Gebelikte şeker yüklemesi yaptırıp diyete başlayanlar var mı?

sedef8634

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2019
703
865
103
39
Merhaba sevgili anneler.şuan 27+2 haftalık hamileyim.geçen gün şeker yüklemesi yapıldı ve değelerim sınırda çıktı.dahiliye doktoru diyetisyene yönlendirdi ve diyete başladım..benim gibi olanlar neler yapıyorsunuz

Takipteyim, listeniz nasıl paylaşma şansınız var mı? "ben de şüpheleniyorum ama henüz o haftada değilim. Yediklerime dikkat etsem az mı oluyor diyorum, yesem ateş basıyor, bazen bayılacak gibi oluyorum

Sabah (8:00-8:30) : 2 dilim tam buğday ekmeği,1 tane haşlanmış yumurta,çoban salata,kibrit kutusu büyüklüğünde peynir,6 tane fındık yada iki tane ceviz,açık çay.....Ara öğün (10:00-10:30): 1porsiyon meyve,1 bardak yoğurt yada süt...Öğle (12:30-13:00) : 2 inçe dilim tam buğday ekmeği, 1porsiyon çorba,salata,bir köfte kadar et,4-5 çorba kaşığı sebze yemeği..ara öğün (15:00-15:30) :bir porsiyon meyve, 1 bardak yoğurt yada süt....Akşam (18:00-18:30 ): 2 inçe dilim tam buğday ekmeği,1porsiyon çorba, salata,4-5 kaşık sebze yemeği,1 köfte kadar et....bunları uyguluyorum bir kaç gündür acıkıyorum baya doymuyorum ama yeter ki bebişim sağlıklı olsun ben katlanırım

Çok teşekkür ederim

Çok şekerli yemeyin beyaz ekmek reçel pilav falan yemeyin.diğerlerini de dikkat ederek yerseniz ve bol su içerseniz bi problem olmaz inşallah

Aç kaldığınızı doymadiginizi diyetisyen doktoruna mutlaka söyleyin çünkü eğer vücudunuzun ihtiyacı haricinde bebeğin ihtiyacını karsilayamazsaniz sıkıntı olur. Her şey yolunda mı tekrar gözden gecirsin. Çünkü zayıflama diyetinde aç kalma olabilir ama şeker diyetinde aç kalma diye bir şey yok. Benimle aynı anda hamile kalan arkadsimda şeker çıktı ve ona meyveden uzak dur dedi ama tamamen kesmedi doktor, mesela 1 elmanın yarısını yedi, şeker tarzı ve paketli gıdaları bıraktırdı o kadar ama kendisini hiç aç bırakan bir diyet vermedi diyetisyen ona aksine daha sık yiyordu yemeklerini ...

Diyete alıştıktan sonra çok şükür bi sıkıntı olmadı artık acıkmıyorum şekerim de normal seviyelerde şuan..hatta diyetin dışına çıkıyorum sadece şekerli gıdalardan uzak duruyorum yemiyorum.arada dondurma falan sadece yiyorum

Her şeyin normal olmasına sevindim..

Bende de gebelik şekeri cıktı. Diyet asla yapamam duzenden nefret ediyorum. Yediklerime dikkat etmeye calisiyorum. Bugun basladim sayilir. Aksam olunca canm sekerli biseyler istiyor illa ki.
Doktor bana tatlidan , şekerli butun gidalardan ve karbonhidrattan uzak durmami söyledi. Nasil gececek 3 ay hic bilmiyorum şuan allah yardimcimiz olsun.

İlk bende sizin gibi yapamam falan diye düşündüm ama bebiş için insan dayanıyor sizde alışırsınız.şuan ben çok rahatım artık saatli de yemiyorum sadece yediklerime dikkat ediyorum.

İlk bende sizin gibi yapamam falan diye düşündüm ama bebiş için insan dayanıyor sizde alışırsınız.şuan ben çok rahatım artık saatli de yemiyorum sadece yediklerime dikkat ediyorum.

Ne yiyor ne iciyorsunuz yani sebzelerden yenmemesi gerekenler , bakliyatlardan , en onemlisi sekeri yukseltecek bisey yedin sonra onu neyle dengeliyorsunuz.
Yogurt sut yenilip iciliyo mu bu illette
Kepekli makarna ? Kepekli ekmek ?

Ne yiyor ne iciyorsunuz yani sebzelerden yenmemesi gerekenler , bakliyatlardan , en onemlisi sekeri yukseltecek bisey yedin sonra onu neyle dengeliyorsunuz.
Yogurt sut yenilip iciliyo mu bu illette
Kepekli makarna ? Kepekli ekmek ?
Sabah haşlanmış yumurta,az beyaz peynir yada kaşar peyniri,bol salata yağsız,6 tane fındık yada 2 tane ceviz,ara öğün bir kase yoğurt ve meyve,öğlen çorba,4-5 kaşık sebze yemeği,bir köfte kadar et yada 4-5 kaşık kuru fasulye yada nohut,bol salata..ara öğün yine aynı..akşam yemeği de öğle yemeği ile aynı..yatmadan yine ara öğün..ara öğünde ister bi kase yoğurt isterseniz bir bardak süt..ben 2 kilo verdim çok şükür kilo almadım bebişin kilosu normal çok şükür..emin olun sizde yaparsınız insan ilk zamanlarda aç kalıyor gibi oluyor ama birkaç gün sonra alışıyorsun ve artık o yediklerin bile fazla geliyor:) ben doktoruma dua ediyorum çok şükür kilo almadan sağlıklı besleniyorum

Listeniz bana herseyi ye ama az ye sözünü hatirlatti. Dün yasadigm olayi anlatayim. Sabah kepekli ekmekle kahvaltimi yaptim.
Aksama dogru bir seker krizi yulafli barlar dan yedim kendime geldim.
Aksam yemeginde et sote ve salata yedim biraz kacirdm direk halsizlik basladi cok kotu oldum bayilacak gbi.

1 saat sonra bir kase daha et soteyle salata karisimi yedim. Gece ölecektim acliktan cnm hep sekerli istiyor.
Birde 4.aya kadar hic sekerli yemedim sekerden tiksindim. Şu iki aydir yiyorum.

Yemeyince biraz ac kalinca basim donuyor elim titriyor halsizlik oluyo.
Bakalim nasil ustesinden gelecegm

Benimde bugun şeker yükleme yüksek çıktı.75 mg lık yükleme de 163 çıktı. Diyetisyene gideceğim ama yani tatlı şekerli de yemedim ki şimdi lerde çekiyor çok fena.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…