Gebelikte Mantar enfeksiyonu

e.m.e.l

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2009
68
2
86
İçel Mersin
arkadaşlar 22 haftalık gebeyim. 2 farklı doktora gittim. gittiğim ilk doktor zalain 300 mg fitil ve krem verdi. gebelikte risk C kategorisi olunca ilaç 2. doktora gittim oda miko-penatron verdi. hevesle gittim 2. doktora oda C kategorisinde çıktı moralim bozuk. bir yandan kullanmam lazım bir yandan korkuyorum. bu ilaçları kullanan var mı ne tavsiye edersiniz acil yardımlarınızı bekliyorum. sadece ben olsam sorun değilde bebişimin zarar görmesinden korkuyorum. ilk doktorumu aradım kesinlikle zalain kullan dedi. 2. doktorum verdiğim ilacı rahatlıkla kullanabilirsin dedi. ben mi çok takıntı yapıyorum.

bendede oldu mantar 7. haftada antibiyotik kullanmıştım o sebepten olusmus. fitil ve krem verdi doktorum, kullandım yarısı günü gecti cok şükür. fitil kutusunda 2 tane olan bir fitildi adına bakmam gerek,

slm canım ..
şu mantar konusunda çok tecrübeli oldum sanırım kendini arada da olsa gösteren , yakamı bi türlü bırakmayan vajinal mantarım sayesinde.. kafamçokkarıştı
miko penaotran ı ben denedim hiç bi işe yaramadığı gibi beni daha da fena yapmıştı ..
içerden gelen kaşıntı dışarıda vurdu ve mantar dayanılmaz bi hal aldı..
bende 2. bebeğime 12 haftalık hamileyim ve ilk oğlumda kullandığım bi fitil vardı gyno - canesten. sonuç her defasında mükemmel . tek dozluk gece yatarken atıyosun sabaha hiçbişeyin kalmıyo..
sen yine bi druna danış elbette ama bebeğine zarar verebilme ihtimalin sıfır tatlım .bu şhtşmali unut lütfen .. kendine de daha çok acı çektirme :)
belki sana travogen , travacort , yada troys , yada canesten diye çeşitli kremlerde verir ama faydasız en geçerli yol gyno canesten..yani fitil
ilk iş druna sor ve icraata geç bnceşakkıdı

miko penotranı bende kullandım. aynı şikayetler bendede vardı.
ilacı aldığımda prospektusunu inceledim c yazıyordu tereddut ettim kullanmadım ve şikayetlerim feci derecede arttı. arastırdm bu enfeksiyon bebek için daha riskliymiş.
yarar zarar dengesinı göz önunde bulundurarak kullandım ve geçti şuan bi şikayetim yok . umarım son aya kadarda olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…