gebelikte böbrekte taş

anggel

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
804
45
323
23 haftalık hamileyim sağ böbrekte büyüme ve taş olduğu ortaya çıktı,çok fena ağrı oluyor ve kasılmalar... bunun için katater takmayı önerdiler fakat onun da riski var...ağrı kesici ilaçlar kullanıyorum ve bol su içiyorum ama nafile..bu şekilde gebeliğini sürdüren ve sağlıkla bebeğine kavuşan varmı?

2 yada 2.5 aylık hamileydim sabah gaz sancısı sandığım bir ağrıyla uyandım gitgide artan ve bulantı yapan. önce apandistten şüphelendik kalktık gittik acile sabahın 7si .tam anlamıyla ağrımı kesemediler ben duvarları tırmalıyorum o durumdayım. kalktık başka hastaneye gittik. ultrasonda enfeksiyon olduğu görüldü. ondan sonra tam anlamıyla ağrı kesici aldım ama doktorum(kadın doğumcum) almasan daha iyi olurdu demiş. ondan sonra antibiyotik ve böbrekle ilgili bir ilaç ve minoset içtim. hamilelikte böyle durumlarda kullanılabiliyormuş. her ay üroloji doktoruna gittim. azaldığını söyledi bu arada 3 litre su içiyordum içmeye çalışıyordum. 6.aydı sanırım böbrekte taş olduğunu öğrendim. su içeceksin dediler.öyle yaptık .şimdi kızım 8 aylık oldu. onda çok şükür bir sıkıntı yok ama bende taşlar duruyor hala. çünkü arada bir ben buradayım dercesine sızlamalar oluyor. bahsettiğin alet bana en başta denmişti antibiyotik bir işe yaramazsa takılabilir denmişti ama gerek kalmadı. hamilelikte zaten baş ağrısı diş ağrısı bir de böbrek ağrısı kadınları çok zorda bırakır. ilaç içemezsin acı çekersin umarım ağrıların en az şekilde bitirirsin hamileliğini.

Back