- Emoji Skoru
- 5
- Puanlar
- 288
Merhaba kızlar, ben yaklaşık 7 senedir her ovülasyon döneminde aynı şeyi yaşıyorum ve artık gerçekten çok yoruldum. Benim gibi yaşayan var mı diye merak ediyorum. Yumurtlama döneminde genellikle sol alt karın tarafımda başlayan bir ağrı oluyor, belime ve bazen bacağıma kadar vuruyor. Yaklaşık 3 gün sürüyor ve gün içinde birkaç kez geliyor. Özellikle geceleri çok daha şiddetli oluyor ve uyumamı bile zorlaştırabiliyor. Son zamanlarda da sanki daha uzun sürmeye başladı. İlk başta bunun miyomdan kaynaklandığını düşünmüştük. Miyom ameliyatı oldum ama ameliyattan sonra da hiçbir değişiklik olmadı. Doktorum bunun ovülasyon ağrısı olduğunu ve normal olabileceğini söyledi ama bana hiç normal gibi gelmiyor çünkü her ay aynı şeyleri yaşamak gerçekten çok yıpratıcı. Ateşim, bulantım ya da kanamam olmuyor sadece bu ağrı oluyor.
Şu an gebelik planlıyorum ve bu yüzden vücudumu daha dikkatli takip ediyorum. Merak ettiğim bir konu da şu, bu ağrı sizce yumurta büyümeye başladığında mı oluyor yoksa yumurta çatladığı anda mı yaşanıyor? Ben ağrının tam olarak hangi aşamaya denk geldiğini bir türlü anlayamadım. Benim gibi yıllardır her ay düzenli olarak ovülasyon ağrısı yaşayan var mı? Sizde de birkaç gün sürüyor mu, belinize ya da bacağınıza vuruyor mu? Bunun bir çaresini bulan oldu mu ya da doktorunun önerdiği gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı? Açıkçası artık psikolojik olarak da çok yoruldum. Her ay o günler yaklaşınca yine başlayacağını bilmek bile beni strese sokuyor. Deneyimini paylaşan olursa çok sevinirim.
Şu an gebelik planlıyorum ve bu yüzden vücudumu daha dikkatli takip ediyorum. Merak ettiğim bir konu da şu, bu ağrı sizce yumurta büyümeye başladığında mı oluyor yoksa yumurta çatladığı anda mı yaşanıyor? Ben ağrının tam olarak hangi aşamaya denk geldiğini bir türlü anlayamadım. Benim gibi yıllardır her ay düzenli olarak ovülasyon ağrısı yaşayan var mı? Sizde de birkaç gün sürüyor mu, belinize ya da bacağınıza vuruyor mu? Bunun bir çaresini bulan oldu mu ya da doktorunun önerdiği gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı? Açıkçası artık psikolojik olarak da çok yoruldum. Her ay o günler yaklaşınca yine başlayacağını bilmek bile beni strese sokuyor. Deneyimini paylaşan olursa çok sevinirim.