Gebelikte folbiol 5mg kullanımı zararlı olurmu?

berrakkkkkkk

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2022
51
13
8
33
16707413783086108926319995844974.jpg

Merhaba benim pıhtılaşma sonucum bu şekilde çıktı daha öncesinden 1kimyasal birde 15.hafta da kalp durması var. Genetik doktoru folik asit vucudunda depolanmiyor dedi. Bu sonucu özel klinigi olan perinatoloji uzmanı uzmanı cemal gülümsere gösterdim. Bunlarin pihtilasma icin yeterli olmadigini şu an icin folbiol 5mg kullanmam gerektigini söyledi. Hiç bir zarari olmadigini söyledi. Ben cok kararsiz kaldim folik asitin normal dozundan fazla daha önce aranizda folbiol kullanip sağlikli gebeligi olan oldumu acaba cevaplariniz icin tesekkür ederim.
7+4 gunlük hamileyim

Şöyle söyleyim folik asit kullanmazsanız bebeğinizin omirilik ve beyin merkezden kaynaklanan doğum hasarına neden olabilirsiniz!

Eki Görüntüle 3175052
Merhaba benim pıhtılaşma sonucum bu şekilde çıktı daha öncesinden 1kimyasal birde 15.hafta da kalp durması var. Genetik doktoru folik asit vucudunda depolanmiyor dedi. Bu sonucu özel klinigi olan perinatoloji uzmanı uzmanı cemal gülümsere gösterdim. Bunlarin pihtilasma icin yeterli olmadigini şu an icin folbiol 5mg kullanmam gerektigini söyledi. Hiç bir zarari olmadigini söyledi. Ben cok kararsiz kaldim folik asitin normal dozundan fazla daha önce aranizda folbiol kullanip sağlikli gebeligi olan oldumu acaba cevaplariniz icin tesekkür ederim.
7+4 gunlük hamileyim
Genetik sonuçlarımız aynı benim 21 haftalıkken kaybım var bende bu folik asiti bulanıyodum 9 haftada doktorum bunu kullanma en ucuz ve en işe yaramaz folik asit bu dedi hatta devlet bunu karşılıyo sadece düşün dedi değiştirdi şu an başka kullanıyorum size 9 ay kullanman lazım denildi mi

Yüksek dozlarda bazı sakıncaları olduğunu okudum birkaç yerde ama tam olarak bilmiyorum.
Benim de pihtilasmanin dışında sizinle aynı gende sorun var, yüksek doz takviyeye başlayacağız dedi doktorum ve bir multivitamin önerdi. Folik asit yine 400mcg, b12 1000 mcg bu multivaminde. Yüksek doz deyip 400den devam ediyorlar sanırım yine de.

Şöyle söyleyim folik asit kullanmazsanız bebeğinizin omirilik ve beyin merkezden kaynaklanan doğum hasarına neden olabilirsiniz!
Folik asit zaten kullanılıyor ama şöyle bir durum var. Senin yüksek doz folik asit kullanman gerekiyor diyor doktorlar, bazılarımıza 400mcg bazılarımıza 5mg olandan öneriyorlar. Hepimizin aynı geninde sorun var.
Bu gende sorun olmasa da normalde kullanılan standart doz 400mcg.

Genetik sonuçlarımız aynı benim 21 haftalıkken kaybım var bende bu folik asiti bulanıyodum 9 haftada doktorum bunu kullanma en ucuz ve en işe yaramaz folik asit bu dedi hatta devlet bunu karşılıyo sadece düşün dedi değiştirdi şu an başka kullanıyorum size 9 ay kullanman lazım denildi mi
Devletteki folidays dedi. Özelde klinigi olan bir prof a gittim o bana folbiolu verdi. Sana folidays yeterli olmaz dedi. Bu genlerle pıhtilasma var denilmez dedi. Başka sonuçlar daha lazimmis pihtilaşma için. Siz şu an hangi folik asiti kullanıyorsunuz

Folik asit zaten kullanılıyor ama şöyle bir durum var. Senin yüksek doz folik asit kullanman gerekiyor diyor doktorlar, bazılarımıza 400mcg bazılarımıza 5mg olandan öneriyorlar. Hepimizin aynı geninde sorun var.
Bu gende sorun olmasa da normalde kullanılan standart doz 400mcg.
Evet folbiol zararli olmaz dedi ama benim aklima takildi işte kullanan varmi diye sormak istedim.

12.hafta da bir açlik homesite yi bi test varmis sanirim onu yapip ona göre dozunu ayarlariz dedi

Devletteki folidays dedi. Özelde klinigi olan bir prof a gittim o bana folbiolu verdi. Sana folidays yeterli olmaz dedi. Bu genlerle pıhtilasma var denilmez dedi. Başka sonuçlar daha lazimmis pihtilaşma için. Siz şu an hangi folik asiti kullanıyorsunuz
Bana devlette de özelde de yüksek doz kullanman lazım deyip 400mcg olanlardan önerdiler. Hamile kalınca da 9 ay boyunca devam edeceğim söylendi.

8.haftadayim.
4haftadir folidays kullaniyordum simdi folbiol kullan dedi günlük
Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah. Tahlil yaptırmış olabilir mi? Belki çok düşük çıktıysa artırmıştır.
İsterseniz başka bir doktora daha danışın. Ben de mesela yüksek doz lazım denilip aynı dozdan devam edilmesine şaşırdım.
Henüz hamile değilim ama kalırsam bu konuyu tekrar soracağım.

Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah. Tahlil yaptırmış olabilir mi? Belki çok düşük çıktıysa artırmıştır.
İsterseniz başka bir doktora daha danışın. Ben de mesela yüksek doz lazım denilip aynı dozdan devam edilmesine şaşırdım.
Henüz hamile değilim ama kalırsam bu konuyu tekrar soracağım.
Ayni dozdan devam etmiyorum. Folbiol 5mg olana gectim bunun dozu yüksek. Gene bakarak bunu verdi ektra bi tahlil yapmadi

Folik asit kullanıyorum ancak dozunu yükseltti folbiol kullan dedi. Yüksek doz beni tedirgin etti
Dışardan biri söylememiş perinatolog vermiş demek istedim az önce içmezseniz diye..
Hamilelikte hiçbir dr'um 400 mcg vermedi bana hepsi de 5 mg verdi.
Geçen 5.5 yaşında oğlumun tam kan sayımında yine folik asit eksik çıktı ona bile 5mg olanını verdi..

Folbiol u doktorunuz mu önerdi. Doktorlar genelde 400mcg olan öneriyor. Folbiol 5mg yüksek dozda bi vitamin
Folbiolu özelde bi prof önerdi. Genetik sonucuna bakarak yüksek dozda kullanman gerek dedi. Bende tedirgin oldugum icin sormak istedim baska kullanan varmi diye. Bu profda tecrubeli bi doktor bilir heralde diye düsünüyorum

Back
X