gebelikte sigaraaa

eternallife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
19
0
86
41
İstanbul
merhaba arkadaşlar ....
ben çok üzülerek bişey paylaşmak istiyorum.
gebeliğim boyunca sigarayı bırakamadım. her ay 'bu ay kesin bırakcam' dedim ama şurda kaldı 1 hafta ve ben hala sigara içiyorum :oklava:
benim gibi gebeliğinde sigarayı bırakamayan varmı çok merak ediyorum lütfen paylaşın :kedi:
bide sigara içipte doğum yapanlar varsa onlarlada paylaşmak istiyorum ....

Benim tanıdıgım cok hamile var gunde 1 paket içip bebeğinde bir sorun olmayan ama bu kesinlikle dogru bir şey değil bence . ben simdi 13 haftalık hamileyim öncesinde bende 1 paket rahat içiyordum sigarayı ama hamileliğimi öğrendiğim gunden itibaren inan agzıma vurmadım , tiksinmedim ama birden bıraktım.E ben sana simdi bırakda diyemem ki surda kalmıs 1 hafta en önemlisi bebeğinin organları gelisirken bari uzak durmaya calıssaydın keske sigaradan
Sağlıklı ve kolay dogumlar canım.

yaa ilk başlarda bende bıraktım içmedim hatta içen gebelere çok kızıyodum. bi kaç zaman sonra yine günde en fazla 5 tane falan içiyorum hep.

Canım öncesi için yapılabilecek bir şey yok ama en azından bundan sonrası için bir şeyler yapabilirsin. Çünkü sigara emzirme döneminde de bebeğe zarar verebiliyor.

benim bi tanidigim 8 aylikken bile ara ara iciyodu ama hep dedim bebege zarar verceksin ...dogurdu simdi 10 aylik bi sorunu yok ama hic bellli olmaz riske atma derim ben

hamileyken sigara icenlere cok kiziyorum ben..kendi sagligini düsünmüyosun evet ama o bebegin günahi ne???
sormussun gebeliginde sigarayi birakamayan varmi diye bi akrabam gebeligi boyunca hep icti sigara simdi 1 kizi var otistik..doktorlari sigaraya bagliyo bu durumu...

bence de bari artık bundan sonra içmeyin.hem bebek doğduğunda bir problem çıkmayabilir ama ileride yani büyüdüğünde ne olacağını kimse bilemez lütfen bırakmayı deneyin.

gebeliğinde sigara içen arkadaşlara sadece bu resmi göstermek isterim
ve bu resme bakınca ben sigara içmediğim halde içim parçalanıyor
acaba hamileyken sigara içen arkadaşlarım neler hissediyorlar
lütfen yapmayın arkadaşkar lütfen
o minnacık savunmasız bir can bunu yapmaya hakkınız yok

arkadaşlar merhaba bende 17 haftalık hamileyim hamile kalmadan önceden 1 paketi geçiyordu içmem. hamile olduğumu öğrendim ilk 2-3 hafta içmedim bi anda. ama daha sonra eşimden bi fırt bi fırt derken günde 20 fırt çekiyorum. inş bebeğimin sağlığı iyi olur ...

gebeliğinde sigara içen arkadaşlara sadece bu resmi göstermek isterim
ve bu resme bakınca ben sigara içmediğim halde içim parçalanıyor
acaba hamileyken sigara içen arkadaşlarım neler hissediyorlar
lütfen yapmayın arkadaşkar lütfen
o minnacık savunmasız bir can bunu yapmaya hakkınız yok

vereliniortak

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

bende hamilelikten önce günde 1 paketten fazla içiyodum, hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım,

ablamda hamile ve o hala içiyo,

dr.lar günde 5 taneye kadar izin veriyor ama bence bebeklerinize bunu yapmayın

artık anne oldunuz ve hayatınızı ona göre şekillendirmeye başlamalısınız.

unutmayın anne-baba olmak dünyanın en büyük sorumluluğu.

sağlıcakla alırsınız bebeğinizi kucağınıza inşallah

Allen Carr canım, alıp kitabını okuyun sigaraya verdiğinizden daha az para verirsiniz. Belki ben de mükemmel bir anne olamayacağım ama en azından bebeğime eziyet etmemek için elimden geleni yaparım. Elinizden gelen bir kitap okumamak kadar azsa ne yapalım, için sigarayı.

ya ben günde 5 tane ye kadar içmeye izin veren doktorun alnını karışlarım. nasıl izin veriyomuş, ölçümmü yapmışlar 5 tane sigara zehri bebeği etkilemiyo 6. mı etkiliyomuş. kızlar malesef sigara içenlerin kendine söylediği bi yalan bu. ve içip içip inşallah bebeğim sağlıklı olur diyenlere de sinir oluyorum. tabiki hepimizin bebekleri sağlıklı olsun. ama sana diyolarki sigara bebeğe zarar veriyo ve sen hala içiyosun sonrada sağlıklı olur diyosun. bende hamileliğimden önce içiyodum sigara öğrendiğim anda bitti hatta eşim bak bi nefes çek iyice tiksincen dedi ama ben bebeğimde bişiy olurda o bi nefes için ömür boyu vicdan azabı çekerim diye ağzıma bile sürmedim. lütfen arkadaşlar lütfen minik ciğerleri zehirlemiyelim, onlar herşeyiyle biz muhtaçlar...:CüvCüv:

bende ıcıyordum gunde bır paket ılk 3 ay cok azaltım ama 1 bucuk aydır bıraktım tek nefes bıle cekmıyorum 20çhaftamdayım ama cooooooooooooooooook zor bır durum ve benım doktorumun eddıgıne gore asla sakatlık zeka ozru yapmadıgı dusuk kıloda dogabılır dedı sadece.ben boraktım ama sigarayla ılgılı acılan konulara gırıpte suclayan ınsanlara kızıyorum acıkcası sen yapmıssın aferım ama o yapamamıs ve suclamak sana dusmez bence

ya ben günde 5 tane ye kadar içmeye izin veren doktorun alnını karışlarım. nasıl izin veriyomuş, ölçümmü yapmışlar 5 tane sigara zehri bebeği etkilemiyo 6. mı etkiliyomuş. kızlar malesef sigara içenlerin kendine söylediği bi yalan bu. ve içip içip inşallah bebeğim sağlıklı olur diyenlere de sinir oluyorum. tabiki hepimizin bebekleri sağlıklı olsun. ama sana diyolarki sigara bebeğe zarar veriyo ve sen hala içiyosun sonrada sağlıklı olur diyosun. bende hamileliğimden önce içiyodum sigara öğrendiğim anda bitti hatta eşim bak bi nefes çek iyice tiksincen dedi ama ben bebeğimde bişiy olurda o bi nefes için ömür boyu vicdan azabı çekerim diye ağzıma bile sürmedim. lütfen arkadaşlar lütfen minik ciğerleri zehirlemiyelim, onlar herşeyiyle biz muhtaçlar...:CüvCüv:

tebrik ederim canım çok güzel ifade etmişsin vereliniortak

Gebe kalmadan 3 ay önce bırakın
Anne adayı mutlaka gebe kalmadan önce hayatını düzenlemeli ve mümkünse gebe kalmadan en az 3 ay önce sigarayı bırakmalıdır. sigara tüketimi gebeliğin hiçbir döneminde onaylanamaz. İçiliyorsa, mutlaka kesilmelidir. sigara kullanımı anne karnında ani bebek ölümlerine yol açabilir, erken doğuma neden olabilir ve bu bebeklerde doğumdan sonrada ani ölümlere meyili arttığı gösterilmiştir.
Tek bir sigara bile anlık olarak annenin bronşlarının kasılması ile bebeğe giden oksijeni azaltır, bu sigaraların sayısı arttıkça da kötü etkileri katlanarak bebeğe yansır. Yani 1 sigaranın bile bebeğe zararı vardır hatta siz içmiyorsanız da yanınızda içilen sigaranın dumanı sizde ve bebeğinizde aynı sorunlara neden olur.

Gebelikte sigara içimi neden kanamaya neden olur?
sigara içenlerde plasenta (bebeğin eşi, sonu) düşük oksijen yüzdesi ile orantılı olarak rahim ağzına yakın yerleşebilir veya bebek doğmadan aniden ayrılabilir ve bu iki problemde bebek ölümü ile sonuçlanabilir. Düşük doğum ağırlığının nedeni de bu oksijen açlığıdır. Annenin içtiği her sigara, bebeğin ağırlığında 10-15 gram azalmaya yol açar . Gelişmemiş bir bebek doğumun zorlukları ile de başa çıkamayabilir ve bu da doğumda ölümlere ve sezaryen oranın da artışına neden olur.

Doğum öncesi ve doğum sırasında sigara içenlerde 2 kat fazla bebek kaybı olur; şiddetli kanamalar zarların erken yırtılması veya erken doğum bu nedenler arasında sayılır. Doğum sonrası akciğer yetmezliği ve solunum sıkıntıları sık rastlanan sorunlardır.

sigara düşük ve kanamaya yol açar
sigara içen insanın kan dolaşımı bozulur, dolaşıma 3000'den fazla zararlı madde karışır en önemlileri ise; nikotin karbonmonoksit, siyaniddir. Bu maddeler gelişmekte olan bebeğe giden oksijeni azaltır. Ne kadar çok sigara içilirse bu etki o kadar fazla olur. Bunun sonucunda düşük, dış gebelik, düşük doğum ağırlığı, gebelikte kanama, gebeliğe bağlı hipertansiyon (preeklampsi) anne karnında ya da doğumdan sonra ani bebek ölümleri en önemlileridir.
OP . DR. NURCAN DALANAvrasya

hepiniz çok haklısınız ama geçen zaman geçti tabi bundan sonra içmiyorum.
çok stresli bi aile yaşantım var aşırı sinirliyim ve buda etkiledi beni tabii
bencede lütfen sigara içenler var bıraksın zaman geçmeden

yapmayın arkadaşlar ne olur ben de içerdim ama ağzıma koymadım öğrenince allah o bebeği bize emanet ediyor çok ii bakmalıyız

Back
X