• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelikte mantar

DOGA6

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2008
579
2
96
Konya
kızlar gebeliğin ilk 3 ayında mantar enfeksiyonu geçiren varmı aranızda?ne kullandınız ?bebeğe bir zararı varmı nolur bi cvp!!!!!!:1no2:

bende bugün mantar yüzünden doktordaydım..hamilelerde çok sık görünürmüş mantar,akıntı falan fazlalaşıyor ya..bana bi fitil bide krem verdi,hamilelere göre ilaçlar varmış..inş bebişe zararı olmaz..doktora güvenmek zorundayız...

kızlar gebeliğin ilk 3 ayında mantar enfeksiyonu geçiren varmı aranızda?ne kullandınız ?bebeğe bir zararı varmı nolur bi cvp!!!!!!:1no2:
slm canım ben 6 haftalık gebeyken mantar olmustum doktor ılk 3 ayda fıtıl ve hap yazmıyoruz dedı bı krem verdı cok ıyı geldı bana suan 14 haftalık hamıleyım ara ara tekrarlıyo mantarım o kremı surunce ıı gelıyo ıstersen kremın adını yazbılırım

kızlar bende de tekrarladı çok berbat bişey doktora 2 hafta sonra gideceğim için evde bi krem vardı korka korka sürdüm umarım birşey olmaz diş ağrısı mantar beni mahfetti

offf kızlar yaa herkestemi aynı sorun. bendede akıntı vardı sarı-yeşil (afedersiniz sümükümsü), doktoru aradım fitil söyledi. Gynolomexin adı. aldım ama kullanmadım. korkuyorum açıkçası :( ne yapacağımıda bilmiyorum :(

kızlar yapacak birşey yok bu çekilecek gibi birşey değil çok kötü bir durum benim akıntımda öyle ama peynirimsi koku yayıyor ne kadar temiz tutsamda mecburen doktora güvenicez ben hamiş kalmadan önce verdiği ilacı sürdüm birkaç kez zalaın diye bir krem umarım bir sorun çıkarmaz

kızlar kesinlikle bilmediğiniz krem ilaç vs kullanmayın bebişe zarar verir doktorum öle söyledi .

kızlar yapacak birşey yok bu çekilecek gibi birşey değil çok kötü bir durum benim akıntımda öyle ama peynirimsi koku yayıyor ne kadar temiz tutsamda mecburen doktora güvenicez ben hamiş kalmadan önce verdiği ilacı sürdüm birkaç kez zalaın diye bir krem umarım bir sorun çıkarmaz

bendede aynı sorun var çekilecek gbi değil gerçekten doktorumu aradığımda bana zalaın fitil vermişti bende onu kullandım bu gidişimde tekrar sorucam dayanıcak gücüm kalmadı

hangi kremi kullandınız kızlar..travazol ya da travacort mu? öf ne illet bişey bu ya..ben de perşembe gidicem,fitil verir heralde..

bana fitil vernmişti (ismini hatırlıyamadım) hiç kar etmedi 3-4 kutu bitrimiştim en sonunda bırakalım şu fitili leğene ılık su koy karbonat dök sabah akşam soğuyana kadar otur dedi uyguladım ve 3 güne geçti dahada tekrarlanmadı.. ama kızıyorum neden o kadar ilaçtan önce söylemedin şunu ey adam! :)

benelifim;şu karbonatlı suyun tarifini versen ne kadar suya ne kadar karbonat koymalıyız?ve hamileyken mi yaptın bunu?anladığım kadarıyla doktor tavsiyesi heralde?

sanırsam bende de mantar var ama ilaç kullanmak istemiyorum,bende tarifini alabilirmiyim?

arkadaşlar gebelikte genital bölgenin florası çabuk bozulduğu için size önerim sebamed genital bölge temizleyicisi ben faydasını gördüm.doktorum önerdi faydasını görmeniz dileğiyle.

Ben hamileyken değil ama hamilelik ihitmalim varken mantar ve bakteri enfeksiyonunu birlikte geçirmiştim. Doktor ağızdan yutulan ilaç veremeyeceğini ama fitil ve krem verebileceğini söyledi. Ama gene de ne olursa olsun kendi doktorunuza sormadan ilaç kullanmayın, hiçbir türünü.
Bir de bazen gebelik akıntısı mantara benziyor. Kaşıntı yoksa mantar diye korkmayın hemen. Akıntı peynir kesiği gibi kokusuz ise ve kaşıntı varsa mantardır. Sarımsı yeşilimsi ve kokulu ise bakteri enfeksiyonudur. Kokusuz kaşıntısız ve sarımsı, yumurtlama akıntısının daha kıvamlı haline benzeyen akıntılar ise normal, hastalık değil. Normal akıntılar rahim ağzına gebelik ile bilikte yerleşen ve rahmi ve bebeği koruyan ve doğumdan önce de vücuttan atıldığında "nişanı geldi" diye bildiğimiz bir çeşit doğal tıpaçtan geliyor.

arkadaşlar gebelikte genital bölgenin florası çabuk bozulduğu için size önerim sebamed genital bölge temizleyicisi ben faydasını gördüm.doktorum önerdi faydasını görmeniz dileğiyle.

Ben de çok uzun süre mantar sıkıntısı çektim ve bu jellerle rahat ettim. Fakat sürekli tekrarlıyordu mantar. Deli olacaktım. Ama birgün doktorun biri bana bu jellerin oradaki tenin algılamasını çok değiştirdiğini ve bazen mantar olmasam da batma, yanma, kaşınmayı bu jellerin aşırı temizlemesi sonucu hissedebileceğimi söyledi. Bir de tedavi edici değil ama vajina florasını doğal hale getirici bir koruyucu fitil verdi. Bu geçirdiğim bir mantar enfeksiyonundan sonra, sağlıklı ama her an tekaralayabilecek gibi hassasken verdiği bir ilaç. Bir kutu kullandım. (6 adet). Jelleri de hemen kestim ve sanki yeniden doğdum. (Ama mantar enfeksiyonu akut haldeyken yani kaşıntı varken, hastalık aktifken kullanılmasında yarar var, o dönemde bu jeller şart. Ama mantar yokken kullanılmamalı.) Üç yıl üst üste mantar sıkıntısı çekmiş ve kurtulmuş biri olarak söylüyorum, normalde sudan başka hiçbirşey değdirmeyin. Kesinlikle bunu başarabildiğim anda tedavi oldum üç yılın sonunda.
Bir de ben en çok çamaşırlarımı giymeden hemen önce çok sıcak ve buharlı ütüyle ütüleyerek mesafe aldım. Çünkü ne kadar sıcak suda da yıkansa ütünün sıcaklığına erşimiyor ve kendi bakteri ve mantarlarınız tekrar sizi hasta ediyor. Çok faydasını gördüm. Ama dediğim gibi giymeden hemen önce yapılmalı ki, hiçbir yere değmeden tam hijyen halinde giyilsin. Tamamen kurtulduktan sonra gerek yok tabi.
Ben de sekiz haftalık hamileyim ve çok şükür bu kadar çok mantar sıkıntısı çekmiş olmama rağmen o anlattıklarımdan sonra tık yok.

evet bende çamaşırlarımı ütülemeye başladım..ben 30 haftalık hamileyim;doktor tek kullanımlık fitil verdi ve geçerse geçti yoksa sen şu durumdayken yapılacak bişi yok dedi..çok şükür şimdilik şikayetlerim geçti...inş.tekrarlamaz..

selam kızlar bende sizinle aynı durumdayım şuanda.........8 haftalık hamileyim .....yeşilimsi pis kokulu bir akıntı hatta akıntı denenemez ben mudahale etmetidikçe çıkmıyor ve beni parçalayacak hale geldiğinde vatikomla temizliyorum bu işlemdende çok korkuyorum çünkü bebeğime zarar verebilir doktorda aynı temizleme işlemini yapıyor ama.......
bana pimafucin verdi gebelere verilen tek fitlil dedi zor durumda kalırsan kullan dedi.....kortuum...kullanamadıımm ne yapacağımı bilmiyorum dedli olucam yaa............

kızlar bende de aynı şikayetler var doktor bana sadece krem önerdi. fitil de vermiyor. benimkisinde sadece kaşıntı var o peynirimsi akıntı yada sarı yeşil akıntı falan yok. benim akıntım normal sanırım şeffaf yada bembeyaz geliyor. ayrıca karbonatlı suyu herkes denemeelmesin bence doktorunuz önermeden hiç bişey yapmayın derim. herkesde aynı etkiyi yaratmayabilir düşük ihtimali olan birinde ılık su iyi gelmeyebilir

ayrıca ben sirkeli suyla yıkadım ama sadece dışını tabiki ve rahim ağzını bu çok iyi geldi şimdi de doktorun verdiği kremi alıp kullanıcam

Back
X