Gebelikte röntgen çektirenler bakabilir mi

Asyabirce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2021
211
121
53
Merhaba arkadaşlar 8 haftalık gebeyim ve diş ağrım başladı bir anda dişlerim çürüdü sanki ağrım oluyor
ilk üç aydan sonra röntgen çekilip tedavi olunabiliyormuş ama röntgen konusunda endişeliyim, sizce çektirmeli miyim ya da başka bir tavsiyesi olan var mı, daha önce röntgen çektirip tedavi olan var mı gebelik sürecinde ? yardımcı olursanız çok sevinirim 🥲

Ben hamile olduğumu bilmezken röntgen çektirdim, bir sorun yaşamadım ama bu yüzden baya endişe duymuştum. Doktor yönlendirmesi ile hareket etmek daha doğru olacaktır

Diş kliniğinde çalıştım daha yeni ayrıldım röntgen hicbir sekilde almıyoruz illa da röntgen isterseniz imzalı kağıt alıyoruz tüm riskleri onayladığınıza dair röntgende şöyle bir mantık var ya hep ya hiç kuralı ya hiçbir etkisi olmaz devam eder rutininiz yada tamamen zararla sonuclanırsınız bu riski almaya gerek olmadığını düşünüyorum zaten kadın doğum onay verdiğinde dişinize işlem yapılabilir bunun icinde kaşeli imzalı kağıt alıyoruz ilk 3 ay ve son 3 ay riskli dönem ortadaki dönem güvenli kabul edilir ve diş işlemleri yapılır

Merhaba arkadaşlar 8 haftalık gebeyim ve diş ağrım başladı bir anda dişlerim çürüdü sanki ağrım oluyor
ilk üç aydan sonra röntgen çekilip tedavi olunabiliyormuş ama röntgen konusunda endişeliyim, sizce çektirmeli miyim ya da başka bir tavsiyesi olan var mı, daha önce röntgen çektirip tedavi olan var mı gebelik sürecinde ? yardımcı olursanız çok sevinirim 🥲
Bildiğim kadarıyla kadın doğum doktorundan onay kağıdı alman gerekiyor ama sonuçta röntgen yani her türlü risk taşıyor elbette karar sizin ama daha gebeliğin da en önemli dönemlerinden birisindesiniz bir de

Ben bugün kurşun yelek giyerek yaptırdım dişim için röntgeni şuan bir sorunum yok çıkıp direk doktoruma da uğradım bebeğimi de gördüm yani diş ağrısı çekmek bence bebeği daha çok etkiledi

geçmiş olsun öncelikle radyoloji teknikeriyim daha haftası küçük olduğu için kurşun önlük yeterli oluyor ama diş çekimlerinde 16 saniyeye yakın doza maruz kalırsınız mutlaka çekim yapan arkadaştan tiroid koruyucu isteyin kurşun yeleğide giyince inşallah problem olmaz. Ben 5 haftaya kadar röntgende aktif çalıştım yoğun bir hastanede 29. Haftaya girdim dozun herhangi bir geri dönüşü olmadı.

Ben hamile olduğumu bilmezken röntgen çektirdim, bir sorun yaşamadım ama bu yüzden baya endişe duymuştum. Doktor yönlendirmesi ile hareket etmek daha doğru olacaktır
Bende aynı şeyi yaşadım röntgen ve MR çektirmiştim şükür bir sorun yaşamadım doktorunuz en sağlıklı bilgiyi verecektir

Back
X