gebelikte diyabet

zeynep83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
33
0
36
İstanbul
iki yüklemede de sınırda çıktı şekerim.. bir ay diyet yaptım iç hastalıkları vermişti. normal dedi düşürmüşsün.fakat 15 gün sonra tekrar kendi doktoruma gidince ki sonuç ii diye biraz saldım.. bebek 2 hafta önden gidiyo ..kilo alımım da 13.. doğum kilonu aldın zaten dedi doktor böyle gidersen şeker den dolayı da bebek iri ve kof doğabilir ve doğumun zorlaşabilir dedi.. diyete devam et dedi.moralim çok bozuldu zaten her gördüğümü canım istio ve ben çok sıkıyorum kendimi yememek için...siz de de bebek önden gdiyo mu bi sorun olabilir dedi mi doktorunuz yoksa beni mi korkutuu

32. hafta daydım ve 2600 gr olmuş bebek

zeynepcim öncelikle geçmiş olsun. Bende hamileliğimin ikinci ayında diyabetli olduğumu öğrendim. O zamandan beri de diyet yapıyorum ve günde 3 kez insülin kullanıyorum. Hergün şeker ölçümü yapıp 15 gün sonunda şeker takibimi yapan doktora gösteriyorum ve ölçüm sonuçlarıma göre insülinin dozunu yeniden ayarlıyor. 7 aydır hiç tatlı yemedim, makarna, pilav, havuç, patates, kızartma, hamur işi yemedim, yediğim yiyecekleri de hiçbir zaman doyana kadar yemedim herşeyi doktorun söylediği ölçüde tükettim. Zaten tatlıyı aşırı seven bir insandım hamilelikle birlikte daha çok canım çekmeye başladı ama ben hiçbirini yemeye cesaret edemedim, bebeğimin şeker hastası olarak doğma riski benim kendimi frenlememe yardımcı oldu.
Sonuç olarak ben 5 kilo aldım, bebeğim 34 haftalıkken 2450 gr dı ve hala 1 hafta ilerdeydi.
Doğumuna 2 ay bile kalmamış dikkat edebildiğin kadar diyetine dikkat et, tatlı yesende bir ölçüsü olsun, canının istediği kadar değil nefsini köreltecek kadar ye, sonunda pişman olmak yerine 2 ay sık dişini.

canm hamileliğmn ilk 3 ayı pek kilo almadım hani ilk 50 gr şeker yüklemesi yapıldığı zaman sınırda çıktı şekerim 100 lükte de yine sınırda çıktı doktr önce diyabet diyemem ama dikkat et dedi yani ondan sonra dikkat etmeye başladım bilmiodum çünkü..4 ve 5 . aylarda yedm biraz evet. ama sonra her kötü şey yedğimde vicdan yaptım ki çok nadr bozuodm diyeti..ki ben açken kahvaltıda bile tatlı yiyebilen doymayan birydm aynen dediğin gibi daha da çok istedi bu kez canm yiyemedkçe daha aç gözlü gibi oldum ama sıktım kendimi çok az bozdum o da sütlü tatlı olarak.. geçen ay tokluk şekeri 136 çıktı kendi doktrum gebelk için fazla bu dedi ve 2 hafta önden giido zaten çok kilo aldın dedi 32. haftada 14 kilo ona göre 10 du doğum kilom ..bugün de şeker 126 çıktı tokluk şekeri fena değil dedi ama bebek 3100 olmuş dedi ki 15 gün o kadr çok yürüdm ki hep kilo alırken bu kez 1.5 kilo vermişm ama bebek 2600 den 3100 olmş 15 günde..sekerden dedi yine. yaş 30 dedi..byük ihtiml sezeryan olur dedi bebk iri çünkü..moral sıfr yine..bişi sormak istiyorum şeker çok aşırı yüksek değil bence bebek şekerden öyle olsa benmde kilo almam gerekmez mi yani, belkide çocuğu besledm sadece ondan iri haftasına göre.. yani ilk kez sezeryan yapmak için öle bişi mi dedi ki acaba doktorum dedm halbuki güveniyodum ona.. ya da beni gaza getrmek için öle söyledi normal istiodum çünkü..tabiki az kladı düzenli yemeye yürüyüşe devam edicem ..allah sağlıkla kucağımıza versn inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…