Gebelikte SEYAHAT

kkarems

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
1.268
982
123
Hayırlı geceler anne adaylari 12 haftalik hamileyim ,esimin annesiucakla veya otobusle beni memlekete goturmek istiyor. Doktoruma da danisacagim ama ilk uc ay ve son uc ay seyahat edilmez diye kulağımda kalmis, sizce seyahat edilmeli mi edilmemeli mi ?

Riskli bir gebelik değilse hiçbir sıkıntı yok.
Ben seyahat ettim hem de uzun uçuştu, hala da tatile gitmeye devam ediyorum 13 haftalık hamileyim.
Son 3 ayda da doktorunuzdan izin belki isteniyor uçak yolculuğu için.
Otobüsle giderseniz molalarda bolca yürür, ayaklarınızı açarsınız.

Riskli bir gebelik değilse hiçbir sıkıntı yok.
Ben seyahat ettim hem de uzun uçuştu, hala da tatile gitmeye devam ediyorum 13 haftalık hamileyim.
Son 3 ayda da doktorunuzdan izin belki isteniyor uçak yolculuğu için.
Otobüsle giderseniz molalarda bolca yürür, ayaklarınızı açarsınız.

Peki , havalimaninda guvenlik seridinden gecer iken hamilelerde el dedektoru mu kullaniliyor yoksa ayni eskisi gibi tum onlemlerden geciyormuyuz , aslinda benim riskli biraz en baslarda %80 dusuk ve rahmin kenarinda kanama vardi en son kuculuyordu ama simdi ne durumdayim bilemiyorum...

Peki , havalimaninda guvenlik seridinden gecer iken hamilelerde el dedektoru mu kullaniliyor yoksa ayni eskisi gibi tum onlemlerden geciyormuyuz , aslinda benim riskli biraz en baslarda %80 dusuk ve rahmin kenarinda kanama vardi en son kuculuyordu ama simdi ne durumdayim bilemiyorum...
Hamile olduğunuzu söylediğinizde x rayden geçmiyorsunuz, el dedektörü.
Fakat yurt dışı yolculuğu yapacaksanız Türkiye'de biraz daha müsama gösterseler bile yurt dışındaki görevliler müsade etmiyor ve x rayden geçiriyor.
Zaten x ray bebeğe çok zarar verebilecek bir şey değil, hatta zararlı olduğunun bir bulgusu yok.
Ama anladığım kadarıyla gebeliğinizde düşük riski var.
Doktorunuz pek tavsiye etmeyebilir, otobüs ya da araba yolculuğu daha güvenli olacaktır sizin için.
Bir de gitmek istemiyorsanız, gitmeyin lütfen.
Hamile halinizle bu soğuk aylarda evrivaki uğruna kimsenin peşine takılıp gitmemek gerek.
Gerçekten arzu ediyorsanız, doktorunuzla görüşün.

Back
X