arkadaşlar 22.gebelik haftasındayım.dün renkli doppler yapıldı.fakat haftasonu olduğu için doktorum erken çıkmış nöbetçi doktorla görüşebildim. oda bundan sonrası için 22-24.haftalarda gebelik şekeri ölçümünden bahsetti.fakat int.te hep 24-28.haftalarda olduğu yazıyor.bir yanlış anlama var galiba. şeker ölçümü için nezaman doktora gitmeliyim?
cnm bende bugun yaptırdım doktorum bana ile . haftalar arasında yapıldığını sölemişti bende şu an haftalık hamileyim.eğer daha önceden bi risk taşımıyosan 50 grlık şeker yüklemesi yapıyolar yüksek çıkarsa 3gün snr 100 grlık yapıyolar oda yüksek çıkarsa ozaman doktor sıkı takibe alıyo diyet egzersiz falan veriyo değerler düşmessede insülin veriyolar.benim bugunki 50 grlık yüklemem malesef yüksek çıktı 3 gün snr 100 grlık yapılacak inşallah sonuç iyi çıkar yoksa bebek içinde anne içinde baya risk faktörleri oluşuyo cnm
23+1 de yaptırdım. 19+3 te doktora gittiğimde tam 4 hafta sonra yatır sonucuyla gel demişti doktorum ben haftasonuna denk getirmek için 2 gün önce yaptırmış oldum.
en sonn 20 haftalıken gitim bidahaki geldiginde şeker yüklemesi yapılcak dedi doktorum yani 24 haftada şu an 23 haftlalık önümüzde ki hafta yaptırcam kısmetsee
ben 22.hafta kontrolumde dr.umla görüştüğümde diğer kontrolümde yapılacagını söylemişti..yanı 26. hafta ya denk gelıyor.eğer 1 er saatlık aralıklarla yapılacaksa sabah aç karnına gıtmelısın canım.buna ogtt diyorlar.sadece bir kere yüklenecekse. sadece şekerli suyu içtikten sonra 1 saat hiç bir şey yemiyorsun.birde tavsiyem içtiğiniz suya limon sıkmanız..yanınızda götürebilisiniz..yoksa tadı iğrenç.. hele aç karnına hiç çekılmıyor.ben öyle yapacağım valla..yoksa midem bulanıyor aç karnına..
24 Haftalıgız... Haftaya gıdecegım kısmetse yaptırmaya... Hatta hastane uzak oldugu ıcın 1 ay sonrada yaptırsan olur dedı ama ben vaktımde yaptıracagım...
ben 17 haftalıkken yaptırdım doktorum öyle istedi çünkü anne ve babam şeker hastası o yüzden erken oldu bildiğim kadarıyla 22-24 haftalar arası yapılıyor çok şükür sonucum iyi çıktı bundan sonrakide inş iyi olur....