

Bol bol protein, bakliyat ve sebze. Günde 3lt su mutlaka. Bende kilolu hamile kaldım 5 kilo aldım henüz

Doktorunuzla konuşun. O hamileliğinizin gidişiyle alakalı beslenmeniz için size bilgi verecektir. Mesela bana etrafımda aman karbonhidrat tükentme diyen herkesin aksine doktorum hepsinden yemek zorundasın demişti.

Merhaba hanım efendi beslenmenizle ilgili herhangi bir diyet programı uygulamanız çok sakıncalı. Gebe beslenmesinde hem bebeğin sağlığı ve hem de annenin sağlığı göz önünde bulundurularak, alması gereken protein ve enerji belirlenir. Gebelik haftası annenin mevcut durumu göz önünde bulundurulur. Bu konuda alanında uzman bir diyetisyenden destek almalısınız. Riskli durumlara girmeyin

Şeker testi yaptırdınız mı🤔 Şeker Testiniz normal çıkarsa bile bir uzmanla görüşmeden birşey uygulamayın.

Benim şeker testim yüksek çıkınca doktorum önce dahiliye ye daha sonra dahiliye diyetisyene yönlendirdi.

Tek başınıza hareket etmeyin bebeginizin nelerden nasıl kilo alabileceğini öğrenin. Siz kilo almayın diye sağlıksız beslenme şekli uygulamayın.

Benim 3 ana ögün 3 ara öğün günde 6 ögünüm var.

dr um 2 hafta boyunca şekerime bakıp not almamı istedi şeker ölçümlerim çok normal çıktığı için ayrı bir test yapma gereği duymadı çok şükür ama gelicek ay sanırım şeker yüklemesi yapılacak

Back
X