Gebelikte Hipertansiyon

bahar0035

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2014
282
335
113
41
Arkadaşlar gebeligimin basindan beri tansiyon problemi yasiyorum.Normal tansiyon degerim 10/6 dır.Doktor kontrollerinde 16/10 yada 15/10 cikiyordu.

Bende heyecandan falan diye gecistirdim.En son bacaklarim fil gibi sisti ve siddetli sag kasikta agrim olunca kontrole gittim.Tansiyon yine 16/10 cikti ve 8 saatte 1 Alfamed ve Ecopirin basladi doktorum.İlacimi duzenli iciyorum ama 14/9 sinirinda oluyor.
Ilaca ilk basladigimda 10/6 cikiyordu.Haftam ilerledikce dahada artti.Daha once bu sorunu yasayanlar tavsiyelerinize cok ihtiyacim var.Bu konuda beni bilgilendirirseniz cok sevinirim.
Cevaplar icin simdiden tesekkurler...

Tansiyon sorunu yaşayan yok sanırım...
Cnim çok kişi var.bunun biri de kuzenim, günde 4defa alfamet kullanıyordu günde 3defa tansiyon kontrolü yapıyordu.onun 3.gebeligi ve hepsinde de yaşamıştı ama bu sonuncusunda çok daha fazlaydı.10.haftadan itibaren ortaya çıkmıştı.söylediğine göre en iyi hali 15.10......14.9)) civarlariydi, tuzu tamamen kesmişti sende öyle yp))) 37.haftada tansiyonu inmeyince suni sanciyka dogurttulae.oğlu şimdi 1.yaşına girecek dikkat edersen rahatlıkla atlatirsun.

Çok tesekkür ederim cvp icin.Benim 4.gebeliğim erken dogum riskim var en son 32.hf dogum yaptim.Simdi birde tansiyon eklenince korkum arttı.Hedefim 35.hf görmek insallah ozamana kadar idare edebilirim...

Çok tesekkür ederim cvp icin.Benim 4.gebeliğim erken dogum riskim var en son 32.hf dogum yaptim.Simdi birde tansiyon eklenince korkum arttı.Hedefim 35.hf görmek insallah ozamana kadar idare edebilirim...
erken doğum riskin niye varki? tansiyondan dolayi mi,32 haftalık doğan bebeğin nasil?

erken doğum riskin niye varki? tansiyondan dolayi mi,32 haftalık doğan bebeğin nasil?
Tansiyon ilk kez bu gebeliğimde çıktı.32 hf dogan bebegim cok sukur saglikli,onceki gebeliklerimde 34 ve 35 de oldu.Tedbir amacli ciger gelistirici oldugum icin 32 hf dogan bebegim 3 hf kuvozde kaldi solunumda sorun yoktu ama kilo dusuktu.1800 gr olunca cikardik.Erken dogumum sebepsiz oluyo sancim geliyor ve kesemiyorlar.Sadece ilk 4 ay kanamam oluyordu en sonuncuda kesenin disinda kanama alanim vardi ve doguma kadarda devam etti.Sanirim o yuzden o dahada erken dogdu.

Bu gebeligim surpriz oldu bize, digerlerine gore rahattim ve hic kanamam olmadi 35 hf.bekler diyorduk tansiyon cikti.Rabbim insallah bir kolaylik verir.

Tansiyon ilk kez bu gebeliğimde çıktı.32 hf dogan bebegim cok sukur saglikli,onceki gebeliklerimde 34 ve 35 de oldu.Tedbir amacli ciger gelistirici oldugum icin 32 hf dogan bebegim 3 hf kuvozde kaldi solunumda sorun yoktu ama kilo dusuktu.1800 gr olunca cikardik.Erken dogumum sebepsiz oluyo sancim geliyor ve kesemiyorlar.Sadece ilk 4 ay kanamam oluyordu en sonuncuda kesenin disinda kanama alanim vardi ve doguma kadarda devam etti.Sanirim o yuzden o dahada erken dogdu.

Bu gebeligim surpriz oldu bize, digerlerine gore rahattim ve hic kanamam olmadi 35 hf.bekler diyorduk tansiyon cikti.Rabbim insallah bir kolaylik verir.
Merhaba canım neyaptın nasıl oldu tansiyon sorunu suan bende de var ben 22 haftalığım ama çok erken haftalarda çıktı benimde

Merhaba canım neyaptın nasıl oldu tansiyon sorunu suan bende de var ben 22 haftalığım ama çok erken haftalarda çıktı benimde
Maalesef hafta buyudukce sınırda daha cok geziyor ayaklarim sisiyor.Bir kac gun once kasilmalarim basladi tansiyonum 15 e cikti,bebek taşikardi oldu.Suan saat basi olcum yapiyorum.Sunu anladim ki bebegi cok etkiliyor dikkatli olmak lazim.Sıfır tuz tüket yediklerine dikkat et nar suyu iyi geldi bana sende icebilirsin ama en onemlisi stresten uzak durmaya calis.Bebeklerimizi saglikla aliriz kucagimiza insallah.

bende 22+0 haftadayım tansiyonum hep 5 bazen 4.5 oluyor. gebelikte kiminin yükselip kiminin düşüyor, doktorun tavsiyelerine uy cnm, saabhları limonlu su içmeni öneririm, bol yürüyüş birde. geçmiş olsun.

bende 22+0 haftadayım tansiyonum hep 5 bazen 4.5 oluyor. gebelikte kiminin yükselip kiminin düşüyor, doktorun tavsiyelerine uy cnm, saabhları limonlu su içmeni öneririm, bol yürüyüş birde. geçmiş olsun.
Tesekkur ederim.15 dk yuruyus yapiyordum ama suan onuda yapamiyorum.Yatarak 2 hafta dayanmaya calisacam.Dusuk tansiyonda zor carpinti yapar ciger gelistirici oldugumda benimde bir cikti bir dustu.Sizede gecmis olsun saglikla alin bebisinizi kucaginiza...

Back
X