GEBELİKTE KAN PIHTILAŞMASI

busraburc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2022
10
0
1
Genetik teste göre hangi değer kanda pıhtılaşma olarak yorumlanıyor acaba? MTHFR A1298C değerinin homozigot mutant çıkması pıhtılaşma olduğu anlamına gelir mi? Tecrübesi olan varsa cevap yazarsa sevinirim

Kan sulandırıcı gerekir değil mi?
Aynısı bende de çıktı maalesef. Genetik doktoruna sordum özellikle kullanmam gebelik olması için iyi olur mu diye olur ama kadın doğum doktoruna da danış dedi. Henüz gitmedim ama bir düşüğüm var doktorum kürtajdan sonra tekrar hamile kalmak istediğin zaman coraspine başla demişti.

Bu sonuç bir arkadaşımda da vardı. Ona pıhtılaşma var kan sulandırıcı kullan demişler fakat bana hem kadın doğum doktorum hem genetik birimi sorumlusu doktor pıhtılaşma yok sende dedi. Sonuçlar aynı olup nasıl birimizde çıkıyor bende çıkmıyor hiç anlamadık. Sanırım bir başka doktora daha sormam lazım

Bence pıhtılaşma var test sonucunız onı gösteriyor. Bazır doktolar 3 düşük olmadan bunu ciddiye almıyor şaka gibi bence mutlaka perinatologa gidin ve ona danışın.

Çok haklısınız başka bir doktora danışmam lazım. Bu sonuca göre folik asit yerine folate kullanan gebe arkadaşım var mı acaba? Folik asit vücutta ayrışamıyor diye folate kullanan var diye biliyorum bu rahatsızlıkta

homozigot mutant yazması zaten direk pıhtılaşma olduğunun kanıtı yoksa normal yazardı benim sonuçta normal olanlarda normal yazıyordu pıhtılaşmada homozigot yazıyordu. Genetik doktoru normal insanlara göre on kat daha riskli gebelik geçirirsin dedi siz mutlaka başka bir doktora daha gidin hatta tüp bebek alanında olan bir doktora danışın derim onlar daha bilgili bi konuda

Çok haklısınız, inanılmaz kafam karıştı. Hafife alınacak bir durum asla değil. Haftaiçi başka bir doktora gideceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…