Gebelikte idrarda seker??

tontriko

Rabbim sana emanetiz...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
38.023
70.824
798
Merhaba hanimlar... 20 haftalik hamileyim...isteyen herkese versin Rabbim..bir kac sikayet izerine idrar testi yaptirdim ve idrarda arti 1 seker cikmis...

Tam olarak bu ne demek?? Bu sira cok fazla sekerli seyler yedim ondan seker cikmis olabilir mi?? Mesela 1 hafta dikkat etsem biraz o zaman geri duser mi???

Cok korktum bu seker olayindan?? Ne gibi zararlari var tam olarak? Ne onlemler alabilirim?

Duyunca tirstim sanirim aglamak istiyorum ):

Korkcak bir sey yok canim sakin ol. Normal saglikli insanlarda böbrekten idrara glikoz kacagi olmasi beklenmez ama gebelikte seker hastasi olunmasa da filtrasyon artiyor buna bagli idrara bir miktar seker kacabilir.

Korkcak bir sey yok canim sakin ol. Normal saglikli insanlarda böbrekten idrara glikoz kacagi olmasi beklenmez ama gebelikte seker hastasi olunmasa da filtrasyon artiyor buna bagli idrara bir miktar seker kacabilir.
Hatirladigim kadariyla yillar oncede idrarda seker bulmuslardi... Simdi cocuk iri olabilir filan dedi cok korktum...

idrardaki şekerin anlamını bilmiyorum. Ama gebeliğimde şeker yükleme de sınırlarda çıkmıştı şekerim. ilaç kullanmamıştık diyet yapmıştım şekerli gıdalardan uzak durmuştum. Hamurişi falan...
Annenin şekeri yüksek olursa bebekler iri oluyormuş (hani topaç gibi çocuk doğurdum falan derler ya 5 kilo falan .aslında iyi birşey değilmiş o :))) ve bebeklerdede şeker riski yüksek oluyor.
Ama dediğim gibi ben diyetle halletmiştim. Çok şükür bir sorun olmadı..

Tam olarak neler tukettin peki?? Hayatimda dogru durust diyet yapmadim nasil olursa olsun yaparim..

Tatlım aradan bayağı zaman geçti..O zaman doktor temel bir liste vermişti onu örneklendirerek kendim uyguladım. Şu an hala şekerim sınırlarda ama o zamanki kadar dirayetli yapamıyorum ozaman bebeğime bişey olmasın diye .hamile olduğum halde aşermeleride göz önünde tutarsak kolaylıkla yapmıştım..
Tatlıyı çok aza indirdir . Hamurişlerinden uzak dur. Bol bol su iç..Sağlıklı şeyler yediğin sürece sorun olmuyor zaten. Pirinç yerine bulgur ye mesela..Şerbetli tatlı tüketme ,
O zamanki doktorum beni diyetisyene yönlendirmişti. ve ben diyetisyenle 1 kez görüştüm sonrasında kendim belirledim.Panik yapma rahat ol.Çok yüksek olmadığı sürece sorun yapma..Ben hamileliğimi 15 kilo falan ile tamamladım mesela aşırı kiloda almadım..

Ilk gebeligimde bende 30 kilo aldim ama o zaman yoktu boyle birsey... Acaba dedim... Idrar testinden once yani dun mesela sekerli seyler yedim... Ondan cikmis olsbilir mi?? Haftaya tekrar idrar testi yapilcak.. O zamana kadar kendimi frenleyim bakalim sonuc ne olacak

allah bağışlasın tontriko çok sevindim daha önce görmedim hamile olduğunu. testen önce şekerli yemişsin haliyle sürekli de yiyorsundur gayet normal. ben üçüzlere hamileyim ilk aylardan bu yana şekerim yüksek ama doktorum normal olduğunu söylüyor. bende şekerli yiyemiyorum . önceden de sevmezdim ama çayı şekerli içerdim şimdi onuda içemiyorum. yine yüksek. sen dikkat et yinede.

Sagol canim benim rabbim saglikla kucagimiza aldirsin..evet hep sekerli seyler yiyordum bu sira kesicem ne yapayim.. Ekmegi pilavi azaltiyim sadece yesillik et ve meyve yogurt.. Genel gorunum bu gibi.., cok sevindim ucuz demek haa masallah... Kac haftaliksin suanda??

22 haftam . evet üç kızım olacak inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…