Gebelikte Bitmeyen baş ağrısı

ay parla

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2025
276
86
13
39
Kızlar 15 haftalık hamileyim ve onbeş günü geçti baş ağrısı bitmedi genellikle ense ve gözlerde bu ağrı normalde migren hastasıyım ama bukadar uzun süren bi ağrı yaşamadım sırada aldım doktoruma cuma muayene olucam inşallah benim korkum tansiyon mu yoksa gebelik zehirlenmesi mi aklımda deli sorular var benim gibi olup çözüm bulan arkadaşlardan tecrübelerinizi anlatırsanız sevinirim

Kızlar 15 haftalık hamileyim ve onbeş günü geçti baş ağrısı bitmedi genellikle ense ve gözlerde bu ağrı normalde migren hastasıyım ama bukadar uzun süren bi ağrı yaşamadım sırada aldım doktoruma cuma muayene olucam inşallah benim korkum tansiyon mu yoksa gebelik zehirlenmesi mi aklımda deli sorular var benim gibi olup çözüm bulan arkadaşlardan tecrübelerinizi anlatırsanız sevinirim
Benimde agri oluyor hatta suan bile var ama her gun olmuyor arada oluyor.
Tansiyonunuzu ölçüyor musunuz?

Gebelik zehirlenmesi 27. haftadan itibaren olur tansiyona baktırın, kullandığınız takviyeler de yapıyor olabilir.

Benimde agri oluyor hatta suan bile var ama her gun olmuyor arada oluyor.
Tansiyonunuzu ölçüyor musunuz?
Canım hiç ölçmedim tansiyon aleti bozulmuş ama dediğim gibi onbeş günü geçti hiç ağrı bitmedi çok şiddetli ensemde ağrı oluyor yeri geliyor gözlerime vuruyor gittim acile tahmin ettiğim gibi tansiyonum çıkmış ilaç serum tahlil falan yapıldı cuma günü kendi doktoruma nasipse gidicem

Canım hiç ölçmedim tansiyon aleti bozulmuş ama dediğim gibi onbeş günü geçti hiç ağrı bitmedi çok şiddetli ensemde ağrı oluyor yeri geliyor gözlerime vuruyor gittim acile tahmin ettiğim gibi tansiyonum çıkmış ilaç serum tahlil falan yapıldı cuma günü kendi doktoruma nasipse gidicem
Tansiyonu muhakkak ölç ama ondan olabilir, riskli yukselmesi demişti doktor, cok gecmis olsun :(
Gerci benim buyuk 9 kucuk 6 iken de agriyor

Merhaba korkma o haftalarda oluyor☺️benimde öyleydi. Şuan 31. Haftamdayım . Gebelik zehirlenmesi o haftalarda oluşmaz . Magnezyum eksikliği yapmış olabilir. Dr gidene kadar 1 adet Parol alabilirsin hiç korkma bir şey yapmaz . Bana magnezyumu ilaç olarak drğil takviye edici olarak yazmıştı. Halen daha kullanıyoruz. Çünkü ilerleyen zamanlarda da rahim kasılmasını rahatlatıyor

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 4
Merhaba korkma o haftalarda oluyor☺️benimde öyleydi. Şuan 31. Haftamdayım . Gebelik zehirlenmesi o haftalarda oluşmaz . Magnezyum eksikliği yapmış olabilir. Dr gidene kadar 1 adet Parol alabilirsin hiç korkma bir şey yapmaz . Bana magnezyumu ilaç olarak drğil takviye edici olarak yazmıştı. Halen daha kullanıyoruz. Çünkü ilerleyen zamanlarda da rahim kasılmasını rahatlatıyor
Bakalım dün akşam kansızlık çıktı baya düşük cuma doktor ne tavsiye eder bilmiyorum Rabb'im sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah ❤️

Benim gebelik öncesinde de şiddetli migren ataklarım oluyordu. Hatta artık ağrıdan kusup hastaneye yattığım bile oldu. Göz tansiyonundan tutun, şekere kadar her şeyden şüphelenip takibi yaptım. En sonunda migren dediler. Öncelikle neyin tetiklediğini bulmanızı tavsiye ederim. Mesela benim direk ışık ve stres çok etkiliyor. Hafifçe bir ağrı hissettiğimde bile ekrana bakmaya hemen kesiyorum. Bu göz ve baş için olan soğuk göz torbalarından aldım. İçinde küçük toplar var. Buzlukta tutuyorsunuz. Gözlerimden ağrı girmeye başladığında onu gözlerime şakalarıma başıma uygulayarak karanlık bir ortamda rahatlatmaya çalışıyorum. Bir süredir de iyi gidiyor gibi. Tabii hamilelikte döneminde hormonların etkisiyle tetikleyen bir şey olmasa bile ağrı yaşayabilirsiniz. Benim başlarda normale göre daha kötüyken 10.haftadan sonra normale göre daha iyi duruma geldi. Gerçekten bunu sadece yaşayan bilir. Hayat kalitesini çok kötü etkileyen ve yaşamdan zevk almanızı engelleyen bir durum. Umarım siz de rahatlatacak yollar bulursunuz.

Back
X