gebelikte ishal

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.043
89
643
İstanbul
slm arkadaşlar. ben uzun süredir ishal yaşıyorum. fakat öyle karın ağrısı yada başka şikayetlerim yok. normalde bağırsak tembelliği vardır bende. şimdi günde bir kereyada iki günde bir tuvalete çıkıyorum fakat ishal şeklinde oluyor. beni hiç rahatsız etmiyor ama acaba bebek için zararlımı diye korkmaya başladım. dr.a söylemedim hiç. bu hafta gittiğimde söyleyecem.

Hangi ilaçları kullanıyosun ? Demir hapı bazılarını kabız bazılarını da ishal yapıyo.Belki ondandır canım.Sen yine de doktora gidince bi sor. :)

bende de ishal sorunu vardı.fakat karın ağrısı yoktu.doktorumla görüştüm.bir sorun olmayacağını söylemişti.ishale ağrı yada kasılma birde mide bulantısı eşlik ederse ozaman sorun oluyormuş

Ben de aynı sorunu yaşıyorum.Aslında buna sorun diyemem; çünkü daha önce hep kabızlık sorunu çekiyordum.
Ben Ferrum Fort kan ilacını kullanıyorum.Sanırım bu ilaç ishal yapıyor ohaoldumsmile

demir ilaci yada magnesyum aliyorsan bu ishal yapabilir,bence de eger karin agrisi,mide bulantisi yada kusma yoksa sorun degildir

Son düzenleme:
bende geçen hafta öyle 1günlük bir ishal geçirdim karın ağrısı ve halsizlik oldu bende normal ishal belirtileri ama geçti ertesi gün geçmeseydi bende doktoruma haber verecektim hemen. bazen yediklerinde etkileyebiliyor. havalar ısındı artık, belki bozuk bir yiyecek yada su bile etkiliyor.

ben de 2-3 gün karın ağrısıyla beraber yaşadım,önemsemedim.ama kahverengi lekelenmem oldu,dra gittim,düşük riski var dedi ve ishaldeki krampların sebep olabileceğini söyledi.aman dikkat edin.ben şu an evde yatıyorum işe falan gidemiyorum.

bende öyle normal ishal belirtileri yok. hatta bu durumu iyi diye değerlendiriyordum çünkü zaten bağırsak tembelliğim var, gebeliktede kabızlık büyük bir problem. zaten sık sık tuvalete yine çıkamıyorum. 2 günde bir, bazen hergün. kramp, karın ağrısı yok.ama bu durum uzun sürünce endişelenmeye başladım. kullandığım ilaçlar;maltofer şurup(kan şurubu),magnezyum ve megadyn(vitamin).

Ben de megadyn kullanıyorum.Acaba o mu ishal yapıyor? akannehir

Magnezyum ishal yapıyomuş diye bi konu var. Orayı oku eğer kullanıyosan. Bende elevit ve megadiyn kabızlık yapıyor. Her iki durumda çok kötü ya. Kabızlık için günde 1 lt. süt birebir çözüm, hele gece içerseniz. ıshal içinde haşlanmış patates çok iyi. Hepimize geçmiş olsun :))

neden olduğunu çözdüm. magnezyumdan sanırım. burda magnezyumla ilgili konuyu okudum. zaten yan etkilerindede yazıyor. dün içmedim daha iyiyim. içmeyecem artık, dr.ada bu hafta gidince söyleyecem..

neden olduğunu çözdüm. magnezyumdan sanırım. burda magnezyumla ilgili konuyu okudum. zaten yan etkilerindede yazıyor. dün içmedim daha iyiyim. içmeyecem artık, dr.ada bu hafta gidince söyleyecem..
magnezyum ishal yapar dozunu ayarlarsan bi sorun çıkmaz ama. magnezyumda kullandım megedayn da kullandım geçense, dr. um megedayn kabızlık yapar içindeki demir ve vs dolayı demişti ve büyük abdestinde koyu renkli olur ama magnezyum direk isal yapıyor 1 saşe kullanıyorsan yarıya indirirsin bakarsın yine ishal yapıyorsa azaltırsın. bana dr. bu şekilde tarif etmişti kullanımını.

bende geçen 2 gün oldum karın sesleri filan çoktu ama mide bulantısı ve karın ağrısı olmadı.besn zehirlenmesi sandım meyveleri hep karıştırarak yedimiştim o gün kavun karpuz kiraz vs ondan olduğunu düşündüm şimdi daha dikkatli besleniyorum.pirinç haşladım patates haşladım düzelsin diye onlardan yedim.şimdi iyiyim çok şükür.beslenmene ve sıvı alımına dikkat et canım.sebzeleri bol su ile yıka elinide bol bol yıka bozuk ürün dışarda sıcakta beklemiş besinlerden yeme

Arkadaşın söyledigi gibi bende 3 gündür günde 1 defa çıkıyorum ishal olsa günde daha çok çıkılır... konuyu açan arkadas şimdi ne durumda acaba geçtimi merak ettim korkuyorumda bende

Valla 10 dk da bir tuvalete gitmek mi zor yoksa 3 günde bir gitmek mi kararsız kaldım :) sanırım ikisi de zor..Allah yardımcımız olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…