Gebelikte Sağlıklı Beslenme Hakkında Tavsiyeler

gonoz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2013
524
8
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Henüz 5,5 haftalık hamileyim yani çok yeni.Gebelikte mutlaka yenmesi gerekenler hakkında tavsiyelerimizi paylaşacağımız bir topik olsun istedim.
Mesela arkadaşım Muselt ,barbunyanın çok faydalı olduğunu söylemişti.Ben de günlük süt ve organik yumurta alıyorum an azından bulantım olursa o döneme kadar en azından iyi besleneyim diye.
Kuru kayısı,incir,ceviz,fındık ve siyah çekirdekli kuru üzüm de yiyorum.Haftada iki balık yiyoruz ancak büyük balıkta çok fazla civa olduğu için küçük balık tavsiye ediliyor ,sanki küçük balıkta daha çok kokuyormuş gibi geliyor.Bu arada artık bütün yemekleri zeytin yağıyla yapıyorum,ayçiçeği yağının zararlarıyla ilgili uzman bir arkadaşımın tavsiyeleri üzerine gebelik boyunca zeytin yağı kullanmaya karar verdik .
Şu an aklıma gelenler bunlar ,umarım sizler de burada paylaşımlarda bulunursunuz:)

Merhaba arkadaşlar,
Henüz 5,5 haftalık hamileyim yani çok yeni.Gebelikte mutlaka yenmesi gerekenler hakkında tavsiyelerimizi paylaşacağımız bir topik olsun istedim.
Mesela arkadaşım Muselt ,barbunyanın çok faydalı olduğunu söylemişti.Ben de günlük süt ve organik yumurta alıyorum an azından bulantım olursa o döneme kadar en azından iyi besleneyim diye.
Kuru kayısı,incir,ceviz,fındık ve siyah çekirdekli kuru üzüm de yiyorum.Haftada iki balık yiyoruz ancak büyük balıkta çok fazla civa olduğu için küçük balık tavsiye ediliyor ,sanki küçük balıkta daha çok kokuyormuş gibi geliyor.Bu arada artık bütün yemekleri zeytin yağıyla yapıyorum,ayçiçeği yağının zararlarıyla ilgili uzman bir arkadaşımın tavsiyeleri üzerine gebelik boyunca zeytin yağı kullanmaya karar verdik .
Şu an aklıma gelenler bunlar ,umarım sizler de burada paylaşımlarda bulunursunuz:)

Hergün 2 ceviz 4 fındık mutlaka yenmeli. Bende 5 haftalık hamileyim.muz.süt.yogurt günlük tüketilmesi gereknler .ama bu beslenme şekli gebelikten öncede güzel olmalıki bebek ilk etaptada iyi beslensin.sık ve az yemek hem bulantıyı önlicez hemde düzenli yicez.inş saglıkla kavuşuruz bebeklerimize.:nazar:
Barbunyayı bilmiyodum ama çok severim haftada 1 yaparım mutlaka artık 2 ye çıkcak :) yazda geliyo artık bolca taze sebze meyva yeriz :)

Ben de bugün barbunya yapcaktim tam.ne guzel bende biliyorum ama bunları hangi ara yiycez. Ben çalışıyorum çünkü

Gebelikte beslenmeyle ilgili hekimimin öğrettiği yöntemi paylaşabilirim. Kendimden bahsedersem boyum 174, ne kadar kilo verince olsun desem de 70 kiloyla hamile kaldım. Tatlıyı ıvır zıvır pakette satılan ne varsa çok severim. Kilolu hamile kalınca bir de üstüne bebeğimi sağlıklı beslemenin sorumluluğu binince hemen kestim tatlıyı kuru yaş meyvelere yöneldim. Söylendiği gibi çok meyve tüketmek kilo yapmıyor günde 2-3 porsiyon tükettim. Taze sıkılmış meyve suyu pek içmedim meyveleri mevsiminde tükettim. Her sabah büyük bardakta süt ve 2 yumurta peynir zeytin bol yeşillik ve tam tahıllı ekmek 2 ceviz yedim. Güne zinde başlamak için kahvaltıyı sağlam yapmak gerek! Ara öğünlerde dediğim gibi yaş veya kuru meyve ve yemiş
özellikle badem ve fındık, ayran süt yoğurttan biri. Yemekte makarna ya da pilav yoksa 1-2 dilim ekmek. Hamilelikte sofradan aç kalkmayacaksın, açsan vücudunun ve bebeğinin ihtiyacı vardır diyet yapmak diye birşey yok. Açlığını gidip yarım ekmek yiyerek değil sağlıklı gıdalarla bastıracaksın. Bunlar ne protein, kuru yemiş ve meyveler.
En önemli 2 konuya geliyorum ki bunlar protein ağırlıklı beslenmek ve su tüketimi. Gebeliğim boyunca bu şekilde beslenerek, gebeliğimin son ayına kadar çalışarak akşamları çok yorgun değilsem yürüyüş yaparak toplamda 15 kilo aldım. Vücudumda şişme ödem olmadı ayak numaram büyümedi bunun sebebi proteinden zengin beslenmemdedir. Bu nedir her gün yumurta ve et, tavuk, balık, bakliyat grubundan tüketmek. Böylelikle gebelik tansiyonunun da önüne geçmiş olursunuz. Gebeliğimin yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle gün boyu en az 3 lt su tüketiyordum. Ben suyu severim ondan içmek çok zor gelmedi ama sevmeseniz de bebeğiniz ve sizin için hayati olduğunu bilerek için. Zor geliyorsa bardak baraj içmek yerine 1,5 litrelik şişelerden için hem ne kadar tükettiğinizin hesabını da daha kolay yaparsınız.
Bu beslenme yöntemini bana öğreten kadın doğumcuma minnettarım. Iyi ki onu tanımışım. Doğumdan sonra aldığım kiloların hepsini 1,5 ayda verdim. Bu beslenme alışkanlığını da emzirmeye de faydası olduğu için sürdürdüm. Herkese rahat ve sağlıklı bir gebelik dilerim.
Sevgiler...

Back
X