zeynepcim öncelikle geçmiş olsun. Bende hamileliğimin ikinci ayında diyabetli olduğumu öğrendim. O zamandan beri de diyet yapıyorum ve günde 3 kez insülin kullanıyorum. Hergün şeker ölçümü yapıp 15 gün sonunda şeker takibimi yapan doktora gösteriyorum ve ölçüm sonuçlarıma göre insülinin dozunu yeniden ayarlıyor. 7 aydır hiç tatlı yemedim, makarna, pilav, havuç, patates, kızartma, hamur işi yemedim, yediğim yiyecekleri de hiçbir zaman doyana kadar yemedim herşeyi doktorun söylediği ölçüde tükettim. Zaten tatlıyı aşırı seven bir insandım hamilelikle birlikte daha çok canım çekmeye başladı ama ben hiçbirini yemeye cesaret edemedim, bebeğimin şeker hastası olarak doğma riski benim kendimi frenlememe yardımcı oldu.
Sonuç olarak ben 5 kilo aldım, bebeğim 34 haftalıkken 2450 gr dı ve hala 1 hafta ilerdeydi.
Doğumuna 2 ay bile kalmamış dikkat edebildiğin kadar diyetine dikkat et, tatlı yesende bir ölçüsü olsun, canının istediği kadar değil nefsini köreltecek kadar ye, sonunda pişman olmak yerine 2 ay sık dişini.