Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar gebelikte fibromiyalji ağrıları yaşayan varmı bebeğe bi zararı olurmu bi ilaç kullanmak gerekirmi yaşayan varsa bilgi verirse sevinirim
Bende kronik rahatsızlık halinde bu hastalık. Ağrılarım başladığında doktor kontrolünde ilaçlarımı kullanıyorum. İlk bebeğime hamileyken ciddi bel ağrıları yaşadım ama fibromiyaljiye yönelik bir ağrım olmadı. Ancak doğum yaptıktan 2 ay sonra ağrılarım başladı, yaklaşık 1,5 ay sürdü. Ne yaptım ne ettiysem fayda etmedi (emzirdiğim için ilaç kullanmadım) Sonrasında kendiliğinden geçti. Şimdiki hamileliğimde yine bel ağrım var ancak fibromiyalji ağrısı yok şükür . İnşallah olmaz da . Yoksa yataktan bile kalkamaz hale geliyorumFibromiyalji (kas romatızması) hastası olupta gebe olan veya gebelik geçiren yokmu
Sağolsun sizede geçmiş olsun evet geröekten stres tetikliyorÖncelikle geçmiş olsun. Gebeklik öncesinde de hali hazırda fibromiyalji ağrılarım vardı zaten. Başlangıç seviyesi sayılabilecek türden ağrılar olduğu için ilaçsız devam edebiliyorum. Zaten ne yaparsanız yapın geçen bir şey değil. Ancak ağrı kesiciler ve kas gevşeticiler bir nebze rahatlatıyor ama onları da doktorunuza sormanız lazım.
En büyük ve bence tek gerçek sebebi stres. Ne zaman kafanıza bir şey taksanız, çok fazla üzülseniz dayanılmayacak noktalara çıkan ağrılar beraberinde geliyor. O yüzden mümkün olduğunca size stres yaratan kişilerden ve olaylardan uzak durun. Ciddi bir ağrı yaşarsanız "boş iğne" dedikleri şeyi yaptırmanızı tavsiye edebilirim, oldukça rahatlatıyor ve hiçbir zararı yok. Ağrı olan bölgede bir noktaya tamamen boş bir şırınga batırılıyor, detaylı olarak tekniği nedir bilmiyorum ama ağlayarak girdiğim hastahaneden kocaman bir ohh çekerek çıktığımı bilirim
Aynen benimde gebeliğimin başından beri bel ağrum vardı zaten bikaç gündür bacak ağrısı ve gece kolda uyuşma gibi bi rahatsızlık oldu rahat uyuyamıyorum huzursuz oldumBende kronik rahatsızlık halinde bu hastalık. Ağrılarım başladığında doktor kontrolünde ilaçlarımı kullanıyorum. İlk bebeğime hamileyken ciddi bel ağrıları yaşadım ama fibromiyaljiye yönelik bir ağrım olmadı. Ancak doğum yaptıktan 2 ay sonra ağrılarım başladı, yaklaşık 1,5 ay sürdü. Ne yaptım ne ettiysem fayda etmedi (emzirdiğim için ilaç kullanmadım) Sonrasında kendiliğinden geçti. Şimdiki hamileliğimde yine bel ağrım var ancak fibromiyalji ağrısı yok şükür . İnşallah olmaz da . Yoksa yataktan bile kalkamaz hale geliyorum
Uyuşma olayına karpal tünel sendromu deniliyor. Onun fibromiyalji ile ilgisi yok.Ben de çok yaşadım, ama her uyuşma olduğunda soğuk bir şeyi tuttum, uyuşma hafifledi. Hafif masaj da iyi geliyor. Bir de ağrım olan yerlere sıcak su torbası koydum (sonbahar mevsimiydi)Aynen benimde gebeliğimin başından beri bel ağrum vardı zaten bikaç gündür bacak ağrısı ve gece kolda uyuşma gibi bi rahatsızlık oldu rahat uyuyamıyorum huzursuz oldumcevabınız için tesekkürler gebelik süresinde bebekle alakalı bi sorun yaşamamışsınız şükür buna çok sevindim
Sağolsun sizede geçmiş olsun evet geröekten stres tetikliyorÇok tesekkür ederimm cavabınız için gebeliktemi yaptırdınız bu hastalığın gebelik için bi riski yoktur inş bundan endişelendim
Merhaba ben hamileyim ve fibromiyaljiyim. Maalesef agrilarim cok artti. 7 aya girdim bir degisiklik yok.her gun sirt bel eklem agrisi cekiyorum. hamileyken kuru igne yaptirdim ise yaramiyor. Siz de belki yarar sakincasi yok. Agri kesici parol disinda yasak bilgidim kadariyla.Romatizması ve bağ dojusu rahatsızlığı olan gebelerin kullandığı ilaçlar varmış kortizondan falanda bahsediyorlar bu fibromiyalji içinde geçerlimi acaba sadece bağ dokusu ve iltihaplı romatiznası olanlar içinmi kullanılıyor