Doğuma Hazırlık gebelikte cinsellik

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
arkadaşlar 6 haftalık hamileyim, doktorum 9. haftaya kadar önermiyorum ben kimseye dedi. dün keseyi gördük kalp atışı için 10 gün sonra gidicem ama nette falan okudum arkadaşımla konuştum, kimsenin doktoru yasaklamamış, sizinki de yasakladı mı acaba ? neden yasakladı diye merak ettim sadece :)

Benim doktorum riskli gebelik olmadığı sürece bir sorun yok demişti hiç yasaklamadı ama ilk 3 ay tutunma süresi diye mi yasakladı acaba sizinki

Riskli bir gebelik olmadığı sürece cinselliğin hiçbir bebeğe ve hicbir gebeye zarari yoktur. Tam tersi anne babanin birlikte fiziksel bir paylaşımda bulunması ve sonucunda her iki tarafın da ruhsal ve fiziksel acılardan çok faydalı hormonlar salgılamasına sebep olan bir birlikteliğin bebeğin duygusal gelişimine çok çok faydalı olacağını çoğu yerde okudum ve buna yürekten inaniyorum

Evet ama işte eşimde pipirik yapıyor neyse 2.5 haftacık kaldı canım :)

Canım yapmazsanız ölmezsiniz ya. Sırf bir kaç hafta için konu açman değişik geldi.
İçinden geleni yap ne diyelim madem doktoru dinlemiceksin :)

Canım yapmazsanız ölmezsiniz ya. Sırf bir kaç hafta için konu açman değişik geldi.
İçinden geleni yap ne diyelim madem doktoru dinlemiceksin :)
yapıcam diye konu açmadım ki genel hamile arkadaşlarının doktor fikirlerini merak ettim sadece, doktoru dinlemiycem de demedim :)

bn 33 haftaligim kocamla iliski nasil yapiliodu onu bile unuttuk.
dogum sonrasi bizim icin düğün sonrasi gibi olacagi kesin :)

3 gün sonra tekrar gideceksin. Belki yanıtını bulmuşsundur, ancak ilk 9 hafta önerilmemesinin sebebi normalde düşük riskini ortadan kaldırmak için genellikle doktor tarafından yasaklanır. Ama herhangi bir sakınca görmüyorsa doktor, hatta tabiri caizse pozisyon bile öneriyorsa sorun olmaz. Ayrıyeten gebelik boyunca ilişkiye girilirse, bu erken doğumu da durduruyor, yani (39 -42) haftayı tamamlıyor, ancak son aylarda sıklık düşürülmeli :)

Düşük riski gibi sağlık sorunları olduğu durumlarda önerilmez onun dışında cinsellik gebelikte hiç bir zaman sorun değildir ve yapılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…