Gebelikte ellerde acı

smtekece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
137
37
28
33 haftalik hamileyim. El ve ayaklarimda aşırı şekilde şişme falan yok ama ellerim çok acıyor resmen kemiklerim acıyor. Sabah uyandigimda zor açıyorum ellerimi. Sizce bu normal birsey mi bu durumu yaşayan var mı aranızda arkadaşlar.

33 haftalik hamileyim. El ve ayaklarimda aşırı şekilde şişme falan yok ama ellerim çok acıyor resmen kemiklerim acıyor. Sabah uyandigimda zor açıyorum ellerimi. Sizce bu normal birsey mi bu durumu yaşayan var mı aranızda arkadaşlar.
benimde sırt kemiklerim acıyor
ne kadar doğru bilmiyorumda yıne nette okumuştum,bu kemik ağrıları hamılelıkte kalsiyum eksikliğinden oluyormuş.özellikle son 3 ayda daha fazla oluyor dıye bılıyorum
kalsıyum ılacı falan kullanıyormusunuz?

benimde sırt kemiklerim acıyor
ne kadar doğru bilmiyorumda yıne nette okumuştum,bu kemik ağrıları hamılelıkte kalsiyum eksikliğinden oluyormuş.özellikle son 3 ayda daha fazla oluyor dıye bılıyorum
kalsıyum ılacı falan kullanıyormusunuz?

Kalsiyum eksikliği olduğunu hic sanmiyorum abattmiyorum hergün yarın kilo ev yapimi yogurt yiyorum sabah Aksam da 1 bardak süt...Ayrıca ilaç da var tabi.kalsiyum değil de başka bi sıkıntı ama nedir bilmiyorum

Eğer kramp gibiyse magnezyum eksikliğinden oluyormuş. 2. trimesterimin başlarında benim de ellerimdeki damarlar çatlıyormuş gibi acıyordu, kıpırdatamıyordum. Bir süre sonra kendiliğinden geçti, sonra bacaklarımda ortaya çıkmaya başladı. Bunun üzerine doktorum magnezyum verdi. Şuan bir sıkıntım yok. Bunu doktorunuzla konuşun mutlaka.

Canım aynı sorun bende de var. Hele ki uykudan uyandığımda balon gibi oluyor ellerim. 1-2 saate kendine geliyor avuç içlerimde ağrısı kalıyor gün içinde. Ödem oluyor, tuz tükettiğim için ben hep öyle düşündüm :(

Back
X