Teşekkür ederim. Ayrıntılı bilgi için. Benim doktorumda steril olursa olabilir dedi. Denize gittik inanılmaz rahatlatıcı. Ama kış ayında da havuza devam edeceğim.tatlım ben 10 haftalık gebeyim.. doktoruma danıştım havuza gidebilir mym diye steril olursa çok iyi olur bir sakıncası yok dedi.. senin doktorun da aynı şeyi söylüyorsa kesinlikle gitmelisin..
ben 2 haftadır gidiyorum ve inanılmaz memnunum.. karın şişkinliğim azaldı, devam ettikçe nefesim düzene girdi, suyun sakinleştirici etkisi sayesinde daha huzurlu hissediyorum ve bu da beni pozitif etkiliyor.. ayrıca hamilelik boyunca devam etmeyi düşünüyorum bu sayede hem kilo almam makul ölçüde olur ve vücudum şekilsizleşmez hem de doğumdan sonra daha kolay veririm diye düşünüyorum..
bir de normal doğum düşünüyorum tabi ki rabbim nasip ederse.. ona da çok faydası olduğunu, kolaylaştırdığını da biliyorum.. bütün bu artıların yanında kendini yormadıkça, yüzme stilin seni sarsmayacak şekilde oldukça ve 1 saatti geçmediği taktirde hiçbir zararı yok bu sporun..
internetten okuduğuma göre karın büyüdükçe hamileler daha ağırlıksız hissettiği için kendini suyun içinde psikolojik olarak daha olumlu etkileri oluyormuş..
ama maalesef istanbul.da yaşamıyorum sana bu konuda yardımcı olamayacağım
Siz nereye gidiyorsunuz yada gittiniz.daha önce de ben hamilelikte spor yapanlar görüşelim diye bir başlık açmıştım fakat burdaki arkadaşlar gözlemlediğim kadarıyla her şeyleri için o kadar çok evham yapıyorlar ki spora vakitleri kalmıyor sanırım.. hiç cevap gelmemişti.. benim gibi yüzmeye giden birinin daha varlığı beni mutlu etti açıkçası.. herkes o kadar saçma sapan şeyler söylüyor ki sanki doktor gibi sinir ediyorlar.. doktorum tavsiye etmiş git die, herkes doktordan daha iyi biliyor ya aman gitme.. sonra nie bu kadar kilolu bu kadar sağlıksız kaldık diye dövünürler..
Siz nereye gidiyorsunuz yada gittiniz.
Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şimdi istanbulda değilim. Yaz tatili dönüşü üniversiteler başta olmak üzere bi kontrol edeyim. Mahallemizde belediyenin yüzme havuzu var ama hijyen konusunda emin değilim. Bir de otellere bakacağım.ben aslen ankaralıyım ama eşimin görevi sebebiyle sivas.ta bulunuyoruz.. cumhuriyet üniversitesinin yarı olimpik yüzme havuzu var memnunum temizliğinden sakin de oluyor orayı tercih ediyorum.. çocukluğumda yüzücü lisansım vardı sonra devam etmedim o nedenle küçük havuzları sevmiyorum :)
siz de yaz dönemlerinde üniversiteleri tercih edebilirsiniz.. kapalı olanları gayet sakin oluyor bi de belli hijyin kurallarını da taşımaları gerekiyor sporcular da kullandığı için..
Kötü olmuş. ODTÜ gibi bir yerde. Geçmişte ben de pamukkalede bir havuzda kapmıştım siz söyleyince aklıma geldi. Havuz gerçekten riskli.Ben Ankara ODTÜ nin açık yüzme havuzuna girdim sadece 1 saat kadar havuzda kaldım. Oranın havuzu günlük ölçümleri yapılan dezenfekte edilen bir havuz olmasına rağmen enfeksiyon kaptım artık gitmiyorum. Bir çok farklı doktora sordum denizi öneriyorlar ve havuz asla diyorlar. Eğer şahsınıza ait sadece sizin gireceğiniz havuz var ise giriniz yoksa denizi tercih edin dedi. O enfeksiyondan sonra artık havuza asla girmem
daha önce de ben hamilelikte spor yapanlar görüşelim diye bir başlık açmıştım fakat burdaki arkadaşlar gözlemlediğim kadarıyla her şeyleri için o kadar çok evham yapıyorlar ki spora vakitleri kalmıyor sanırım.. hiç cevap gelmemişti.. benim gibi yüzmeye giden birinin daha varlığı beni mutlu etti açıkçası.. herkes o kadar saçma sapan şeyler söylüyor ki sanki doktor gibi sinir ediyorlar.. doktorum tavsiye etmiş git die, herkes doktordan daha iyi biliyor ya aman gitme.. sonra nie bu kadar kilolu bu kadar sağlıksız kaldık diye dövünürler..
Ben 20 haftalık hamileyım gırıorum hergun havuza doktorum cıkınca hemen dus al dedı sukur sorunum yok
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
evet çıkar çıkmaz hemen duş alınırsa ben de çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum.. ayrıca tamam doktorlar denizi öneriyorlar da herkes deniz kenarında yaşamıyor, ayrıca çalışıyoruz yılda 1 haftalık tatilimizde ne kadar denize girebiliriz.. o sebeple ben birez tevekkül bir insanımdır bişe olmayacağından eminim havuzdan da gayet memnunum..
ayrıca doktorum içine sinmiyorsa tampon kullanabilirsin o zaman herhangi bir enfeksiyon riski de olmaz dedi.. aklınızda da bulunsun hamişler..
ben de 6 haftalık hamileyim ve yüzmek istiyorum haftada bir gün de olsa yüzmek iyi gelicek bence ama bahsettiğiniz tampon nedir acaba hiç duymamıştım ben açıklayabilirmisiniz lütfen.evet çıkar çıkmaz hemen duş alınırsa ben de çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum.. ayrıca tamam doktorlar denizi öneriyorlar da herkes deniz kenarında yaşamıyor, ayrıca çalışıyoruz yılda 1 haftalık tatilimizde ne kadar denize girebiliriz.. o sebeple ben birez tevekkül bir insanımdır bişe olmayacağından eminim havuzdan da gayet memnunum..
ayrıca doktorum içine sinmiyorsa tampon kullanabilirsin o zaman herhangi bir enfeksiyon riski de olmaz dedi.. aklınızda da bulunsun hamişler..
ben de 6 haftalık hamileyim ve yüzmek istiyorum haftada bir gün de olsa yüzmek iyi gelicek bence ama bahsettiğiniz tampon nedir acaba hiç duymamıştım ben açıklayabilirmisiniz lütfen.
teşekkür ederim bilgilendirdiğin için ama bana da rahatsız bişey gibi geldi. ben de çıkar çıkmaz güzelce yıkanırsam sorun olmayacağını düşünüyorum. bakalımcanım eczanelerde satılıyor.. ben de hiç kullanmadım ama şimdi afedersin pamuklu tıpa gibi bir şey ucunda ipi var.. gerek adetliyken, gerek temizliğinden emin olmadığın yerlerde denize ya da havuza girmek istediğinde vajinana takıyorsun içeri-dışarı arasında bir giriş çıkışı engelliyor.. yani mikrop felan kapma olasılığını düşürüyor, adetliyken denize-havuza girmene olanak sağlıo.. mantığı bu..
dediğim gibi ben de hiç kullanmadığım için tam bilgi veremiyorum.. annem kullanırdı çok nadir.. ama eczacına sorarsan daha ayrıntılı anlatır..
ben şahsen kullanmıorm tampon.. çok rahatsız bi düşünce gibi geldi.. havuzdan çıkar çıkmaz güzelce yıkanıorm 2-3 aydır düzenli gidiorm çok şükür bi sıkıntı olmadı.. benim rahatlığım ile alakalı da olabilir.. çünkü bu mikroptur mantardır biraz psikolojik olarak bulaşıo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?