Gebeliğe Hazırlık Gebelikte ilişki

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
6 haftalık oldum yarin sabah sağlık ocağından tahlilleri alıp hastaneye gideceğim ultrosandan kalp atışını dinlecegiz nasip olursa
Dr a da soracağım ilk soru ilişkiye girmekte sakınca var mı yok mu onu soracağım

5 haftalık gebeyim ilişkiye girmek sakıncalı mıdır
Aklıma şey geldi burada sabah akşam sürtündük diye konu açıyorlar ya biraz öyle mi deneseniz sizde 😂😂
Normal ilişki riskli olabilir şuan.

Son düzenleme:

6 haftalık oldum yarin sabah sağlık ocağından tahlilleri alıp hastaneye gideceğim ultrosandan kalp atışını dinlecegiz nasip olursa
Dr a da soracağım ilk soru ilişkiye girmekte sakınca var mı yok mu onu soracağım
Kalp atışları 5 haftalıkta belli oluyor mu ilk defa cuma günü gideceğim hastaneye çok heyecanlıyım

Gebelikte cinsel ilişki tamamen kişiseldir. Doktorum bana miyomlardan dolayı kesinlikle yasakladı, risksiz gebeliklerde yasaklanmıyor… Gebeliğimin ilk haftası sigara içtim, kendimden nefret ede ede, günde 2-3 adet yarım yamalak… Sonra sakat doğum, ölü doğum gibi riskleri gözüme sokup bıraktım. Zaten mide bulantılarım da peşinden başladı, şimdilerde çok canım çekiyor, umarım emzirme döneminde başlamam tekrar… Sizi de tebrik ederim, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ❤️

Kalp atışları 5 haftalıkta belli oluyor mu ilk defa cuma günü gideceğim hastaneye çok heyecanlıyım
6. Haftada duyulur kalp atışları genellikle, kanama yoksa ilişkiye girmenin de sakıncası yok diye biliyorum. Doktorlar genellikle kanama sonrası ilişki yasağı koyar. Sabredebilecek gibi hissediyorsanız cumayı bekleyin içiniz rahat etsin ama bence gerekli değil.

Bazı gebelikte kanama alanı oluyor ya da başka bir sorun bundan dolayı doktor yasaklıyor. Yapacağınız en doğru şey doktorunuza gittiğiniz randevu da sormak. Benim kanama alanım olmadığı ve doktorum yasaklamadığı halde ben 12. Haftadan sonra cinsel birliktelik yaşadım eşimle alınan ortak karardı.

Cinsel ilişki düşünme şimdi bebeğine odaklan 😂 doktor söyler zaten

Back
X