gebelikte şeker yüklemesi !!!!

bluenight06

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
285
176
37
kızlar merhaba,
yaklasık 24 haftalık hamileyim 2 hafta sonra şeker yüklemesi yapıcaz dedi doktor. bi sürü şey söyleniyor! yaptıran var mı ? yaptırmayanlar sonrasında herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?

Ben yaptirdim ki bence de yaptirilmasi gereken bisey. 50 lik glukoz ictim şükür ki sonuclarim normal cikti..

Sağlık ocağında açlık tokluk kan şekerine baktir önce ben öyle yapicsm, sınıra yakin bi değer çıkmazsa yüklemeyi reddedicem. Duzenli ackik tokluk baktirmaya devam edicem. Ama bu tamamen benim fikrim, günlük hayatta da şekere dikkat ediyorum çayda kahvede seker kullanmam. Hamur isi severim ama kendi yaptığım keklerde bile şekerin miktarını kisarim. O yüzden seker yüklenmesini de her durumda gerekli görmüyorum ben. Karar sizin :)

Sağlık ocağında açlık tokluk kan şekerine baktir önce ben öyle yapicsm, sınıra yakin bi değer çıkmazsa yüklemeyi reddedicem. Duzenli ackik tokluk baktirmaya devam edicem. Ama bu tamamen benim fikrim, günlük hayatta da şekere dikkat ediyorum çayda kahvede seker kullanmam. Hamur isi severim ama kendi yaptığım keklerde bile şekerin miktarını kisarim. O yüzden seker yüklenmesini de her durumda gerekli görmüyorum ben. Karar sizin :)

teşekkür ederim aile hekimliğine gitmekte fayda var söylediklerinize göre .

ben yaptırdım ve bende gebelik şekeri çıktı şuan diyet yapıyorum.Eğer yaptırmasaydım nasıl öğrenecektim ? Canan karatay otorıte mi bu ülkede yaptırmayın diyen bir o var nedne diğer doktorlara güvenmiyoruz? bnm gittiğim doktorlarda prof idi.
başlarda ben de karşıydım ama sonra yanlış oldugunu anladım.
Yediiklerime dikkat ederim diyorsanız iş sadece tatlı yememekle,çaya şeker atmamakla bitmiyor.
ölçülü yemek de önemli ve ölçülü yemezsen kan şekerin yükselebiliyor
diyet yaptığım için biliyorum,sebze yemeği yiyeceksen 8 kaşık mesela.peynirin az yağlı olacak gibi...yani kafanıza göre diyet de yapamazsınız doktor gözetiminde olmalısnız
siz bilirisinz ama bence yaptırın

Ben yaptırma kararı olanlara saygı duyuyorumda acaba yaptıranlar niye bana saygı duymuyorlar çok sasiriyorum. Kararlar kişiseldir oysaki. Çok doktor var önce açlık tokluk bakıp sonra seker yükleme yapmaya gerek duymayan dile getiren sadece canan karatay oldu o kadar. Kimse kimseyi etkilemek eleştirmek için burada paylaşımds bulunmamalı, burası bi fikir paylaşım yeri o kadar. Sınırlarimizi bilelim lütfen!

ben yaptırdım ve bende gebelik şekeri çıktı şuan diyet yapıyorum.Eğer yaptırmasaydım nasıl öğrenecektim ? Canan karatay otorıte mi bu ülkede yaptırmayın diyen bir o var nedne diğer doktorlara güvenmiyoruz? bnm gittiğim doktorlarda prof idi.
Yediiklerime dikkat ederim diyorsanız iş sadece tatlı yememekle,çaya şeker atmamakla bitmiyor.
diyet yaptığım için biliyorum,sebze yemeği yiyeceksen 8 kaşık mesela.peynirin az yağlı olacak gibi...yani kafanıza göre diyet de yapamazsınız doktor gözetiminde olmalısnız

teşekkürler bilgiler için...

kızlar merhaba,
yaklasık 24 haftalık hamileyim 2 hafta sonra şeker yüklemesi yapıcaz dedi doktor. bi sürü şey söyleniyor! yaptıran var mı ? yaptırmayanlar sonrasında herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?
canım selam bende 2 hafta önce yaptırdım.Sağılık ocağındki doktor banada açlık tokluğa bakalım ona göre yapalım demişti.Bende gebelik takibimi yapan doktoruma söyledim ve oda eğer hergün doğuma kadar gidip kan verip açlık tokluk şekerine baktırabilceksen yaptırma dedi.Ben zaten çalışıyorum hergün gitmem mümkün değil ve ayrıca zaten bir dilim pasta yesen o şekerden fazlasını alıcaksın dedi banada mantıklı geldi ve yaptırdım.Karar senin canım....

mrb arkadasım öncelıkle sana katılıyorum bende senın gibidim karsıdım gece n hafta çarşamba günü yaptırdım yüksek çıktı doktorum tekrar yapacak bu hafta yediklerime dikkat ediyorum kafama takılan bı hafta sonra tekrar tst yapacak bunda kı amacı anlamadım zaten yüksek çıkmış bana yardımcı olurmusun bir bilgin varmı inan endişeliyim

mrb arkadasım öncelıkle sana katılıyorum bende senın gibidim karsıdım gece n hafta çarşamba günü yaptırdım yüksek çıktı doktorum tekrar yapacak bu hafta yediklerime dikkat ediyorum kafama takılan bı hafta sonra tekrar tst yapacak bunda kı amacı anlamadım zaten yüksek çıkmış bana yardımcı olurmusun bir bilgin varmı inan endişeliyim

50 mg 'da yüksek çıkytysa bence 100 lük yaptırma işte ona gerek yok.
diyetisyene git direkt canım yediklerine dikkat et ve günde üç öğün açlık tokluk kan şekerini ölç kafi.Çünkü bundan sonrası diyet ve ölçüm yapmak,yediklerine dikkat edince zaten değerlerin normal seyrediyor..bence diyetsiyenden yardım al canım sana uygun diyet listesi versin

1 bardak kola veya 1 dılım pastada daha cok seker var
eger seker yuklemesı yaptırmazsan olup olmadıgını bılemezsın en cok bebegın saglıgı ıcın...

Yabancı kaynakları araştırdığımda yapılmaması gerektiğine işaret eden tek bir kaynak buldum ben. Yaptırılması gerektiğini kanıtlayan onlarca... Bi tek canan karatay karşı gibi gözüküyor onun da elinde araştırması yok, hangi bulgulara göre öyle dediği belli değil. Kanıtlanmış veri nerede?
Araştırırsanız siz de göreceksiniz ki yaptırmayınca çocuğumuzun hayatını tehlikeye atıyoruz, şeker hastası olmasına yol açıyoruz oysa önlemi bir test ve doktor kontrolünde dengeli beslenme.

X