Gebelikte faydası olur kızlaar :)

HatunLaz

KMYurt
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2013
204
398
103
Evet kızlar heyecanlıyız, mutluyuz, şaşkınız.. En önemlisi de fazlasıyla evhamlıyız! Ne yemeliyim, nasıl hareket etmeliyim? Karnıma çamaşır sepetini dayadım bebeğime bir şey olmuşmudur? :)
Öncelikle gebeliğimin 33. haftasında olduğumu belirteyim. İlk 3 ayım kabus gibiydi çünkü sürekli kanama, sancı ve yoğun stres yaşadım. Hamile olduğumu bilmeden şu çocuk düşmesine neden olan şeyi, soğan kürünü 2 hafta kullandım. Demir eksikliğimden dolayı yine bilinçsizce kan ilacları ve doğum kontrol hapları kullandım. Ama bebeğime hiç bir şey olmadı! Bu yüzden kesinlikle bu süreçte başınıza gelen olaylardan stres yaşatmayın bebeğinize. Unutmayın siz ne hissediyorsanız oda onu hissediyor. Anne karnına düştüğü andan itibaren bebeğimizin herşeye şahit olduğunu söyleyen hadislerimiz var :)
Gebelikte en önemlisi doktorumuzla ilişkimizdir. Doktora gitmeden aklınıza gelen bütün soruları kesinlikle not edin! Ve ağrınız, sancınız varsa bunu en iyi şekilde tarif edin.
Kan pıhtılaşması, bebeğin gelişim geriliği, kalp atışlarında yavaşlama sayamadığım türlü türlü olumsuzluklar var. Bunlardan herhangi birini yaşarsanız sakın ümitsizliğe kapılmayın! Bende kan pıhtılaşması var ve bebeğim çok zayıf yani gebeliğim riskli. Ama ben 3 haftadır yılmadım ve tamamen pozitif düşündüm. Oysa ki doktorum 1 hafta önce bebeğimin %50 yaşama şansı olduğunu söylemişti. Ben bu bi haftada bol bol hurma yedim ve çok dua ettim. Olumsuz hiçbir şey düşünmedim! Bebeğimle çok konuştum.. Ve bir haftada bebeğim kilo almaya başladı ayrıca kan pıhtılaşmamda azaldı :) Yani demem o ki, hamileliğinizin tadını çıkarın! Bu nimete sahip olamayan çok kadın var.. Mutlu olun ki meleğiniz de mutlu olsun :) Ona zarar verebilicek tek şey stres olur yediğiniz içtiğinizden çok korkmayın.. Allah hepimize sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin İnşallah

Masallah ne kadar iyi bir anne olacagini hissettim fedakar umutlu ve güçlü sağlıkla kucagina alirsin insallah yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…