Gebelikte cok kilo aldım..Bunu nasıl engelleyebilirim ?

asudem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
697
7
96
İsveç
kizlar ya ben cok hizli kilo aldim daha 12. haftamdayim ve 5 kilo aldim simdiden, ve bel fitigi var bende ve kilo aldikca belim cok fena durumda, kipirdiyamiyorum corabimi bile giyemiyorum wc ye gidince su pantolunumu bile zor indirip kaldiriyorum daha simdiden böyleysem son aylarda napcam bilmiyorum, doktorum cok kilo almamalisin dedi, ama ben zaten yüksek kiloyla hamile kaldim boyum 165, kilom 79 du simdi 84 kiloyum :((( lütfen yardim edin

Yedigim seyler : bol bol meyve, yogurt süt yumurta, günde en fazla iki dilim kepek ekmegi, sütle birlikte pekmez (sabahlari) , aksam yemegimide genelde pilav esliginde etli bir yemek olarak yiyorum birde boll salata tüketiorum, yani korkumdan canimda birsey istemiyor daha cok kilo alicam diye

yemedigim seyler : seker, cikolata hamur isi, börek, cörek, tatli,pasta, sekerli hicbirsey yemiyorum,

günde 2 litreden fazladas su iciyorum ama yinede heppp sis hepp sis, bunalima giricem :(((
tecrübelerinizi bekliyorum

canım aslında çok da normal yiyormuşsun. naıl aldın 5 kiloyu anlamadım açıkçası. ben hamileliğimde toplamda 9 kilo aldım. kusmalarım falan olmadı ondan başlarda kilo vermedim. doğumdan 2 hafta sonra da eski kiloma geldim.
ben yediğim hiç bir şeyi artırmadım. saece öğle yemeklerini ayransız veya yoğurtsuz geçirmedim. bir de gece yatarken bir bardak sütüm kesin vardı. sadece bunları artırdım. bende hamur işi pek yemedim. ayrıca şimdi kullanmaya başlamış olabilirsin elevit isimli ilacı. bu ilaç kilo yaparmış. ben bu ilacı akşam geç saatlerde içiyordum. gündüz içenlerin iştahını artırdığını söylüyorlar. doktorumda bir kutu kullandıktan sonra başkasına gerek yok boşuna kilo aldırmayalım sana dedi.
ve yapabiliyorsan günde 1 saat yürüyüş yap. şimdi yapki sonradn ağırlaşınca yapamıyorsun.
bu arada ben peyniri ve sütü yarım yağlı tükettim. kalsiyum miktarları aynı sonuçta.
ayrıca bebek hareketlenmeye başladıktan donra çikolata yemeye başladım. sırf hareketlerini rahat anlayayım diye. bu da günde 2 tane bile oluyordu. ben 16. haftamda 2-3 kilo almıştım. sonra birden bi ayda 2 kilo aldım. cevizde yedim. incirde. fındık da. ama abartmadan. sayıyla. aslında iştah meselesi. ben öyle iştahı olan biri değildim. ama kilo almamak içinde epey dikkat ettim. sadece bebeğe kilo aldıran yiyecekleri tercih ettim. süt peynir yumurta ve sebze gibi. semiz otu mevsimindeydi bol bol semiz otu yedim.
herkes asıl kilolar son aylarda alınır dedi. ben son aylarda ayda bir kilo aldım. o da çok normalmiş. bebeğimde tam vaktinde 3300 doğdu.
benim yaptıklarım böyle.
allah yardımcın olsun.

canım ben de 34 haftalık hamıleyım ve şu ana kadar 11 kg aldım toplam.
az kilo aldığım söylenemez ama normal sınırlar içindeyım,ilk 4 ay hiç almamıştım zaten 5. aydan sonra bir anda geliyor bu kilolar ayda ikişer üçer...
sen zaten az yıyormuşsun ama bence bi şekerine baktır,inisülin direnci de kilo yapıyor az da yesen.
bi dahiliye uzmanına görün bence...

dikkatimi çeken bişeyi söylemek istiyorum süt ürünleri ve pekmek bir arada yenmez acanım..ne sütün kalsiyumunu ne pekmezin demirini alabirsin boşa bişey içmiş olursun.ikisi birbirini nötr ler..bu sadece pekmez için geçerli değil.demir içerinler ve kalsiyum içerenler bir araya gelmeyecek..zaten hamilelikte kansızlık çekiyoruz takviye yapıyoruz hap la o bile yetersiz kalabiliyor..demiri daha çabuk alabilmek için c vitaminli şeylerle tüket..mesela et yanında mutlaka limonlu yeşil salata,pekmezi taze sıkılmış meyve suyuyla gibi...
sana az kilo alma adına önerim olmayaca çünkü ben ilkinde 18 kilo aldım bende az kilo almanın yollarını araştırıryorum

hafif tempolu yürüyüş önerebilirim sadece

canim bende sana bel fitigi konusunda birseyler yazayim, ayni durum bendede var, bazi gunler yataktan bile kalkamadim, hamileligin ilk zamanlarinda ozellikle 15-20 haftaya kadar falan zorlu gecti cok, yuruyemiyordum egilemiyordum, acikcasi hicbirsey yapamiyordum, ilerledikce hamilelik ve ben sistikce bu nasil olacak diye kara kara dusunuyordum. Ama bekledigim gibi olmadi Allaha sukur, simdi 31. haftamdayim ama 20. haftamda oldugumdan daha cevigim. Belim ozamanki kadar agrimiyor. Kendimde sasirdim bu duruma ama gercekten Allah guc veriyor galiba.

Ilk zamanlarda hormonlarda etkiliyormus bedeni, ve dolayisi ile belide, o yuzden daha cok agri oluyormus belde de, ama sonraki zamanlarda alisiyor vucut biraz hormonlara galiba, ve dedigim gibi simdi daha oncekinden Allaha sukur cok daha iyiyim.

Ha sendedemi aynisi olur bilemem ama, simdidende tasalanma derim, bosuna strese girersin.

Kilo ve yemek konusuna gelince, ben sendende kilolu idim, hamile baslangicinda 94 tum+bel fitigi+hormon dengesizligi+insulin direnci+kas agrilari. Basta migdem bulanmamasina ragmen 5 kilo indim, simdi ise baslangic kilosundan 2 kilo daha fazlayim (bu 2 kiloyuda son 2 haftada aldim), yani indigimide sayarsak toplamda 7 kilo aldim. Bilmiyorum fazlami normalmi ama, idare eder sanirim, insallah 3 rakamlari bulmam diye umuyorum ama bakalim.

Ben aslinda cok yiyorum, ama hepsini bir anda degil, az ve sik sik yiyorum. birkac saate bir acikiyorum zaten birseyler yiyorum. Bu arada meyvelerde cok seker var, meyve suyundada oyle, meyve suyunu en azindan seker katkisi olmayanlardan icebilirsin, sadece oz meyve sularindan. Gazli icecek iciyorsan sekersiz olan light versiyonlarindan icebilirsin. Pekmezde cok seker var. Sutu yagsiz olanlardan icebilirsin (gerci turkiyede varmi secenek bilmiyorum ama).

Portakal, uzum, muz yerine elma veya armut yenilebilir mesela. Mandalinada cok sekerli, ama burada maalesef kendimi engelleyemiyorum, doktorda yiyebilirsin ama birsuru ayni anda yemek yerine, gun icine paylastirki ayni anda vucut seker komasina girmesin.

Bu arada ben kendimi kisitlamiyorumda okadar, arada cikolatada yiyorum yani, pastada.

Sanirim senin en buyuk sorunun pilav olacaktir, pilavda cok fazla glikoz var (seker/karbonhidrat), ve hergun yiyorum diyorsun, pilav cok sagliksiz birsey, illa pilav yiyeceksen pirinc pilavi yerine bulgur pilavini tercih edebilirsin. Birkac gune bir yenilse daha iyi olur yani, hergun cok fazla.

Umarim bazi bilgiler isine yarar canim.

ben de ne yapacağımı bilmiyorum ya 85 ile hamile kaldım ben:14:
daha çok yeni hamileliğim :49:
ama sürekli acıkıyorum kızlar ben..
kendimi frenlemeye gayret ediyorum..ama bi türlü doymak bilmiyorum..
az ve sık yemeye gayret ediyorum..
ama oturunca bi öküzü yiyecekmişim gibi hissediyorum sürekli:56:

bende allah izin verirse subat mart gibi çalışmalara başlamayı düşünüyorum bugun eşime folik asit almasını söyledim.bugun folik asite basladım günde 2 litre su içmeyede basladım yavas yavas hazırlıklar yapıyorum fakat bakalım nasıl olacak.bende hamileliğim boyunca 9 kilo almak istiyorum.internetten araştırmalarıma göre ilk 5 aya kadar max 1veya 2 kilo alın diyorlar.bebek 6. ayından sonra beslenmeye baslarmıs . suana 50 kılo 1.63 boyun 48 ıle hamıle kalmayı dusunuyorum bakalım .....

bende 64 ile hamile kaldım şuan 19+ dayım 65 kiloyum.. bide şöle bir durum var hamile kaldığımda yazlık kıyafetler ile tartılmıştım şimdi ise kışlık...ve senin yediğinin nerdeyse 2-3 kat fazla kalorilisini yiyorum..2 güne bir falan akşamları yarım saat yürüyüş yapıyorum bide çalışıyorum belki ondan almıyorumdur.. sende mutlaka yürüyüş yapmalısınnn canımmm rahat ve sağlıklı doğum için...

Son düzenleme:
canım aslında çok da normal yiyormuşsun. naıl aldın 5 kiloyu anlamadım açıkçası. ben hamileliğimde toplamda 9 kilo aldım. kusmalarım falan olmadı ondan başlarda kilo vermedim. doğumdan 2 hafta sonra da eski kiloma geldim.
ben yediğim hiç bir şeyi artırmadım. saece öğle yemeklerini ayransız veya yoğurtsuz geçirmedim. bir de gece yatarken bir bardak sütüm kesin vardı. sadece bunları artırdım. bende hamur işi pek yemedim. ayrıca şimdi kullanmaya başlamış olabilirsin elevit isimli ilacı. bu ilaç kilo yaparmış. ben bu ilacı akşam geç saatlerde içiyordum. gündüz içenlerin iştahını artırdığını söylüyorlar. doktorumda bir kutu kullandıktan sonra başkasına gerek yok boşuna kilo aldırmayalım sana dedi.
ve yapabiliyorsan günde 1 saat yürüyüş yap. şimdi yapki sonradn ağırlaşınca yapamıyorsun.
bu arada ben peyniri ve sütü yarım yağlı tükettim. kalsiyum miktarları aynı sonuçta.
ayrıca bebek hareketlenmeye başladıktan donra çikolata yemeye başladım. sırf hareketlerini rahat anlayayım diye. bu da günde 2 tane bile oluyordu. ben 16. haftamda 2-3 kilo almıştım. sonra birden bi ayda 2 kilo aldım. cevizde yedim. incirde. fındık da. ama abartmadan. sayıyla. aslında iştah meselesi. ben öyle iştahı olan biri değildim. ama kilo almamak içinde epey dikkat ettim. sadece bebeğe kilo aldıran yiyecekleri tercih ettim. süt peynir yumurta ve sebze gibi. semiz otu mevsimindeydi bol bol semiz otu yedim.
herkes asıl kilolar son aylarda alınır dedi. ben son aylarda ayda bir kilo aldım. o da çok normalmiş. bebeğimde tam vaktinde 3300 doğdu.
benim yaptıklarım böyle.
allah yardımcın olsun.
evet ben ilk 3 ay elevit kullnadim günde iki tane iciyordum biri sabah biri aksam, o kilo yapti sanirim birde ilk zamanlarda belim cok agridigi icin cok hareketsiz kaldim genelde yattim ama son 20 gündür günde 1 saat yürümeye calisiyorum, bende bol bol roko yiyorum, benim istahim yerinde ya aslinda hamile oldugumu bildigim icin bu kadar yiyorum, cünkü ilk gebeligimde bebek gelismedigi icin düsük yaptim, yine gelismeyecek diye cok korkuyorum :(( verdigin bilgiler icin sagol canim
canım ben de 34 haftalık hamıleyım ve şu ana kadar 11 kg aldım toplam.
az kilo aldığım söylenemez ama normal sınırlar içindeyım,ilk 4 ay hiç almamıştım zaten 5. aydan sonra bir anda geliyor bu kilolar ayda ikişer üçer...
sen zaten az yıyormuşsun ama bence bi şekerine baktır,inisülin direnci de kilo yapıyor az da yesen.
bi dahiliye uzmanına görün bence...
seker icin randevu aldim haftaya gidicem doktora, bakalim belki dedigin gibidir
dikkatimi çeken bişeyi söylemek istiyorum süt ürünleri ve pekmek bir arada yenmez acanım..ne sütün kalsiyumunu ne pekmezin demirini alabirsin boşa bişey içmiş olursun.ikisi birbirini nötr ler..bu sadece pekmez için geçerli değil.demir içerinler ve kalsiyum içerenler bir araya gelmeyecek..zaten hamilelikte kansızlık çekiyoruz takviye yapıyoruz hap la o bile yetersiz kalabiliyor..demiri daha çabuk alabilmek için c vitaminli şeylerle tüket..mesela et yanında mutlaka limonlu yeşil salata,pekmezi taze sıkılmış meyve suyuyla gibi...
sana az kilo alma adına önerim olmayaca çünkü ben ilkinde 18 kilo aldım bende az kilo almanın yollarını araştırıryorum

hafif tempolu yürüyüş önerebilirim sadece
canim ben pekmezden nefret ederim sütsüz hayatta icemem, bir kasik alinca geri cikariorum ama sütte olunca iciyorum, o zaman tadi biraz daha hafif geliyor, pekmezi zaten günde bir yemek kasigi tüketiyorum oda sütle, ama dediin gibi olabilir, eger faydasi olmayacaksa icmeninde bir faydasi yok sanirim.....
canim bende sana bel fitigi konusunda birseyler yazayim, ayni durum bendede var, bazi gunler yataktan bile kalkamadim, hamileligin ilk zamanlarinda ozellikle 15-20 haftaya kadar falan zorlu gecti cok, yuruyemiyordum egilemiyordum, acikcasi hicbirsey yapamiyordum, ilerledikce hamilelik ve ben sistikce bu nasil olacak diye kara kara dusunuyordum. Ama bekledigim gibi olmadi Allaha sukur, simdi 31. haftamdayim ama 20. haftamda oldugumdan daha cevigim. Belim ozamanki kadar agrimiyor. Kendimde sasirdim bu duruma ama gercekten Allah guc veriyor galiba.

Ilk zamanlarda hormonlarda etkiliyormus bedeni, ve dolayisi ile belide, o yuzden daha cok agri oluyormus belde de, ama sonraki zamanlarda alisiyor vucut biraz hormonlara galiba, ve dedigim gibi simdi daha oncekinden Allaha sukur cok daha iyiyim.

Ha sendedemi aynisi olur bilemem ama, simdidende tasalanma derim, bosuna strese girersin.

Kilo ve yemek konusuna gelince, ben sendende kilolu idim, hamile baslangicinda 94 tum+bel fitigi+hormon dengesizligi+insulin direnci+kas agrilari. Basta migdem bulanmamasina ragmen 5 kilo indim, simdi ise baslangic kilosundan 2 kilo daha fazlayim (bu 2 kiloyuda son 2 haftada aldim), yani indigimide sayarsak toplamda 7 kilo aldim. Bilmiyorum fazlami normalmi ama, idare eder sanirim, insallah 3 rakamlari bulmam diye umuyorum ama bakalim.

Ben aslinda cok yiyorum, ama hepsini bir anda degil, az ve sik sik yiyorum. birkac saate bir acikiyorum zaten birseyler yiyorum. Bu arada meyvelerde cok seker var, meyve suyundada oyle, meyve suyunu en azindan seker katkisi olmayanlardan icebilirsin, sadece oz meyve sularindan. Gazli icecek iciyorsan sekersiz olan light versiyonlarindan icebilirsin. Pekmezde cok seker var. Sutu yagsiz olanlardan icebilirsin (gerci turkiyede varmi secenek bilmiyorum ama).

Portakal, uzum, muz yerine elma veya armut yenilebilir mesela. Mandalinada cok sekerli, ama burada maalesef kendimi engelleyemiyorum, doktorda yiyebilirsin ama birsuru ayni anda yemek yerine, gun icine paylastirki ayni anda vucut seker komasina girmesin.

Bu arada ben kendimi kisitlamiyorumda okadar, arada cikolatada yiyorum yani, pastada.

Sanirim senin en buyuk sorunun pilav olacaktir, pilavda cok fazla glikoz var (seker/karbonhidrat), ve hergun yiyorum diyorsun, pilav cok sagliksiz birsey, illa pilav yiyeceksen pirinc pilavi yerine bulgur pilavini tercih edebilirsin. Birkac gune bir yenilse daha iyi olur yani, hergun cok fazla.

Umarim bazi bilgiler isine yarar canim.
ben pilavi cok yemiyorum, bir yada iki kasik oda hergün degil, ama meyve cok tüketiyorum, zaten doktoruma gitmistim aslinda o bana meyve hic yeme dedi, onda cok seker var demisti ama, ben meyvede yemezsem bebegim hic gelismeyecek korkusuyla yiyorum mecburen, cok tatli olanlari yiyemem genelde eksi yerim ama yinede icinde cok miktarda seker var, sanirim meyveyide azaltmam lazim.... verdigin bilgiler icin tesekkür ederim,
peki sana doktorun bel fitigindan dolayi sezeryan felan dedimi? yani normalmi yapacaksin dogumu?
ben birck kisiden duydum normal dogumda bel fitigida yokolabiliyormus, benim bi tanidigimin bel fitigi o sekilde gecmis ve birdahada belim agrimadi dedi yaklasik 15 senedir hic beli agrimamis, insallah bizimkide öyle olur yaa,
bence benim kiomda elevit yüzünden oldu, 20 gündür kullanmiyrum zaten, ama suanda kanamam oldugu icin dulphaston kullaniyorum acaba oda yaparmi kilo?

Simdilik planda normal dogum var. Bakalim insallah sorunsuz gecer.

Valla eger oyle birsey var ise super olur da, benim yillardir var bu bel fitigi, gececegini zannetmiyorum pek :)

Bu arada sonra kendini suclayacagina keske diye, simdi icinde kalmasin, yemek istedigini ye bence, benim son kontrollerde bebegim hep kucuk cikiyor. Onun icin simdi sikca kontrole gidecegim, bugun gittim, 2 hafta sonra gidecegim, sonrasindada haftada bir takip edecekmis ultrasyondan. Bebegimi besleyemedimmi diye dusunuyorum. Insallah sagligi yerindedir, biraz ufak olmasindan birsey olmazda..

ayy canım topiğini tevafuken gördüm... hamileymişsin ne kadar mutlu oldum hiç söylemedin teessüf ederimmmmm :79:
inşaallah bu bebeğine kavuşturur rabbim... bizlerede dua etmeyi unutma.. hala aynı yollardayım ben.. kısmetten ötesi yok.. ama senin adına çok sevindim... Rabim ruhen zihnen bedenen sağlıklı hayırlı huzurlu evlat nasib etsin canım.:52:
hamile kaldığın ay tedavi, görmüşmüydün ilaçla filan? yoksa kendiliğinden mi hamile kaldın ?

Bende bu konudan mzüdaribim..Geçen sene çikolata kistinden amelyat oldum çok kilo almamam gerekiyor ama şimdiden tosun gibiyim ya 27. haftamdayım ve şuana kadar 8 kg aldım amelyat yerim bazen ikiye ayrılıyor gibi oluyor..Bilmiyorum son aylarımda nasıl olurum keşke bu aşırı kilo alımının önüne geçebilsek ama ne yazik ki yapacak bişey yok yemem içmem aynı ama yine de alıyorum..Gerçi şu var arada bir kaç gün canım çok yemek yemek bişeyler atıştırmak istiyor..Bende kraker kepekli galeta yiyorum..

ayy canım topiğini tevafuken gördüm... hamileymişsin ne kadar mutlu oldum hiç söylemedin teessüf ederimmmmm :79:
inşaallah bu bebeğine kavuşturur rabbim... bizlerede dua etmeyi unutma.. hala aynı yollardayım ben.. kısmetten ötesi yok.. ama senin adına çok sevindim... Rabim ruhen zihnen bedenen sağlıklı hayırlı huzurlu evlat nasib etsin canım.:52:
hamile kaldığın ay tedavi, görmüşmüydün ilaçla filan? yoksa kendiliğinden mi hamile kaldın ?

canim ben diger topige yazmistim :)) yoksa aklimdasin canim benim, yinede kusura bakma özeldende mesaj atabilirdim canm, yok canim hamile kaldigim ay hicbirsey yapmadim canim ama folik aside baslamistim ve hamile kaldigim ay dotorum hatta folik asit niye kullaniyorsunki buna simdilik gerek yok, istersen tüp bebekte yapabilirsin dedi, sinirlerim altüst oldu canim ve bu olaydan yaklasik 1 hafta sonra hamile kaldim..... ama yurt disindaki doktorlar kesinlikle türkiyedeki gibi degiller canim, baksana folik asit icin hamile degilsinki neden kullaniyorsun diyor, buradaki doktorlar hicbirsey bilmiyor canim yaaa, evet suanda 12 haftalik hamisim, Rabbim en kkisa zamanda sanada nasip etsin canim benim

Simdilik planda normal dogum var. Bakalim insallah sorunsuz gecer.

Valla eger oyle birsey var ise super olur da, benim yillardir var bu bel fitigi, gececegini zannetmiyorum pek :)

Bu arada sonra kendini suclayacagina keske diye, simdi icinde kalmasin, yemek istedigini ye bence, benim son kontrollerde bebegim hep kucuk cikiyor. Onun icin simdi sikca kontrole gidecegim, bugun gittim, 2 hafta sonra gidecegim, sonrasindada haftada bir takip edecekmis ultrasyondan. Bebegimi besleyemedimmi diye dusunuyorum. Insallah sagligi yerindedir, biraz ufak olmasindan birsey olmazda..

dogru söylüyorsun canim, ama birkac gündür meyve yemeyi biraktim ve siskinligim gitti ve kilo alimim durdu, hatta bugün tartildim yarim kilo gitmis, sanirim bende gizli seker var, cünkü meyveden kilo alirmi hic ??? demekki aliyormus, ben meyveden aldigimi düsünüyorum.... yoksa yediklerim hic kalorili seyler degil, hamur isi yemiyorum kizartma yemiyorum, tatli hic yemiyorum canim hic istemiyor, ama cok fazla meyve yiyorum artik az yemeye calisiyorum.... bakalim böyle biraz devam edicem... yürüyüslerimide yapiyorum günde 1 saat felan yürümeye calisiyorum....

canim ben diger topige yazmistim :)) yoksa aklimdasin canim benim, yinede kusura bakma özeldende mesaj atabilirdim canm, yok canim hamile kaldigim ay hicbirsey yapmadim canim ama folik aside baslamistim ve hamile kaldigim ay dotorum hatta folik asit niye kullaniyorsunki buna simdilik gerek yok, istersen tüp bebekte yapabilirsin dedi, sinirlerim altüst oldu canim ve bu olaydan yaklasik 1 hafta sonra hamile kaldim..... ama yurt disindaki doktorlar kesinlikle türkiyedeki gibi degiller canim, baksana folik asit icin hamile degilsinki neden kullaniyorsun diyor, buradaki doktorlar hicbirsey bilmiyor canim yaaa, evet suanda 12 haftalik hamisim, Rabbim en kkisa zamanda sanada nasip etsin canim benim

canım sen her şeyin en iyisine layıksın inşaallah bu gebeliğin çok güzel geçer ve hayırla tamamlanıp sağlıkla yavruna kavuşursun...
kusur ne demek ben sadece seni hep merak ettiğim için birden şaşırdım.. :26:
doktorların neden bu kadar katı yaklaşıyorlar hele ki böyle bi zmanda.. Allah yardımcın olsun arkadaşım.. inşallah çok bilgili ve merhametli bi doktora rast gelirsin canım..
duan içinde çok teşekkür ederim yürekten aminn diyorum.. bu ay hamile kalmayı o kadar çok istiyorum ki.. inşaallah rabbimde uygun görür :97:

canım sen her şeyin en iyisine layıksın inşaallah bu gebeliğin çok güzel geçer ve hayırla tamamlanıp sağlıkla yavruna kavuşursun...
kusur ne demek ben sadece seni hep merak ettiğim için birden şaşırdım.. :26:
doktorların neden bu kadar katı yaklaşıyorlar hele ki böyle bi zmanda.. Allah yardımcın olsun arkadaşım.. inşallah çok bilgili ve merhametli bi doktora rast gelirsin canım..
duan içinde çok teşekkür ederim yürekten aminn diyorum.. bu ay hamile kalmayı o kadar çok istiyorum ki.. inşaallah rabbimde uygun görür :97:

canim benim yaaa, insallah en kisa zamanda, ama varya hic düsünmedigin zamanda oluyor, belki doktorum bana tüp bebek demeseydi ben umudumu hic kesmemis olacaktim esim hacca gitsin gelsin diyordum,sonra baslariz o gittigi zamanlarda regl gnümdü ama yinede ümitsizdim, esim hactayken sonuclandi, neye niye neye kismet hic ama hicc hayal etmemistim.... sat 1 ekim ben 9 ekimde doktordaydim ve benimle öyle ümitsiz konustuki,, daha sonrada regl olmadim zaten, hatta doktora bile gec gittim binbir korkuyla ya bu defada olumsuz bisey diyecek diye, ama Rabbim öyle büyükki doktor keseyi görmesine ragmen dur bakalim bos gebelik olabilir diyor bana, yani düsünn, bebegi gördükten sonra sokk oldu, ama ben hic sasirmadim Hz. Isa (a.s) babasiz yaradan Rabbim, Hz. Adem (a.s) toraktan yaratan Rabbim degilmi, o dilerse neden olmasinki......
öyle iste canim simdide kiloyla basim dertte :))) zaten kiloluyum bel fitigida olunca korkuyorum ister istemez.... Bebegim saglikli olsunda napalimm. Rabbim ne derse o olur, ama cok taktim kafaya sanirim simdi istahim yok....

canim bende yurt disindayim ve burada eger hamile kalmayi planliyorsan folik asite hemen baslatiyorlar, hamile kalmadan aylar oncesinden baslamani istiyorlar yani depolansin diye, senin doktor ilgincmis.

Bu arada bende cok cabalayanlardanim, birkac tup bebek denememiz bile oldu, son deneme imkanimiz kaliyordu, bende tam umidi kesmistim artik olmayacak herhalde, bu sonuncu denemeyide yapmayayim diyordum, sonra bir baktimki kendiligimden hamile kalmisim. Tam 5 yildir ugrasiyorduk.

Dedigin gibi Allah neyi ne zaman verecegini biliyor, umudu hicbirzaman kaybetmemek lazim, Allahim olmayanlarada saglikli evlatlar versin. Insallah bende yakinda kizimi kucagima alabilecegim hayirlisi ile.

canim benim yaaa, insallah en kisa zamanda, ama varya hic düsünmedigin zamanda oluyor, belki doktorum bana tüp bebek demeseydi ben umudumu hic kesmemis olacaktim esim hacca gitsin gelsin diyordum,sonra baslariz o gittigi zamanlarda regl gnümdü ama yinede ümitsizdim, esim hactayken sonuclandi, neye niye neye kismet hic ama hicc hayal etmemistim.... sat 1 ekim ben 9 ekimde doktordaydim ve benimle öyle ümitsiz konustuki,, daha sonrada regl olmadim zaten, hatta doktora bile gec gittim binbir korkuyla ya bu defada olumsuz bisey diyecek diye, ama Rabbim öyle büyükki doktor keseyi görmesine ragmen dur bakalim bos gebelik olabilir diyor bana, yani düsünn, bebegi gördükten sonra sokk oldu, ama ben hic sasirmadim Hz. Isa (a.s) babasiz yaradan Rabbim, Hz. Adem (a.s) toraktan yaratan Rabbim degilmi, o dilerse neden olmasinki......
öyle iste canim simdide kiloyla basim dertte :))) zaten kiloluyum bel fitigida olunca korkuyorum ister istemez.... Bebegim saglikli olsunda napalimm. Rabbim ne derse o olur, ama cok taktim kafaya sanirim simdi istahim yok....

asudecim mevlam ne kadar büyük.. senin ona olan güvenini karşılıksız bırakmamış.. inşaallah bundan sonrada çok güzel bi şekilde devam eder bu sürecin..
kilo alıyorum diye psikolojini etkileme canım.. herşey geçici.. şu 9 aylık zaman o kadar çabuk geçecek ki kendine eziyet etmeye değmez.. bebek doğduktan sonra elbet gidecek kilolar.. sen sürekli bunu düşünürsen mutlu bi hamilelik geçiremezsin canım
benim samimi arkadaşım hamile kaldığında biraz kiloluydu ve çok almıyim diye ne kadar zorladı kendini.. sadece 8 kilo aldı ama bebeği 2 kilo doğdu o yüzden çok sıkıntılar çektiler.. ben 19 kilo aldım.. tabi oda iyi bişey değil ama bebeğim 3.750 gr doğmuştu tosuncuk gibiydi... daha sonra kilo namına bişey kalmıyor.. mevlam o kadar büyük ki herşeyi bi düzene koymuş...
eşinin haccı mebrur olsun inşaallah canım.. en yakın zamanda beraberce nasib etsin her birimize...:61:

Son düzenleme:
Ben de başlığı ve içeriği okuduğumda meyve konusuna takıldım. "Bol bol meyve" demişsin ki bunu pek önermiyorlar. Meyvenin fazlası kilo aldırıyor elbette.. Bazı meyvelerde şeker oranı çok yüksek.. Bunu farkedip önleminizi almışsınız zaten..
Pekmez-süt, pekmez-yoğurt annelerimizin en büyük yanlış alışkanlıklarından biri ne yazık ki.. Ispanak ve yoğurt gibi.. Çocuklara bir şekilde yedireyim diye hiçbir besin değeri olmayan yiyecekler yaratmışlar..

evet meyvenin fazlasıda kiloa ladırıyor..ben ilk hamileliğimde ilk 5 kiloyu BOL BOL MEYVE yüzünden almıştım..o yüzden şimdi çok dikkat ediyorum şimdi meyveye..çok tatlı olanları yemiyorum 3 taneden fazla yemiyorum

Back
X