gebelikte hipertiroidi

Ececim

kızım abla oluyor
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2006
1.427
522
323
43
kızlar yapılan sonuclarda tsh hormonum dusuk cıktı dr.um hipertriodiden suphelendi boyle durumda olan varmı aranızda neler yaptınız bebegime bisi olur mu korkuyorum

hmm bende tam tersi hipotiroid var. tsh yuksek. ama benim 3 yıldır filan belli ve ilaç kullanıyorum. bebeğimi etkilemedi çok sukur. umarım sende de sorun olmaz. sıkı takip geretiriyor ama. ihmal etme

kaç haftalık hamilesin aynı durum bana 4 haftalık hamileyken oldu tsh ve t3 hormonum normal degerlerinde degildi.bir doktor cok onemsedi bebeginin zekası ile ilgili problem olabiliyor diye ben baska bir doktora gittim hamilelikte normaldir hormonlar degisir dedi.ben onada inanmadım bir kaç gün sonra genel cerrahi uzmanına giderek hormon testi yaptırdım ve degerlerim normale düşmüştü.daha once bole bir hastalıgın yoksa sanırım sorun olmuyor.cok gecmiş olsun rahat ol kafana takma

canım benimde tsh düşüktü bebekte zeka ilgili problemler olabilir mutlaka dahiliye uzmanına görünmen lazım dediler bende gittim tekrar test falan yaptılar hatta guatr ultrasyonu bile yaptılar ama hepsi normal çıktı zaten düşük bile çıksa çok önemli değil dedi hamilelikte hormonlarda değişim olabiliyormuş ve ilaçlarla düzeliyormuş

merhabalar bende 10,31 çıktı 5,5 olması gerekirken drum korkmana gerek yok dedi ama ben çok korkuyorum yarın tekrar test yaptıracagım umarım bişi çıkmaz

ben de hamileliğimden önce bu sorun vardı .hamile kalınca 3 haftada bir endokrin uzmanına gidiyorum hala .sürekli kontrol altında tutmak için her sabah ilaç kullanıyorum.bu önemsiz bir hastalık değil çocukta özellikle zeka geriliği yapabiliyor.bendeki geçici bir durum değil.bazen sadece hamilelikte olup geçiyor.ama ihmale gelmez sen yine de bir edokrin uzmanına git bu onların alanına giriyor cnm. o sana daha detaylı anlatır.geçmiş olsun çözümü kolay .allah daha kötü hastalıklardan korusun bizi .ihmal etme takip ettir..

ben 13. haftamdayım daha once bole bi sorunum yoktu gebeligimde kanamalı gectigi icin tahlillerim yeni yapıldı tekrarlanan tahlilimde tsh dusuk t3 ve t4 normal sınırlar icinde dr um cumaya kadar yok ilac falan kullanamıyorum cok mu gec kaldım bebegime bisi olur mu senağlama

ncinar üzülme cnm senin sorunun hamilelikte ortaya çıkan tipte hipertiroidi sanırım moralini bozma ltf.belki ilaca bile gerek duymaz dr. ben sadece mutlaka takip ettir dedim cnm:Saruboceq: inş. kolayca halledersin kadındoğumcularda bakar bu tahlilleri değerlendirir.ben hem kadındoğumcuma hemde edokrin uzmanına görünüyorum.sen dr.una danış gerekli görürse endokrine git cnm. allah sağlıkla sıhatle bebeğine kavuştursun inş.(hepimiziiii::)moralini bozmaa bu kolayca hallolurrr:teselli:

tiroid bozukluklarının genetik olduğunu biliyorum çünkü annem ve akrabalarım da var bu hastalık hamilelikte dikkat etmek gerekiyor özellikle ilk 3 ay zeka gelişimi için bu hastalığın diğer bir temel nedeni de iyot yetersizliği

Bugün hamile olduğumu öğrendim ama sevincini yaşayamıyorum.Hipertrid var bendede.Çok korkuyorum uzun süre beklediğim bebişimi kaybetmekten.Neler yapmamı tavsiye edersiniz.

15 haftalık hamileyim ikili testimi yaptırdıktan sonra doktorum dahiliye uzmanına gitmemi söyledi hipertroidden dolayı. dahiliye uzmanı hap kullanıcagımı kan değerlerime göre miktarı azaltıp azaltmıcamızı söyledi korkulaak bişi olmadığını en az zarar vericek olanın hap kullanmam olduğunu söledi.yani gebelik öncesinde benim böle bişeyden haberim yoktu gebelikle de çıkmış olabilir kesin bi bilgim yok.ama telaşlanma doktorlar seni yönlendiriyo. allah kolaylık versin hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…