gebelikte şeker yüklemesi şartmı,hamiş arkadaşlar siz yaptırdınızmı

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
26.haftadayım ama miğde bulantılarım geçmedi sabahları afedersiniz hala safra çıkartıyorum.
şeker yüklemesi bulanan miğdemi daha çok tetikler gibi geliyor.
sizce yaptırmak şartmı,yaptırmasak olmazmı
doktorum rahat bi doktor illa yaptır demedi.
sizler ne düşünüyosunuz

Canım eger seker varsa ve onlem alınmazsa bebegw zarar verebiliyor. Benim doktorum en önemli test mutlaka yaptir dedi. Allah muhafaza sonra pişman olmamak icin yaptırdım iikide yaptırdım cunku yüksek çıktıve diyete başladim eger dusmezse insilune baslicaz dedi doktor.

ben de yaptırmaktan vazgeçtim. olmazsa olmaz diye bir şey yok. sanki gizli şekerim varmış gibi kabataslak bir diyet uyguluyorum kendime ki zaten yapmam gereken şeyler. örneğin makarna, patates, hamur işi yok denecek kadar az. meyvelerden şeker oranı düşük olanları tercih edeceğim, meyve suyu vs yasak. bol bol kalsiyum, protein içeren besinler tüketeceğim, suyu kesinlikle ihmal etmeyeceğim...

zorla yapılmaz.

💑💓

canım benimde gecen hafta yapılması gerekiyordu. doktorum aynı zamanda yakın akrabam. şeker yüklemesi yaptırırsam midemin bulanacagını soyledim ve o da bende yaptırmamandan yanayım dedi. ama yinede ara ara açlık ve tokluk şekerini ölçtür eczaneden bir sorun varsa cıkar dedi. bir çok uzmanda cok yararlı olmadıgını söylüyır zaten.

Bende yaptırmadım.açlık ve tokluk şekerimi ölçtürdüm o kadar.yediklerime dikkat ediyorum

bende yaptırdım berbat bişey.. hele benim gibi şekerden miğden bulanıyosa. yaptırdım ama geri çıkardım .tutmadı. doktorda açlık kan şekerime tokluk kan şekerime baktı bu tutmayınca. doktorların yarısı önemli görüyo . diğerleri de gereksiz yere çocuğa o kadar şeker yüklemesinin zararlı oldğunu söylüyo. ne yapcağımızı şaşırdık :18:

Kızlar aslında bende çok kaRarszim bu konuda cekincedeyim çok meyve tuketiyom reçel falan da dayanamıyorum tabi tereyağı ile tuketiyom ki sek er birden firlamasn dengelensn dye.bu aclik ve tokluk sekerini olcturmenin mantigi nedr nasil bi sonuca gore hareket ediyorz biraz aciklayabilirsenz sevinirm.

merhaba, baya olmuş siz yazalı ama merak ettim; bu şeker yüklemesi benımde kafamı bulandıran bi konu bende yaptırmak istemiyorum... siz yaptırmadığınızı yazmışsınız. herhangi bir olumsuzluk yaşadınızmı? ne oldu? merak ettim...

Ben doğum yapali ya klasik 4 buçuk ay oldu. Hamd olsun hic bir sorun yok bu konuda. Yine hamile olsam yine yaptirmam. Doktorun kuzenimdi. Ara ara açken ve yokken şekerini olctur dedi eczanede. Bir kaç kere olcturdum okadar. CÇok gerekli olsa mutlaka yaptirirdi bana.

Bende yaptırmıcam 2. Çocuğumda da yaptirmadim dikkat ettim..şşuanda diyabetli gibi dikkat ediyorum şeker yok hayatımda aksamlari ekmek yemiyor um açlık ve tokluk şekerim i ölçtürdüm iyiydi ara arada ölçtürücem .....

Sağlıkla, hayırla buyutun evladinizi inşallah... sorunsuz atlatmışsınız sevindim. Kuzeninizin doktor olması da ayrı bi artiymis size, ne güzel... Bunlari öğrenmek iyi oldu sizden teşekkürler...
Bende istemiyorum , Rabbim bizede yardim eder şüphesiz...

Aynen bende şekerden uzak durup,beslenmeme dikkat etmeye calisicam. Yaptirmicam bende inşallah.. Allah hepimizin yavrusunu sağlıkla buyutsun . aminnn

Çok tesekkur ederim. Hayirlisiyla yavrunuzu kucaginiza alin sizde. Bize herşeyi dayatip zorunlu gibi gösteriyorlar.bizde testler ysptirip strese giriyoruz surekli

Aynen bende şekerden uzak durup,beslenmeme dikkat etmeye calisicam. Yaptirmicam bende inşallah.. Allah hepimizin yavrusunu sağlıkla buyutsun . aminnn
Amin canım sağ salim gelsin bebişler INŞALLAH yinede çok dikkat et özellikle tokluk şekerini mutlaka ara ara ölçtür 1 kaç ay az yedik şekerli hamur işi yemedik diye ölmeyiz ya

Amin canım sağ salim gelsin bebişler INŞALLAH yinede çok dikkat et özellikle tokluk şekerini mutlaka ara ara ölçtür 1 kaç ay az yedik şekerli hamur işi yemedik diye ölmeyiz ya
aminn aminnn inşallahhhevet aynen oyle yapıcam inşallah. sağlık herşeyden önemli

İhmal etmeyin sakın ben de yaptırmayacağım diye tutturdum... 29. Haftada başka bir doktora gidince benden kan tahlili istedi 164 çıktı... Şeker testi istedi hayır dedim ve ısrar etti... 50 gram yaptırdım zaten teneke kolada 40 gram şeker var.. Tadı aynı gazoz yani... Sonra 169 çıktı.. Yani açlık 86 tokluk 169... Şuan 100lük de yaptırcam tesadüfen öğrendm şeker bebege çok zararlıymış ben de 25 haftada açlık tokluk yaptırmıştım ama bişey çıkmamıştı... Nerden geldi bana bu anlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…