gebelikte seyahat

canım o bünye meselesi galiba.ben sürekli seyehat ettim çok şükür bişey oladı.allaha dua et.herşey onun syesinde..

doktoruna sorman en doğrusu. ben en başından beri yolculuk yaptım. çok şükür bişey olmadı. ama düşük tehliken varsa yada seyehat etmene engel bir durum doktorun sana söyleyecektir. doktorunla konuş bu konuyu canım. en iyisi doktoru dinlemek.

konu çok eski ama uyarı anlamında yazıyorum.

özellikle ilk 8 hafta yolculuk için çok riskliymiş. lütfen çok zorunlu olmadıkça ilk 8 hafta yerinizden kıpırdamayın, sonra çok pişman olmayın allah korusun.

bunun yanında illaki zorunlu gidiyorsanız,

1- saat başı mola verip, gerinin biraz ve 5 dakka ayakta durun. azcık yürüyün.
neden? çünkü dolaşım sistemi çok önemliymiş bu haftalarda, dolaşım iyi olsun diye uzun süre aynı pozisyonda kalmayın.

2- rahat bir kolyuğa oturmaya çalışın, hatta özel aracınızsa arka koltukta battaniye, yorgan koyup zaman zaman uzanma fırsatınız da olabilir. biraz önde biraz arka koltukta gidersiniz. nasıl rahatsanız öyle.

3- çok sıcak havalarda yola çıkmayın. sıcakta hiç iyi değilmiş bu haftalarda.

4 otobüste iseniz, saatte bir otobüsün içinde 5 dakka ayakta ufak harerketler yapabilirsiniz. ayıbı günahı vesaire olmaz bu işlerde. kalkın gerinip hareket edin biraz.

5- yolculukta bol su içmeye çalışın. tabi otobüste zor olur ama özel aracınızdaysanız yanınıza alın suyu. bol bol için.
dolaşım sistemi için bol su içmek gerekiyormuş. günlük ortalama 8-12 bardak arası zaten içmeniz lazım.

Kizlar 5 haftalik hamileyim ozel abayla 4 saatlik yolculuk zararli olur mu cok kararsizim

kızlar merhaba; Kurban Bayramı için köye gitmeyi düşünüyoruz fakat ben 2 hafta lık hamileyim aslında 12 günlük sizce 5 saatlik yol beni zorlar mı otobüste sıkıntı olur mu ayaklarım normalde de cok şişer benim iç varis mevcut acaba araba mı kıralasak?

6 haftalık hamileyim 7 saatlik bir otobüs yolculuğu yapacağım ama olumsuz bir etkisi olurmu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…