Kızlar çok üzgünüm. 13 haftalık hamileyim, bundan 3 hafta önce boğaz ağrısı ses kısıklığı ve öksürükle mecburen dr.a gittim. Aksef 500 antibiyotik, pastiller ve öksürük şurubu verdi. 10 takla attım içmemek için ama dr.larım iç iç dedi mecbur içtim. Ne yazık ki iyileşemedim deli gibi altıma kaçırana kadar öksürüyorum, karın kaslarım felç oldu, balgam çıkarıp duruyorum. Mecburen yine göğüs hastalıklarına gittim bu gün. Bronşit olmuşum şimdi de zitromax 500 de günde bir tane ve foryxa, ağızdan şu astımlıların kullandığı içine çekme aparatı olan ilaçtan verdi. Artık iyiden iyiye Allah ne verdiyse kullanmak zorunda kaldım, çok moralim bozuk. Böyle olup, bu ilaçları içip sağlıklı bebek doğuran var mı?
canım ben de hamileyken bronşit oldum iğne yedim günlerce 6-7 aylıktım o zaman mahvoldum hastalıktan sonra iyileştim kızımda gayet sağlıklı doğdu hastalığın bebeğe etkisi daha fazla olacağından ilaç kullanmayı kötünün iyisi olarak ısrarla tavsiye ediyor doktorlar napacaksın mecbur kullanacaksın yapacak bişey yok Allaha emanet inş..
canım gebeliğimde bir çok kez antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. bunlardan biri de grip oldum bir türlü geçmedi 2 kutu antibiyotik bir sürü şurup kullandım gene geçmedi üstüne polen alerjisiyle karışınca bronşite çevirdi kulak burun boğaz göğüs hastalıkları gitmediğimiz doktor kalmadı öksürmekten içim dışıma çıkıyordu uyuyamıyordum sonra bronşit olduğu ortaya çıkınca doktor iki tane astım için sprey ilaç verdi onlarla iyileşebildim ancak haftaya da doğumum var. sen doktoruna güven ama ilaçlar konusunda sık sık sor kullanabilir miyim diye çünkü bazen dalgın oluyorlar ben 3-4 kere soruyordum zararı olur mu diye. sadece akciğer filmi çektirme sakın.
murun ve tyche çok sağ olun. Çalışma ortamım çok kötü camlı bina sürekli güneş giriyor terliyorum. Bir taraftan da klima çalışıyor buz kesiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım. İnşaallah bebeğin sağlıklı olur tyche. Doktorlar doğmadan, ilaç kullanımı veya başka bir şeyden dolayı oluşsan hasarları göremiyor değil mi?
murun ve tyche çok sağ olun. Çalışma ortamım çok kötü camlı bina sürekli güneş giriyor terliyorum. Bir taraftan da klima çalışıyor buz kesiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım. İnşaallah bebeğin sağlıklı olur tyche. Doktorlar doğmadan, ilaç kullanımı veya başka bir şeyden dolayı oluşsan hasarları göremiyor değil mi?
teşekkürler canım inşallah sen de sağ salim dünyaya getirirsin bebeğini. risk oluşturan ilaçlar vermiyorlar zaten sen canını sıkma bütün ilaçların içinde gebelikte kullanılmaz yazıyor zaten insanlar kendi kafalarına göre kullanmasınlar diye ilaç kullanımı ya da başka birşeyden dolayı oluşan hasarları görüyorlar ancak fiziki olurlarsa. örneğin böbrek vb. organlarla ilgili olanları..