Gebelikte kilo alımına dikkat etmeli miyim?

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
1.797
952
53
Boyum 1.62, senelerdir 49-50 arası gidip gelen bir kilom var ve bu kiloyla hamile kaldım. 12. haftama yarın giriyorum ve her iki haftada 1 kilo almışım. Yani şuanda 55 kiloyum. Zaten boyuma göre bir tık zayıf kalıyordum diye kendimi kilo alımında hiç kısıtlamamıştım ama bu kadar kısa sürede bu kadar kilo almayı da beklemiyordum. Sizce kendimi artık frenlemeli miyim? Gebeliğimi öğrenince sigarayı bıraktım onun da bu hızda etkisi olduğunu düşünüyorum.

hamile yogası ya da yürüyüş ( doktor sakınca görmüyorsa tabi)
düşük riskim olduğu için doktor beni az da olsa yoracak yürüyüşleri, sporu ve motora binmeyi bile önermedi ama bence yürüyüş tersine kaslara faydalı olur tabii doktordan iyi bilemem diye her ihtimale karşı dinliyorum, bu hafta diyetisyene gitmeyi planladım ben de çare olarak

63 le hamile kaldım 75 im doktorum hemen ayda 1 kilo dedi

Dedim hocam ikizler olsun almayacaksın dedi :) ben daha 5. Aydayım
oo maşallah kolay doğumlar dilerim Allah bana da sağlıkla ilerletmeyi nasip etsin gerçekten bazen hamile olduğumu unutuyorum o kadar belirtim yok ki . sürekli bi kaybetme korkum var o yüzden o haftalara ben de gelsem rahatlicam inşallah

Ben 15kilo aldım doğum yapalım 5gun oldu göbek aynı duruyor ve ödemliyim.az kilo iyidir

Ben 60 kg ile basladim 73 ile doguma gittim doktor max 14 kilo alabilirsin diyodu zaten dikkat ediyodum o yüzden. Dogumdan 10 gun sonra 64 e düştüm. Fakat soyle oldu ilk 3 ay ben hic kilo almadim. Ne aldiysam çoğunu ikinci trimesterda aldim o yuzden frenlemekte fayda var daha kilo alma donemleri gelmemis

yaa herkes ilk trimesterde bulantı çeker benim çok enteresan ilki bitiyor yeni başladı belki böyle devam ederse zaten iştahm kesilir. önceden de acıktığımda hafif bulantı başlıyodu da ben hemen bişeyler yiyodum izin vermiyodum bulanmasına öyle öyle aldm zaten ama şimdi tokken de hafif bulantı oluyor her türlü çekceksem yemem daha iyi

Evet etmelisin zaten hamilelikte sağlıklı beslenmek lazım sağlıklı beslenince de kilo alınmaz kolay kolay işte sebze yemekleri et vs bunlar çok kalorili değil ben 176 boy 62 kiloyla hamile kaldım 61i gördüm şuan 21. Haftam bu sabah tartıldım 63.400 kilo almamak için ekstra çabam yok sabah 2 yunurta 1 ekmek üstüne labne yarım avokado öğlen salsta kavurmalı tost ya da normal tost dünden varsa haşlanmış tavuklu salata yapıyorum akşam sebze yemeği et haftada 1 2 balık 1 avuç kuruyemiş kefir yoğurt yiyorum bazen karabuğday patlağı üstüne fıstık ezmesi smoothie vs az asla yemiyorum abur cubur hiç yok

Bulantim hic olmadi benim de

Kesinlikle dikkat etmelisiniz. Son aylarda çok hızlı kilo alınıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…