Gebelikte en az kaç kilo alınır?

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.681
487
73
Selamlar. 163 boy 88 kiloyum. Gebelik düşünüyorum ne yaptıysam bir türlü kilo veremedim. Diyet yapmayı uzun süreli beceremiyorum. Ama uzun süredir de bebek istiyoruz. Olası bir hamilelik durumunda ise yediğime içtiğime ancak bebeğim için dikkat edebileceğimi, sadece kendim için değil onun içinde dikkat etmem gerektiğinin farkinda olarak inşallah daha düzgün beslenecem. Şimdiden başladım fakat, ilk 3 ay da kilo almamak veya vermek mümkün mü? Şuanda bile ayakta durunca bel ağrım ayak ağrım oluyor. Daha da agirlasirsam düşünemiyorum.

Selamlar. 163 boy 88 kiloyum. Gebelik düşünüyorum ne yaptıysam bir türlü kilo veremedim. Diyet yapmayı uzun süreli beceremiyorum. Ama uzun süredir de bebek istiyoruz. Olası bir hamilelik durumunda ise yediğime içtiğime ancak bebeğim için dikkat edebileceğimi, sadece kendim için değil onun içinde dikkat etmem gerektiğinin farkinda olarak inşallah daha düzgün beslenecem. Şimdiden başladım fakat, ilk 3 ay da kilo almamak veya vermek mümkün mü? Şuanda bile ayakta durunca bel ağrım ayak ağrım oluyor. Daha da agirlasirsam düşünemiyorum.
gebelikte kilo vermeye yonelik diyet degilde daha cok kilo almamaya yonelik beslenebilirsin. benim doktorum şeker riskine karsi ve saglikli beslenme icin karbonhidrati meyveyi kesti ekmek pilav makarna ve meyve tuketimim minumumda hatta buna tam anlamiyla uydugum haftalarda kilo almam durdu esnettigim zaman aliyorum

6 aylık hamileyim.henuz hiç kilo almadım.68 kiloyla hamile kaldım.62 kiloya düştüm.suan 62.5 kiloyum 🥰

En az 9-10 kg aliniyor.

Bu arada tam benim boyumda ve dogum yaptigim kilodasiniz. Ben bu boy ve kiloda dogum sirasinda ve gebelik suresince cok zorlandim.

Bu kadar kiloluyken gebe kalmaniz iyi degil, cok cok zorlanirsiniz.

İlk kizimda da toplam 7 kilo almıştım.🥰3 kilo doğmuştu kızım.beslenmeyle alakalı bnce kilo alımı.ben normal hayatımda da karbonhidrat sevmiyorum.makarna ekmek börek poğaça hiçbir şekilde yiyemiyorum 🙈 şimdi hamileyim diye tam buğdaylı ekmek yiyebiliyorum sadece.o da günlük en fazla 2-3 dilim.her gün mutlaka 2-3 bardak süt icerim.beslenmenize dikkat ederseniz iki kişilik yemek değil de , kendi yiyebileceginiz porsyonlari ve protein açısından zengin beslenirseniz çok fazla kilo almazsınız.

Gebelikte kilo dedimmi sanırım benden beceriklisi yok..😂 şu yorumlara bak nasıl bu kadar az kilo alabildiniz kızlar maşallah size ya 🤭 Ben ilk hamileliğimde 60 la hamile kaldım 85 le doğum yaptım 🙃 şimdi sıkı durun ikinci hamileliğimde 70 le hamile kaldım 100 le doğum yaptım evet evet yanlış duymadınız tam 30 kilo aldım 🤦‍♀️ gebelik şekeri şu bu yada herhangi bi rahatsızlığımda yok ikisinide normal doğumla dünyaya getirdim.. şimdi bebeğim 10 aylık ben hala doğum kilolarından kurtulmaya çalışıyorum.. Yani ben bu gebelikte kilo alımından çok muzdaribim.. inşallah sağlıklı gebeliğin olur canım ama kilo kötü ya gerçekten çok zor Allah yardımcın olsun 🤲

Gebelikte kilo dedimmi sanırım benden beceriklisi yok..😂 şu yorumlara bak nasıl bu kadar az kilo alabildiniz kızlar maşallah size ya 🤭 Ben ilk hamileliğimde 60 la hamile kaldım 85 le doğum yaptım 🙃 şimdi sıkı durun ikinci hamileliğimde 70 le hamile kaldım 100 le doğum yaptım evet evet yanlış duymadınız tam 30 kilo aldım 🤦‍♀️ gebelik şekeri şu bu yada herhangi bi rahatsızlığımda yok ikisinide normal doğumla dünyaya getirdim.. şimdi bebeğim 10 aylık ben hala doğum kilolarından kurtulmaya çalışıyorum.. Yani ben bu gebelikte kilo alımından çok muzdaribim.. inşallah sağlıklı gebeliğin olur canım ama kilo kötü ya gerçekten çok zor Allah yardımcın olsun 🤲
Sen bensin 😄 ben kilolarımı emzirme dönemi bitince anca veriyorum. Süt derdi olmayınca açlık grevine başlıyorum. Yoksa imkanı yok veremem. İnsan bir doğumda 25 kilo alır mı ya. Hangi ara, nasıl aldım o kısmı hafızamdan silmişim. 🙈

Sen bensin 😄 ben kilolarımı emzirme dönemi bitince anca veriyorum. Süt derdi olmayınca açlık grevine başlıyorum. Yoksa imkanı yok veremem. İnsan bir doğumda 25 kilo alır mı ya. Hangi ara, nasıl aldım o kısmı hafızamdan silmişim. 🙈
Yaaaa Kader ortağım benim bizi bitek biz anlarız🤭 kulağa şaka gibi geliyor ama değil ilkinde 25 diğerinde tam 30 kilo offff çok zordu 🤦‍♀️ millete bakıyorum en fazla 10 15 kilo nasıl ya neden biiizzz nedeeennnnn

Yaaaa Kader ortağım benim bizi bitek biz anlarız🤭 kulağa şaka gibi geliyor ama değil ilkinde 25 diğerinde tam 30 kilo offff çok zordu 🤦‍♀️ millete bakıyorum en fazla 10 15 kilo nasıl ya neden biiizzz nedeeennnnn
Hayır bir de doğru dürüst aşermedim bile. Ne bulsak yedik heralde. Başka açıklaması yok 🤭

Hayır bir de doğru dürüst aşermedim bile. Ne bulsak yedik heralde. Başka açıklaması yok 🤭
Aşerme durumu bende de olmadı ekmeğe makarnaya hasret kaldım ama yinede kilo aldım malesef şuan emziriyorum veremiyorum kilomu 77 ye kadar düştüm burda takıldım kaldım. Belki emzirmeden sonra veririm bende bilmiyorum hayırlısı olsun 🤲

Ben 170 boy 68 kiloyla hamile kaldım İlk 3 ay hiç kilo almadım iştahım yoktu ama sonrasında çok tatlı tüketimi,karbonhidrat canım ne çektiyse yedim 6 ayda 16 kilo aldım biraz dikkat etsem bu kadar olmazdı bu son ayım 2 hafta kaldı bir de hep çatlaklar oluştu üst bacaklarımdan aldım kiloları 🫣

Nasııll maşallah ay nasıl zayıfladınız bana da söyleyin 😂
😅Hiç kusmadim bulantım da olmadı iştahım da çok acıktı.sadece ilk zamanlar progestan çok kullandım.migrenim var.surekli hastaydım.ilk 3 ay bu şekilde geçti.sonraki aylarda karbonhidrat hiç tuketmedim.zaten normalde de hiç sevmem 🙈 tatlı hiç yemedim.tuzlu hiç yemedim.sadece protein ağırlıklı beslendim.hamile kalmadan önce kola çok iciyordum.kolayi tamamen kestim.ev tadilatı başlandı.badana yer parkeler fln değişti.surekli ustalar geldi.hep bı koşturma halindeydim.normalde de oturup televizyon izleyen birisi değilim.oturmayi hiç sevmiyorum.canım sıkılıyor 😂evin içinde sürekli kendime iş çıkartırım 🙈😅 o yüzden aktif olduğum için zayıfladığımi düşünüyorum.hamile kalmadan önce agirlik çalışıyordum.spora gidiyordum.simdi sadece yürüyüş yapıyorum.

Aslinda kilolu kadinlar daha az kilo alirlar diye duymustum. Daha zayif kadinlar çok kilo aliyorlarmis. Ben 50 le hamile kaldim 71 le doguma girdim. Tam 21 kilo aldim. Bebekte 4 kl dogdu eşi falan sonra o kanama faln olunca baya bir kilo gitti dogum zamaninda. Çogunlukla ödem kaldi. Oda zamanla gitti.
Suanda 11 haftalik hamileyim kusma mide bulanti hic bisey olmadi kilo vermedimde alamdimda

Herhangi bi sağlık sorunun yoksa, gebelik oluşmadan kilo vermelisin.
Gerekirse diyetisyen yada başka destekle.

😅Hiç kusmadim bulantım da olmadı iştahım da çok acıktı.sadece ilk zamanlar progestan çok kullandım.migrenim var.surekli hastaydım.ilk 3 ay bu şekilde geçti.sonraki aylarda karbonhidrat hiç tuketmedim.zaten normalde de hiç sevmem 🙈 tatlı hiç yemedim.tuzlu hiç yemedim.sadece protein ağırlıklı beslendim.hamile kalmadan önce kola çok iciyordum.kolayi tamamen kestim.ev tadilatı başlandı.badana yer parkeler fln değişti.surekli ustalar geldi.hep bı koşturma halindeydim.normalde de oturup televizyon izleyen birisi değilim.oturmayi hiç sevmiyorum.canım sıkılıyor 😂evin içinde sürekli kendime iş çıkartırım 🙈😅 o yüzden aktif olduğum için zayıfladığımi düşünüyorum.hamile kalmadan önce agirlik çalışıyordum.spora gidiyordum.simdi sadece yürüyüş yapıyorum.
Tebrik ederim gerçekten hamileyim her şeyden yiyeyim demediniz😊 yalnız progesteron çok duydum ne için kullanılıyor acaba

Düşük riski için kullanılıyor.benim kanamam yoktu fakat tahlillerimde progesteron hormonum çok düşük çıktığı için doktorum progestan başlatmıştı.yaklasik 12.haftaya kadar kullandım.sonraki tahlillerimde normal seviyeye ulaştığı için progestan iğne ve fitili kesti.

Selamlar ben 1.68 boyundayım 95 kilo ile hamile kaldığımı öğrendim daha sonra ilk 4 aylık süreçte 5 kilo verdim. Şuan 6. Aya giriyorum +1.5 kilo aldım. Sürece odaklanıp zaten sağlıklı beslenirseniz yaparsınız. Elbetteki ne kadar az kilo ile başlanırsa süreç kolay geçer. Ancak kilolu hamile kalınca da çok kilo alınma durumu olmuyor. Artı 7 kilo ile doğuma gidenlerde var kilolu hamile kalanlarda. İnşallah gönlünüzce olsun😇

Selamlar ben 1.68 boyundayım 95 kilo ile hamile kaldığımı öğrendim daha sonra ilk 4 aylık süreçte 5 kilo verdim. Şuan 6. Aya giriyorum +1.5 kilo aldım. Sürece odaklanıp zaten sağlıklı beslenirseniz yaparsınız. Elbetteki ne kadar az kilo ile başlanırsa süreç kolay geçer. Ancak kilolu hamile kalınca da çok kilo alınma durumu olmuyor. Artı 7 kilo ile doğuma gidenlerde var kilolu hamile kalanlarda. İnşallah gönlünüzce olsun😇
Maşallah canım rabbim saglikla kucağına almayı nasip etsin. İlk 4 ayda 5 kilo vermişsin nasıl yaptın neler yedin neler yemedin biraz beni aydınlatır mısın benim çok psikolojimi zorluyor bu durum

Herbalife ürünleri ile tok kalarak kilo vermek mümkün bence denemelisiniz 1 ayda hatta 1 haftada etkisini goruceksiniz isterseniz 546 722 0964 numaradan da bilgi alabilirsiniz ☺️

Back
X