• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kan sulandırıcı iğne kullananlar/kullanacaklar ..

Canım prospektüste 12 saat etkilidir yazıyor. Anlamadığım coraspin güya 1 hafta etkili ama sadece coraspin kullandığım gebelikler oldu onlarda 4. Ay itibariyle sonlandı.
Benim kanamam başlamıştı kullanırken kestiler ama sulandirici dan dolayı 2 gun kanamam devam etti dozunda göre demekkı ınslalah hayırlısı olur hakkınızda

4. Gebelik kaybımı yeni yaşadım ve hepsi 4.-5ay arasında yaşanıyor. Kalbi duruyor bende pıhtılaşma azda olsa varmış. (Faktör V heterezigot, mthfr 1298homozigot) İğne kullan Yada kullanma aspirin yeterli deneyleriyle 4 bebeğimi kaybettim.

Öğrendim ki iğnenin etkisi 12 saatmiş. Bizim bu iğneleri o zaman günde iki kez kullanmamız gerekmez mi?

Günde kaç kez , kaçtık iğne kullandınız? Kaç kaybınız oldu. ?
Sitede bu konu açılmış aylardır yazıyorum ama Doğum yapanlar bir daha bakmıyor hep bizim gibi kaybı olanlar yazıyor.
merhaba cok uzuldum bende 3.kaybimi yasiyorum ve ayni faktörler bozuk seninle ben 97 kiloyum ve 2 kez kullandim 6000mg faktor 5 en tehlikelisiymis doktorum oyle soyledi ve 3. bebegimi suan dusuk yapiyorum kahrediyolar insani ilkinde bilmiyordum2.sinde doktorun deneyine maruz kaldim bende senin gibi gitmedigim doktor kalmadi eger kilolu isen ona gore 2 kez vuruluyosun zaten gebelik ilerleyince test yapiyorlar igne yetiyormu diye eger yetmiyor gozukuyosa yukseltiyolar arkadasimdan biliyorum ben hep 7 8 haftalarda kayip yasadim 3 bebegim ve hic kalp atisi dinleyemedim 😢

Esimden aldigim net bilgiye gorede gunluk 2 doz emboli gecirmemis hic bir hastaya verilmezmis.. emboli durumunda hastanede verilirmis.. gunluk tek doz devam dozu 2 doz cok ciddi boyuttaki hasarlarin tedavi dozu olarak duzenlenirmis.. bizim bu durumumuz gunluk 2 dozu kaldiracak bir durum degilmis. Sadece emboli riskini azaltmak icin kullanmamiz gereken dozmus
merhaba ben 98 kilo oldugum icin doktor yetmez dedi bve bana .6000lik enox kullandirdi kanamam oldu sorun yok dedi 10 gun sonra kalp atisi dinleme hevesiyle gittim yolk sac kocaman bebek yok dedi igne yetmiyor kilolu oldugun icin dedi bana be suan kanamayla dusuk yapiyorum

merhaba ben 98 kilo oldugum icin doktor yetmez dedi bve bana .6000lik enox kullandirdi kanamam oldu sorun yok dedi 10 gun sonra kalp atisi dinleme hevesiyle gittim yolk sac kocaman bebek yok dedi igne yetmiyor kilolu oldugun icin dedi bana be suan kanamayla dusuk yapiyorum
0.8 e cikarir dozunuzu ama gunde 2 vermez sanmiyirum... sonucta ayaktasaniz.. dedigim gibi hareketli bireyler icin gunce iki kere verilmiyor. Doz artisi olabilir tabiki. Sizin pihti probleminiz olsada olmasada kilolu oldugunuz icin zaten bi donem vermesi gerekir. Kardesimden biliyorum. Cok kilolu 3 cocugu var... ayrica ben bilir kisi degilim ama bu kadar erken kayip icin pihtilasmayi ilacin yetmemesini soylemesi tuhaf. Kalp atisi olmadan yasanan kayip yada 10. Haftadan oncekiler genelde sagliksiz kabul ediliyor. Oyle bi kaybim benimde var ama 3 kadin dogumcu arkadasim ve diger doktor arkadaslarim sagliksizmis demekki dedi.

Herkes bunun sadece gebelikte sorun yaratabilecek birsey oldugunu zannediyor anladigim kadariyla ama bu hastalik. Gunluk yasantinizda çat diye emboli riskiniz var hayatta kalirsaniz sanslisiniz. Felc kalabilirsiniz ölebilirsiniz. Yani bu sadece kadin dogum doktorlari ile goturulecek bir is degil sadece gebelikte sorun yaraticak bir durum degil. Kadin dogum doktorlari tabiki bebegi tutmak icin gerekli gordukleri dozlari vericek ama daha once soyledigim gibi hematolog ile gorusmeli hikayenizi anlatmalisiniz. Hatta gerikirsr bir kardiyo vasküler cerrahi (kvc) uzmaniyla gorusup derin ven yetmezliginiz var mi baktirmalisiniz. Tedavinizi hematologada danismalisiniz. Burda yok 2 doz kullandim yok tek doz yuksek kullandim falan diyerek olmaz. Burdaki kimsede bu is icin karar verecek kisiler degil zaten.. hepimiz bebek sahibi olmak istiyoruz ama bu hastalikta dusukler yasayabileceginiz en basit olay olarak kalabilir ne kadar travmatik olsada....

Benimde ilk gebeligimde kalp atimi gordum 10 gun sonra gittim durmustu. Kimseye doz soyleydi boyledi demedim cunku gorusmem gereken doktorlarla gorusmustum... simdiki gebeligimde ecoprinin dozunu 100 den 80 e cektik mesela. Cok gelmesin diye....

Herkesin tedavi yontemi farklidir. Ya doktorunuza guvenin yada guvenebileceginiz bir doktor bulun.

0.8 e cikarir dozunuzu ama gunde 2 vermez sanmiyirum... sonucta ayaktasaniz.. dedigim gibi hareketli bireyler icin gunce iki kere verilmiyor. Doz artisi olabilir tabiki. Sizin pihti probleminiz olsada olmasada kilolu oldugunuz icin zaten bi donem vermesi gerekir. Kardesimden biliyorum. Cok kilolu 3 cocugu var... ayrica ben bilir kisi degilim ama bu kadar erken kayip icin pihtilasmayi ilacin yetmemesini soylemesi tuhaf. Kalp atisi olmadan yasanan kayip yada 10. Haftadan oncekiler genelde sagliksiz kabul ediliyor. Oyle bi kaybim benimde var ama 3 kadin dogumcu arkadasim ve diger doktor arkadaslarim sagliksizmis demekki dedi.
gezmedigim doktor kalmadi artik kime neye inanacagimi gercekten sasirdim ama suan tek hedefim kendimi toparlar toparlamaz bir diyetisyene gitmek olucak bu bünyeyle hersey engel oluyor malesef bilgilendirmeniz icin tesekkür ederim

gezmedigim doktor kalmadi artik kime neye inanacagimi gercekten sasirdim ama suan tek hedefim kendimi toparlar toparlamaz bir diyetisyene gitmek olucak bu bünyeyle hersey engel oluyor malesef bilgilendirmeniz icin tesekkür ederim
Yapmaniz gereken en guzel sey daha saglikli beslenip gunluk duzenli yuruyus yapmak.. hareket emboli riskini azaltir. Kilo verdikce risk dahada azalicak.

Hangi aylarda oluyordu kayıpları ? Birde sağlıklı Doğum yaptı mı? Bana da doktorum 0,4 kilona göre normal dedi. Acaba günde iki kez mi kullanmak gerekir konusunda şüpheye düştüm.
Benim gittiğim prof.coraspirin ve iğneyle beraber daha kapsamlı bir tedavi olmalı diyor Öncesinde kan akışını normale getirmeli ondan sonra hamile kalınmalı diyor. Mevcut pıhtıyla hamile kalınırsa iğne ve coraspirine ragmen istenmeyen durumlar ortaya cıkabilir bu yüzden öncesinde diyet veriyor. Muhakkak duymussunuzdur metioninden sınırlı diyet. Ayrıca ANA degerine de her gidişimde bakıyor onun da çok önemli oldugunu söylüyor. Eger uygun değilse gebeliğe izin vermiyor zaten

Merhaba bende pıhtılaşma için iğne kullanıyorum düşüğüm hiç olmadı tüp bebek ile hamile kaldım transferden önce iğneye başladık 6. Aya kadar sabah akşam oksapar 4 binlik + coraspin kullanıyordum yaklaşık 2 haftadır igne günde 1 e düşürüldü dahiliye doktoru tarafından
Sizce bu doz yüksek mi normal doğumu engeller mi ?
Birde ben Nerede ne sıkıntı var ileride ne gibi problemler olur hiç bir bilgim yok sadece iğne kullanmam gerektiğini biliyorum.

Merhaba bende pıhtılaşma için iğne kullanıyorum düşüğüm hiç olmadı tüp bebek ile hamile kaldım transferden önce iğneye başladık 6. Aya kadar sabah akşam oksapar 4 binlik + coraspin kullanıyordum yaklaşık 2 haftadır igne günde 1 e düşürüldü dahiliye doktoru tarafından
Birde ben Nerede ne sıkıntı var ileride ne gibi problemler olur hiç bir bilgim yok sadece iğne kullanmam gerektiğini biliyorum.
Merhaba trombofili sonuçlarınızı paylaşır mısınz? Doktorunuz Hiç kayıp yaşamadan bu tedaviye nasıl başlattı sizi?

Benim gittiğim prof.coraspirin ve iğneyle beraber daha kapsamlı bir tedavi olmalı diyor Öncesinde kan akışını normale getirmeli ondan sonra hamile kalınmalı diyor. Mevcut pıhtıyla hamile kalınırsa iğne ve coraspirine ragmen istenmeyen durumlar ortaya cıkabilir bu yüzden öncesinde diyet veriyor. Muhakkak duymussunuzdur metioninden sınırlı diyet. Ayrıca ANA degerine de her gidişimde bakıyor onun da çok önemli oldugunu söylüyor. Eger uygun değilse gebeliğe izin vermiyor zaten

Merhaba, Bende iki kayıptan sonra profesöre gittim ve tahlilleri o şekilde yaptık. Gebelik öncesi coraspin yeterli demişti. İğnelere de kalp atışı duyulunca başladık. Şimdiye kadar tedavisiz sağlıklı bir gebeliğim oldu. Diğerleri de hiçbirşey kullanmasam bile 14. Haftaya kadar geldi . Ana değeri dediğiniz tahlil nedir ? Dediğiniz diyeti hiç duymadım malesef . Nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Çok geçmiş olsun, Kanamanız olduğuna göre iğneler az gelmiyor bence. Doktor bana kanama olursa hemen coraspini keseceğiz demişti , akabinde doz azaltılacak. Kayıplarınız ilk 3 ay içinde olduğu için pıhtılaşma sebep olmuş denilemez. Benim 4 kaybım var hiç birşey kullanmasam bile 16. Haftayı görüyoruz . İki gebelikte sadece coraspin kullanıyordum yine olmadı. Kanama yaşamanız apayrı bir konu gibi . Benim sadece kalbi duruyor kanama sancı ağrı hiçbiri yok. Ve ikinci gebelik döneminde yaşanıyor. Bu yaşanılan belirtilere faktör 5 sebep olabilir de olmayabilir de diyorlar.
İlk 3 ay içinde yaşanılan düşükleri hiçbir sağlık sıkıntısı olmayan bir çok gebe yaşayabiliyor malesef. Benim eşime de genetik araştırma yapıldı mesela. Ölen bebeğe de yapıldı. Kaç ünite kan verdik hatırlamıyorum ama özel laboratuarda ve üniversite hastanesinde ayrı ayrı olmak üzere çok fazla tahlil ve test yapıldı

Merhaba, Bende iki kayıptan sonra profesöre gittim ve tahlilleri o şekilde yaptık. Gebelik öncesi coraspin yeterli demişti. İğnelere de kalp atışı duyulunca başladık. Şimdiye kadar tedavisiz sağlıklı bir gebeliğim oldu. Diğerleri de hiçbirşey kullanmasam bile 14. Haftaya kadar geldi . Ana değeri dediğiniz tahlil nedir ? Dediğiniz diyeti hiç duymadım malesef . Nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Ana ‘antinükleer antikor’ eger bu pozitif çıkarsa bebegi yabancı bir cisim gibi görüp saldırıp düşürebiliyor. Alerji bu değerin pozitif olmasına sebep oluyor ya da lupus hastalıgı. Benim hep negatif çıkardı ancak polen dönemi pozitif çıktı ve gebeliğe izin vermedi. Bağışıklıgı baskılamak için kortizon verdi. Bu diyeti Metioninden sınırlı diyet diye aratabilirsiniz hacettepede sinan beksaç yaptırıyor. Protein çok kısıtlı ve birçok yasak var. Diğer doktorlar gerek yok diyor ama iğne ve coraspirine ragmen düşük yaşanıyor maalesef.

Ana ‘antinükleer antikor’ eger bu pozitif çıkarsa bebegi yabancı bir cisim gibi görüp saldırıp düşürebiliyor. Alerji bu değerin pozitif olmasına sebep oluyor ya da lupus hastalıgı. Benim hep negatif çıkardı ancak polen dönemi pozitif çıktı ve gebeliğe izin vermedi. Bağışıklıgı baskılamak için kortizon verdi. Bu diyeti Metioninden sınırlı diyet diye aratabilirsiniz hacettepede sinan beksaç yaptırıyor. Protein çok kısıtlı ve birçok yasak var. Diğer doktorlar gerek yok diyor ama iğne ve coraspirine ragmen düşük yaşanıyor maalesef.
Mutlaka araştıracağım , çok teşekkür ederim

Bende tup bebek ile hamile kaldim.. bir kalp durmam var 8. Haftada ama pihtiya baglamadik. Sagliksiz gebelik olarak degerlendiriliyor baslardaki kayiplar.

Hapi transfer oncesi kullanmaya basladim igneyi transferden sonra kullanmaya basladim ama gunde tek 0,4 kullaniyorum hematologda kadin dogumcuda yeterli oldugunu soyluyor. Gunde 1 80lik ecoprin ve bir 0.4 luk igne. Ki ben homozigotum. Dogumdan sonrada 3 ay boyunca kullanmaya devam edicem... sonraki yasantimda da almam gereken zamanlar olucak.

Eklentiler

• Screenshot_2019-07-08-09-05-48-1.webp
    Screenshot_2019-07-08-09-05-48-1.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 528
Bende tup bebek ile hamile kaldim.. bir kalp durmam var 8. Haftada ama pihtiya baglamadik. Sagliksiz gebelik olarak degerlendiriliyor baslardaki kayiplar.

Hapi transfer oncesi kullanmaya basladim igneyi transferden sonra kullanmaya basladim ama gunde tek 0,4 kullaniyorum hematologda kadin dogumcuda yeterli oldugunu soyluyor. Gunde 1 80lik ecoprin ve bir 0.4 luk igne. Ki ben homozigotum. Dogumdan sonrada 3 ay boyunca kullanmaya devam edicem... sonraki yasantimda da almam gereken zamanlar olucak.

Sanirim ayni durumdayız siz hangi teste göre öğrendiniz?
Bende doğumdan sonra kullanmaya devam edecekmişim

Back
X