Gebelikte serbest t3 degeri onemli mi

Wynonna

Eskiden mazikeen di:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
9.396
15.715
198
troid yukseligi icin ilac kullanıyorum serbest t4 ve tsh degerleri suan iyi ama serbest t3 deegrim 1.91 cıkmıs referans aralıgı 2.6 dan baslıyor

troid yukseligi icin ilac kullanıyorum serbest t4 ve tsh degerleri suan iyi ama serbest t3 deegrim 1.91 cıkmıs referans aralıgı 2.6 dan baslıyor

Önemli olan t4 ve tsh. T3 çok önemli değil diye biliyorum. Çünkü ben de tiroit hastasıyım. Ayda bir düzenli tahlil yaptırıyorum. T3 e bakmıyorlar bile. Sadece tsh ve t4 ölçülüyor.

Benim serbest T3 ve T4 referans aralığının biraz altında çıktı TSH normal çıktı. Bide ben 4. Aydan beri günde bir kere jodid iyot hapı alıyorum ona rağmen düşük çıktı :( Doktor sınırda dedi ama içim hiç rahat değil. Pazartesi dahiliyeye gitmeyi düşünüyorum testleri tekrar yaptırcam.

Benim serbest T3 ve T4 referans aralığının biraz altında çıktı TSH normal çıktı. Bide ben 4. Aydan beri günde bir kere jodid iyot hapı alıyorum ona rağmen düşük çıktı :KK43: Doktor sınırda dedi ama içim hiç rahat değil. Pazartesi dahiliyeye gitmeyi düşünüyorum testleri tekrar yaptırcam.
degisiyor sık sık bide 4-5 gun sonra tekrar bakildi saglik ocaginda bu sefer normal araliktaydi hamilelik yuzunden cok oynuyor degerler ya sen yine dahiliyeye git icin rahat etsin

Back
X