• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte çalışma saati

gve

Meriç Ege
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
2.113
3.364
208
istanbul
Merhaba kızlar. Sevgili adminler konumu cevap alana kadar taşımazsanız sevinirim.Burada daha hızlı cevap alıyoruz.
Gelelim sorumuza. Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum. 08:00-18:00 saatleri arasında. Çay molası vs yok. İş kanununda hamile kadınların günlük 7,5 saat ten fazla çalıştırılamayacağı yazıyor. Bende insan kaynaklarına sorduğumda o zaman Cumartesi gelir çalışırsın diye bir cevap aldım. Haftalık 45 saat çalıştığımdan dolayı sorun teşkil etmiyormuş. Fakat hiç bir erkek personel de dahil zaten cumartesi günleri çalışmıyoruz. Konuyla alakalı bilgi sahibi olan arkadaşların yorumunu bekliyorum.

Hamileyken çalışma saatimi 8-18den 9-17ye çekmişlerdi. Böyle bir hakkınız var diye biliyorum

Merhaba kızlar. Sevgili adminler konumu cevap alana kadar taşımazsanız sevinirim.Burada daha hızlı cevap alıyoruz.
Gelelim sorumuza. Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum. 08:00-18:00 saatleri arasında. Çay molası vs yok. İş kanununda hamile kadınların günlük 7,5 saat ten fazla çalıştırılamayacağı yazıyor. Bende insan kaynaklarına sorduğumda o zaman Cumartesi gelir çalışırsın diye bir cevap aldım. Haftalık 45 saat çalıştığımdan dolayı sorun teşkil etmiyormuş. Fakat hiç bir erkek personel de dahil zaten cumartesi günleri çalışmıyoruz. Konuyla alakalı bilgi sahibi olan arkadaşların yorumunu bekliyorum.
Günlük çalışma süreniz 7,5 saatten fazla olmamalı.
Bu saate ara dinlenmeleri ve yemek arası dahil değildir.
08:00-18:00 arası çalışıyorsanız beş gün çalıştığınızı varsayarsak haftalık 42,5 saat çalışmanız var demektir. Yani yasal sınırın altında.

• Beğen
Reactions: gve
170 i arayıp öğrenebilirsin ben hamileyken hep eski çalıştığım saatlerde çalıştım

• Beğen
doktordan rapor alsan ise yaramaz mi? yasalari bilmiyorum benim is arkim günde 4 saat calisip tam maasini aldi farki sigorta ödedi

Normalde saat kaçta gelip kaçta çıkıyordunuz.Ve hafta sonu çalışıyormuydunuz?

Tatlım bizim mesaimiz 08:30 da başlıyor 18:00 de bitiyor. Ben sabahları 10:00 da gelip akşam aynı saatimde çıkıyorum. Öğlen yemeği aramızda 45 dakika ve cumartesi günleri bir hafta çalışıyorum 1 hafta çalışmıyorum

• Beğen
Ben masabaşı çalıştığım için ve istediğim zaman çay molası verebildiğim için normal mesai süresi kadar çalışmıştım 35. haftaya kadar..

Yaptığınız iş yorucuysa hakkınızı iyi öğrenip arkasında durun.
İlgili maddeyi de belirten bir dilekçe koyun önlerine. Uyanıklık edip 45 saati tamamlatamazlar size.
Amaç zaten az çalıştırmak dedikleri şart saçmalık..

• Beğen
Devlet memurlarından bu tarz bi hak kullanan yok herhalde di mi bizde mesai 8 saat. Yani 08.00-17.00 öglen bir saat mola.

Ben masabaşı çalıştığım için ve istediğim zaman çay molası verebildiğim için normal mesai süresi kadar çalışmıştım 35. haftaya kadar..

Yaptığınız iş yorucuysa hakkınızı iyi öğrenip arkasında durun.
İlgili maddeyi de belirten bir dilekçe koyun önlerine. Uyanıklık edip 45 saati tamamlatamazlar size.
Amaç zaten az çalıştırmak dedikleri şart saçmalık..
Ben şimdi 170 aradım. Günlük 7.5 saatten fazla çalıştıramaz fakat Eğer sözleşmende Cumartesi çalışmak varsa 45 saate tamamlatır dedi. Normalde cumartesi çalışmıyor kimse ama maddeyi koymuş uyanıklar.Haklarını talep etmesinler diye.

Back
X