- 1 Eylül 2016
- 656
- 376
- 103
Aynı bende senin gibi 4 aylıkken kriz gecirdim canım. Doktor bir dahaki krizde patlama olasılıgı var bebeği alabiliriz dedi aileme. Tabi ben mahfoldum... ama sonra doktorumla diyete basladık. Ekmek makarna mercimek bakliyat vs hayatımdan cıkardım. Tek yediğim havuc rendeleyip bir kasık zeytin yagından meze gibi hasladım. Yoğurtla meze seklinde seyler yaptım semiz otu brokoli vs. Patates hasladım marulla domatesle salata gibi yaptım daha istersen yemek tarifi verebilirim 1 ay içinde değerlerim düştü ve rahatladım. Simdi cok dikkat etmiyorum yine ağrılarım oluyor ama dikkat et canım. Diyet şart yoksa hayattta iyi olmazsın birde günde 3 litre su içiyordum halada içiyorum alıskanlık yaptı. Su en iyi cözüm. Ben yine diyet yapmama rağmen bebeğim kilo aldı ve ben su an sadece 4 kilo aldım 6 kiloda verdim. Yani bebek almaz diye düşünme aksine o alıyor sen almıyorsun. Birde ben serklaj yani rahim ameliyatı oldum 1 ay yattım o da etkiledi doktorum sürekli yürüyüş dedi ama yürüyemedim. Sen günde en az 45 dk yürü canım. Sakın kızartma ve cok yaglı seyler yeme. Gazında varmı? Bazen patlayacak gibi oluyor insan ama bagırsakta değilde karın içinde oluyor hiç cıkmayacakmıs gibi. Gazın oldugu zaman bilki değerin yükseliyor. Ben öyle anlıyorum dikkat ediyorum. Birde princ iyi değil ama hafta iki kere biber dolması yapıyordum bol sebzeli az princli bak o cok doyuruyor :)
Koreanmom merhaba canım, senin yazdıklarını görünce hemen yazayım dedim, geçen hafta ani bir krizle acillik oldum, ve gebeyim 16 haftalık, ama bende kanda bişey bulamadılar, ultrasonla baktıklarında safra kesesi taşı buldular, ameliyat da olmaz dediler riskli dönem gebelik için, bir haftadır ödüm patlıyor o ölüm gibi ağrıyı tekrar yaşıycam diye ,tam 5 saat çektim ve hiçbir serum ağrı kesici etki etmedi kendiliğinden geçti enson, ozamandan beride sadece peynir zeytin yoğurt haşlanmış patates yiyorum, napacağımı şaşırdım doğumada çok var, ne yiyecem ne içeçem şaşkınım, korkuyorum bana biraz fikir verebilirmisin acaba
![]()