Aylar sonra buraya yazıyorum
Benim gibi ense kalınlığı çıkıp forumun altını üstüne getirenler için,
Benim gibi bu şikayeti olan her kullanıcının mesajlarına bakıp sonucu merek edenler için,
Benim gibi umut arayanlar için.
12 haftalıkken öğrendik. 2,4. Aslında çok yüksek değil ama doktorlar 2nin altı olması gerek diyorlar. Bir hafta sonra başka doktora gittik. Aynı ölçtü. Eşimi de çağırıp üç ihtimal var. Ya downlu ya kalp hastası ya da normal dedi. İkili test sonucumuz iyiydi ama onun bir önemi yok ense kalınlığı en önemli parametredir dedi.
Kadın doğum doktoru akrabam ve doktor kardeşim sınır 3mm korkma desede bana olan oldu. Tatilde gittiğimiz doktor beni psikolojik olarak mahvetti. Yaşadığımız yerdeki takibi yapacak doktor olası riskleri sıraladı. Kararınız değişecek mi dedi. Hayır dedik. Ama yine de merak ediyoruz kendimizi hazırlamak isttiyoruz dedik. Kan testini önerdi. %95 doğruluk. Bana bu asla yetmezdi. Emin olamazdım. Bu testi temiz çıkıp hasta olan bir kişiyi okumuştum. Koca internette bir kişi bile olsa teste güvenimi azaltmıştı. %100 sonuç veren amniyonaentezdi. Onda da hertürlü ihtimalde kıyamayacağımız evladımızı binde bir de olsa riske etmek istemedik. Ve benim için şüphe ile kararmış 6 ay başladı.
6 ay bir an aklımdan o ihtimal çıkmadı. Tayinimizi çocuğumuzun özel hizmet ve eğitimlerin daha olanaklı olabileceği yere isteriz diye bile düşündüm. Hergün hazırlandım. Eşim benden iyiydi daha tevkküllüydü ama ben o kadar iyi olamadım. Ailelerimiz her türlü destek verdi. O bizim her türlü evladımız dedi. Ama şüphe kurt gibi beni kemirmeye devam etti.
İnatla doğmayan ve 41. Haftayı dolduran oğlum için sezaryen kararı alındı. Ve o gün artık güçlüydüm. Kormuyordum ve hazırdım. Sulugözün teki olmama rağmen ve 6 aydır yağmur gibi ağlamama rağmen bir damla yaş dökmedim o gün. Lokal anestezi oldu. Süreçte bize yardımcı olan ve nazik davranan asıl doktorumuz yaptı ameliyatı. Ve o an. Bebeğimi gördüm. İyiydi. Hemşirelere sordum iyi dediler. Ve bitti. 6 aylık işkence bitti. Gayet sağlıklı bir bebeğimiz oldu.
Hep hayal ettim sağlıkla doğarsa buraya gelip yazacağım diye. Umarım birilerine umut olur.
(çok uzun oldu ama 6 aydan uzun değil

)