gebelikte çatlak olmaması için ne kullanıyorsunuz canlar

Canım banada çatlak kremi verdi ama almadım illa ki kimyasal bişeyler vardır die korktum en doğal bebe yağı ve vazalin dediler kullanıyorum faydasını da görüyorum hamd olsun :))

en pahali seyleri snra johnsons baby oil kullandim ciks fayda etmedi bi hafta önce catir catir catladim =))

ben sadece duştan sonra bebe yağı kullanıyorum,başka bişeyle uğraşmıyorum çünkü engellemiyormuş.doktoruma da sordum,çok çok az faydası olur,çatlayacağı varsa çatlar dedi.şimdilik bişey yok çok şükğr,inşallah sonra da olmaz,ya da az olur.son 1-2 haftada oluyormuş genelde,benim daha çok var.

hangi dr la konuşsam çatlaycağı varsa çatlar dedi..bende her duş sonrası bebe yağı kullandım..sonra bi siteden alışveriş yapmıştım hediye olarak chicco nun hamileler için çatlak kremini kullandım her gece..hiç çatlağım yok..
başka bir arkadaşım nerdeyse yağın içinde yattımm diyor ama çok fazla çatlamış..

bebek yağı kulandım sürekli. son aylarda Lierac kullandım. 4tane çatlağım var. cilde bağlı, ki,mi cild ne yaparsa yap çatlıyormuş. ama yine de bişeyler sürmek lazım en az çatlak için..

Badem yağı kullanıyorum 38 haftalık hamileyim ve sıfır çatlak

badem yağını duştan sonra kurulanmadan(ıslakken) kullandım. tüylenme olmadı. 13. haftadan itibaren kullanmaya başladım...

arkadaşlar bu çatlaklar eğer cild yapınız müsayitse beyaz ince tenliyseniz, annenizde çatlak varsa ne yaparsanız yapın oluyor..şuan 37 haftalık hamileyim yaklaşık 3 aylıktan beri düzenli olarak bebe yağı ve liarac kullanıyorum 34. haftaya kadar hiç bir şey yoktu inanmassınız bir gecede çatladım..kullandıklarımın bir faydası olmuştur mutlaka ama pahalı kremlerden yağlardan çok bişeyde beklemeyin derimm...

bende şu an 7 aylık hamileyim ama karnım 9 aylık gibi büyük bende roc hamileler için çatlak önleyici yağ kullanıyorum şu ana kadar hiç çatlağım olmadı ve hatta benim göğsümde eskiden çatlak vardı o da geçti çok memnunum tavsiye ederim

Hamileliğim esnasında buradaki forumları çok takip ettim. O sebeple hamileliğim bittikten sonra sonuçları hakkında yazmaya kendi kendime söz vermiştim. Şimdi de yazıyorum.
Öncelikle ben çatlak oluşumuna son derece meyilli bir insanım. Annemde hamilelikten ötürü yüzlerce çatlak var. Benim cildim kuruluktan pul pul dökülür. Karnımda kollarımda her banyo sonrası, denize girince vs. kırmızılıklar oluşur o derece. Zaten basenlerim , bacaklarımın büyük kısmı da ergenlikte çatlakla kaplandı. O yüzden hamilelik esnasında çatlağım olacağından emindim. Ancak doğurdum ve üzerinden zaman da geçti 1 tane bile çatlağım yok.

Ne yaptığıma gelince;hamilelik boyunca toplam 12 kilo aldım. İçerik araştırması da yaptım tabi. Bebeğin etkilenmemesi için en az kimyasal içerikli ürünü kullanmak istedim. 3. ayım bittikten sonra sabahları Bepanthol çatlak kremini akşamları mustela çatlak kremini kullandım. Neredeyse hiç aksatmadım. Mustelanın içinde paraben vs. vardı sanırım. Bepanthol de basmalı ve içinden kremi çıkarana kadar sinir küpüne dönüyorsunuz.Milim milim çıkıyor. 5 seferde falan ancak sürülecek miktarda kremi çıkarmayı başarıyorsunuz. Üzerinden aylar geçti belki değiştirmişlerdir bilemem.

Mustela mı benpanthol mü asıl işe yarayan bilmiyorum. Dediğim gibi ikisini de günde birer defa kullandım. Kesinlikle işe yaradı. Hiç bir yerimde çatlak yok. Hatta karnımda banyodan sonra oluşan kızarmalar bile geçti . Bende bile çatlak oluşmadıysa, bence çatlak oluşumunu önlemek mümkündür. Fazla kilo almamak ve iyice nemlendirmek gerek. Umarım bilgiler işinize yarar.

Lierac kullanıyorum 3 aydan sonra başladım. Çok düzenli kullanamıyorum ama. Unutuyorum bazen sürmeyi. Göğüs ucu için de Babe nin kremini başladım şimdiden.

30. haftaya kadar bio oil ve kakao badem vs karışımı olan bir yağ kullandım.Ne oldu bir anda poooff....hem de 3 kilo aldığım halde .Sonra mustela aldım ama nafile....DİYECEĞİM ŞU Kİ yine de nemlendirin vucudunuzu fakat bu çatlama olayı genetik birşey annede varsa kızındada oluyormuş.Dünyanın parasını dökmeyin.Çatlayacağı varsa çatlıyor.Sonra üzülmeyin bebişinizden hatıra kalır yapacak bir şey yok....

Annemin 3 hamilelegi var catlaklari olusmus karin bolgesinde. Bende 7 aylik bi kiz tasiyorum erkek gobegi gibi onde giden cinsten ama catlagim olmadi henuz cok sukur gobegimde. Duzenli olmasada aklima geldikce lierac ve bebe yagi kullaniyorum. Ama benimde memelerim catladi ve koyulasti bilseydim oralarada ozen gosterirdim. Zaten 90di 110 oldu simdi sut dolunca kac olur bilemem... Babaannem gibi oldu iyice

bende hamile olduğumu öğrendiğimden beri raen kakao kremini sabah akşam kullanıyorum.şimdilik memnunum.hiç çatlamadım.ama unutmayın bu kremleri doğum sonrası da kullanmak gerekiyor.

Bence bu sirf bunye ile alakali. Annem ve kizkardesim harita hibi oldular ama onlar beyaz tenli. Ben bugday tenliyim ve normalde de etim "yumsak" bu yuzden elastikiyeti daha fazla. Ne oglumda ( onda arada yoplasan 5-10 kez anca bebe yagi killandim banuodan sonra) ne de simdi
2-3 kez nemlendirici kullandim sadece banyo sonrasi hic catlagim yok masallah. Maddi cijari olmayan dr lar da bu icten gelen birsey oldugu icin bosa para harcamayin diyorlar. En fazla bebe yagi surun bence yada edinize surdurun bebekle bir bag olussun diye. Yoksa neler neler surup de zebra gibi hatira ile jakan anne cok. Ama bebegin icin deger diuorsun yapacakda fazla birsey yok

Benim annem ve ablamda çatlak var. 26 haftadayım ve lierac kullanıyorum henüz çatlağım yok. Yalnız ğç defa yüzeysel çizgilerim oluştu ve geçtiler hiç de iz kalmadı. Lierac tavsiye ederim kesinlikle paraya kıyıp alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…