Gebelikte karaciğer enzim yüksekliği

Aasdf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2022
19
-1
36
33
Merhaba kızlar ben 35+4 haftalık gebeyim kaşıntı şikayetiyle doktora gittim kan verdim alt ve ast değerlerim çok güzel yüksek çıktı alt 266 ast 160 olmuş daha 1 ay önce kan verdiğimden bir şey yoktu safra asitleri testi de yapıldı ama devlet hastanesi olduğu için aonuçlar geç çıkıyor doktor hemen yatış yapmak istedi. Ben yatmak istemiyorum bu değerler ilaçla ve beslenme ile süşmez mi hastameye yatırıp ne yapacaklar erkenden doğuma almalarından korkuyorum açıkçası. Bu durumu yaşayan var mı

Merhaba kızlar ben 35+4 haftalık gebeyim kaşıntı şikayetiyle doktora gittim kan verdim alt ve ast değerlerim çok güzel yüksek çıktı alt 266 ast 160 olmuş daha 1 ay önce kan verdiğimden bir şey yoktu safra asitleri testi de yapıldı ama devlet hastanesi olduğu için aonuçlar geç çıkıyor doktor hemen yatış yapmak istedi. Ben yatmak istemiyorum bu değerler ilaçla ve beslenme ile süşmez mi hastameye yatırıp ne yapacaklar erkenden doğuma almalarından korkuyorum açıkçası. Bu durumu yaşayan var mı
Merhaba durumunuz nasıl şimdi

Gebeliğin başlarında tahlillerde alt ast yükselmesi yaşayınca doktorum dahiliye bölümüne yönlendirdi dahiliye kullandığım demir magnezyum vitamin ilaçlarını kesti ardından da gastroenterolojiye yönlendirdi. Orada da safra asitleri testi yapıldı sonuç normal. Karaciğer ultrasonu da yaptırdım safra kesem büyükmüş doktorum tehlikeli bir durum olmadığını ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Haftaya tekrar kan vereceğim değerlerde düşüş var mı diye. 6 ay sonra de tekrar karaciğer ultrasonu vermemi istedi. Defalarca bebek için ciddi bir şey var mı sorun olur mu diye sordum olmazmış mide bulantısı hariç bir şikayetim yoktu bu arada. Bu durumu yaşayan herkese çookça geçmiş olsun umarım sıkıntısız atlatırız...
AdChoices
ADVERTISING​

Back
X