Gebelikte kafein miktarınızı nasıl sınırladınız☕️🍫

glitterpowder

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2022
1.535
2.821
63
Ben şuan günde sadece 1 ince belli bardak siyah çay içiyorum, bunun bi zararı olur mu, hiç içmesem daha mı iyi diyorum ama baş ağrım oluyor. Doktorumla görüşücem elbette ama siz bu kafein sürecini nasıl yönettiniz?

Sınır yanılmıyorsam günde 200 mg kafeindi. 1 türk kahvesi, 1 bardal çay içilebilir. Ben çalışırken de bunları çok içmeye alıştığımdan kahvemi çok çok az telveli ve normalin 2 katı suyla yapardım. Çayım da demli değil çoook açık olurdu. Bu şekilde 1 bardak çay içeceğime 2-3 bardak sulu çay içiyordum ama idare ediyordum işte böyle

Teşekkür ederiim, sulu çay fikri mantıklıymış ama ben demli çay sevdiğim için sanırım bunu yapamam Normal 1 bardak ince belli çayın bi zararı olmaz yani dimi?

Teşekkür ederiim, sulu çay fikri mantıklıymış ama ben demli çay sevdiğim için sanırım bunu yapamam Normal 1 bardak ince belli çayın bi zararı olmaz yani dimi?
“ En çok merak edilen konulardan biri de gebelikte kahve ya da çay keyfimizi devam ettirip ettiremeyeceğimizdir. Aşırı olmayan kafein tüketiminin bilimsel olarak kanıtlanmış bir zararı yokken, fazla tüketilmesini, düşük, erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve ölü doğumla ilişkilendiren çalışmalar mevcuttur.
Aşırı olmayan kafein tüketiminin bilimsel olarak kanıtlanmış bir zararı yoktur.

Aynı zamanda, fazla kafein, gebelikte zaten artan, uyku bozuklukları, baş ağrısı, sık idrara çıkma ve susuz kalma şikâyetlerini artırabilir.

Burada sınır, kafein içeren içecekleri günde 2 büyük kupadan fazla tüketmemektir.

Çay, kola, kakao ve çikolatada da kafein olduğunu unutmayın.

Kahvenin yanı sıra, çay, kola, kakao ve çikolatanın da kafein içerdiğini unutmayın. Bunların yerine kafeinsiz içecekler ve soda içebilirsiniz ama 2 fincana kadar Türk kahvesinin de bir zararı olacağını düşünmüyorum.

Başka bir sağlıklı seçenek de bunların yerine, süt, taze sıkılmış meyve suları ve limonata tüketmeniz olabilir.“

Dr. Banu Çiftçinin sitesinden

Ay çok seviyorum o doktoru, çok samimi, teşekkürler

Ben çay tiryakisiyim normalde. Ancak gebeliği öğrenince okulda çay içmeyi bıraktım. 6-7 bardak sadece okuldayken içerdim. Sabah ve akşamları açık 1-2 bardak içmeye başladım ve zamanla bana keyif vermedi. Şimdi çay fikri midemi bulandırıyor dikkat edin çay değil fikri ama dün aylar sonra ilk defa 2 bardak çay içtim iyi geldi, gece rüyamda görmüştüm ama hala fikri midemi bulandırdığı için içmiyorum

Bende de durumlar benzer. Gebelik öncesi çayı çok seven ve günde 3 öğün çay içen ben gebelikle birlikte çaydan tiksindim. Hiç içmiyorum. Gebelik sonrası ne olurum bilmiyorum.

Ben o kadar tiryaki değilim ama severim tabi, evet belli dönemde yiyecek içecek fikirleri bile bulantı sebebi olabiliyor tabi biraz sabır, doya doya içersiniz

Ben o kadar tiryaki değilim ama severim tabi, evet belli dönemde yiyecek içecek fikirleri bile bulantı sebebi olabiliyor tabi biraz sabır, doya doya içersiniz
Ben memnunum açıkçası bu durumdan, en azından gebelik boyunca en az seviyede kafein almış olacağım. Yoksa çayda benim sınırım yok, sürekli içerim. Kaldı 5 ay, sonra düzelir yüksek ihtimalle

Benim biraz sıkıntılı ilerliyor gebeliğim, çay-kahve ve kafein içeren her şeyi yasakladı doktorum. Çok çok çok içmek istersem haftada bir, bir fincan Türk kahvesi sadece. Rahimde kasılmalara sebep olabiliyor kafein dedi. Ben de tamamen bıraktım hepsini. Ama doktorunuz size belli miktarlarda içebilirsiniz diyorsa(pek çok doktor diyor) elbette doktorunuza güvenin. Afiyet olsun, benim yerime de bir kahve için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…