gebelikte nasıl besleniyorsunuz

LadyDrn

Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
325
418
merhaba arkadaslar

Daha yeni gebe oldugumu ögrendim henüz 5 haftalık ve beslenme ile ilgili bir sürü liste var araştırdıgım kadarıyla. öğlen kurubakliyat etli aksam sebze yemeği ve yine et ( küçük porsiyonlarda) bu kadar dikkat mi etmek gerekiyor. sanırım fazla düşünüyorum. Siz nasıl besleniyorsunuz bana yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler

hayırlı olsun canım aramıza hoşgeldin. evet canım o kadar dikkat etmek gerekiyor :) özellikle kahvaltı etmeye özen göstermelisin ve kahvaltıdaa süt yumurta peynir gibi protein yönünden zengin besinler yemelisin. ceviz badem fındık gibi kuruyemişler de bebeğin zihin gelişimi açısından önemli. diğer et ürünlerinin yanı sıra balık da haftada 2 kere yersen iyi olur

merhaba arkadaslar

Daha yeni gebe oldugumu ögrendim henüz 5 haftalık ve beslenme ile ilgili bir sürü liste var araştırdıgım kadarıyla. öğlen kurubakliyat etli aksam sebze yemeği ve yine et ( küçük porsiyonlarda) bu kadar dikkat mi etmek gerekiyor. sanırım fazla düşünüyorum. Siz nasıl besleniyorsunuz bana yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler

sağlıklı olan şeyleri abartmamak kaydı ile yiyebilirsin. Fast food gazlı içecek kahve çay (Bitki çayları dahil) cipsler hazır gıdalar pişmemiş yumurta, sucuk salam sosis kokoreç işkembe midye vs gibi şeyler dışarda salata yemiyorum gibi gibi... abartılı yemiyorum ekmek ya da pilav unlu mamul çok yemiyorum. Sabah kahvaltı öğlen ve akşam sulu yemekler tercih ediyorum ki kabızlık ishal vs olmayım diye. Et ve süt ürünleri mutlaka oluyor öğünlerimde. Badem ceviz fındık ama abartmadan 5 er tane gün içine yayarak. Elma portakal muz yine gün içinde. İş yerine getiriyorum. Atıştırmalık yapıyorum. 7 ay bitti 7 kilo aldım. Bebeğimin kilosu da iyi çok şükür. Masa başı çalıştığımdan dikkat etmem gerekiyor. Değilse çok kilo alırım :S

sağlıklı olan şeyleri abartmamak kaydı ile yiyebilirsin. Fast food gazlı içecek kahve çay (Bitki çayları dahil) cipsler hazır gıdalar pişmemiş yumurta, sucuk salam sosis kokoreç işkembe midye vs gibi şeyler dışarda salata yemiyorum gibi gibi... abartılı yemiyorum ekmek ya da pilav unlu mamul çok yemiyorum. Sabah kahvaltı öğlen ve akşam sulu yemekler tercih ediyorum ki kabızlık ishal vs olmayım diye. Et ve süt ürünleri mutlaka oluyor öğünlerimde. Badem ceviz fındık ama abartmadan 5 er tane gün içine yayarak. Elma portakal muz yine gün içinde. İş yerine getiriyorum. Atıştırmalık yapıyorum. 7 ay bitti 7 kilo aldım. Bebeğimin kilosu da iyi çok şükür. Masa başı çalıştığımdan dikkat etmem gerekiyor. Değilse çok kilo alırım :S

ben her sabah kahvaltıda kesin 1 yumurta yiyorum, çay içmemek için portakal sıkıyorum peynir domates salatalık biber biraz zeytin ve 1 kaşık bal yiyorum öğle yemeginde aksam ne pişirmişsem ondan biraz yiyorum sebze yemeği ve 3-4 kaşık pilav ve yogurt gibi. akşamda eger yemekte yine öğlenki gibi yiyorum salata yapıyorum birde. eger et yoksa yemekte 3 köfte pişiriyorum. gün içinde toplam 3 dilim ekmek yiyorum. ara öğünlerde 3 bardak süt içiyorum ve bol meyve yiyorum ceviz, badem fındık yiyorum 2-3 tane. böyle beslenerek kilo almaktan korkuyorum :KK43: yada yeterli gelmesse diyede düşünüyorum. balık yemek lazımmış malesef balık hiç sevmiyorum doktora söyleyeceğim balık hapı kullanmak için.

cevaplarınız için teşekkür ederim

ben her sabah kahvaltıda kesin 1 yumurta yiyorum, çay içmemek için portakal sıkıyorum peynir domates salatalık biber biraz zeytin ve 1 kaşık bal yiyorum öğle yemeginde aksam ne pişirmişsem ondan biraz yiyorum sebze yemeği ve 3-4 kaşık pilav ve yogurt gibi. akşamda eger yemekte yine öğlenki gibi yiyorum salata yapıyorum birde. eger et yoksa yemekte 3 köfte pişiriyorum. gün içinde toplam 3 dilim ekmek yiyorum. ara öğünlerde 3 bardak süt içiyorum ve bol meyve yiyorum ceviz, badem fındık yiyorum 2-3 tane. böyle beslenerek kilo almaktan korkuyorum :KK43: yada yeterli gelmesse diyede düşünüyorum. balık yemek lazımmış malesef balık hiç sevmiyorum doktora söyleyeceğim balık hapı kullanmak için.

cevaplarınız için teşekkür ederim

normalde balık ben de yerdim ama hamileliğimde yiyemiyorum. Yesem de ishal yapıyor bende. O zaman da işe yaramamış oluyor zaten. Doktorun gerekli vitamini verir sor mutlaka. İyi besleniyorsun. Yürüyüş de doğumu kolaylaştırıyormuş ve annenin dinç olmasını sağlıyormuş tavsiye ederim.

Canm öncelikle hayırlı olsun Rabbim sag sağlim kucağına almayı nasip eder Ilk 3 ay genelde mide bulantısı olur yemek yiyemessen sakin Telaş yapma herkesin dediği gibi süt ara öğünlerde yoğurt salata. Günlük mutlaka meyve ye ceviz badem. Ihmal etme doktor folik asit başlamastir onu kullanmayı ihmal etme kivi portakal ye özellikle mevsim meyvelerini tüket yumurtayı eti iyice pişir. Çiğ etlerde Zararlı toksoplazma diye bir mikrop varmış onun oluşmasına neden oluyormus. Bol bol su iç süt iç peynir. Ben ilk 3 ay yemek yiyemedim suan 16 haftadaym 5 kilo aldım haftada 2 kere balık ye canm sevemiyorm yiyemedim ama ayran iç taze portakal suyu ıspanak Yeşiller iyice yıka şirkeyle onlarda bulunan bakteri düşüğe sebeb oluyor rahat bi hamilelik geçirmen dilegiyle

Ben 7.aya dek hazır meyvesularından bile içmedim,dikkat ettim.Ama 7.aydan itibaren küçük kaçamaklarım oldu,çikolata cips gibi ama kesinlikle abartmadım.

Özellikle dikkat ettiğim şeyler: kahvaltıda, yumurta peynir zeytin, mümkünse taze sıkılmış meyve suyu, ceviz (bazen de badem). Bunları eksik etmiyorum.

Ekmekten uzak durmaya çalışıyorum, her gün en az 1 porsiyon meyve. Bu aralar karpuz ve çileğe düşkün oldum. Salata yiyorum öğlenleri. Çalıştığım için işyerinde de bol etli,bakliyatlı sebzeli yemekler çıkıyor.

Akşam hafif yiyorum çünkü şişkinlik problemim var. Hafif atıştırıyorum, sonra belki meyve bazen maden suyu vs. ve tabiki de bol su.Zaten çok susuyorum ister istemez tüketiyorum su.

merhaba arkadaslar

Çoooo detaylı bir konu olmuş. Ben de çok dikkat ediyorum beslenmeme. Kilo alıyorum tani ama önemli olan sağlıklı kilo almak. Sadece şunu söylicem; neler yememen gerektiğini bildikten sonra her şeyi yeteri kadar yemen gerekiyor. Et/ süt balık vitamın protein vs. Herşeyden yemen lazım. Her insan gibi. Sadece abartmadan ye. Neler yememen konusunda bi liste yap kendine.

Hazır gıdalardan abur cuburdan uzak durmak lazım.
Hazırmeyve suları ve gazlı ıcecekleri tuketmemek lazım.
Ben bır de marketlerdekı konserve hazır pakettekı urunlerden uzak duruyorum.
Makarna pılav sınırlı
mantı kek borek tuketmemekte fayda var.
Bol sebze meyve, balık ,kırmızı et,bakliyat ,sut yogurt peynır ve cevız badem fındık vs tuketmek lazım.
Ama saglıklı seylerden de cok yemek kılo aldırabılır

X