• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte su içmek amnion sıvısını etkilermi

evet bana sağlık ocağındaki ebe söylemişti bebeğin suyu sürekli devir-daim halindeymiş bu yüzden bol su içmek çok faydalıymış zaten bizimde vücudumuzun bol suya ihtiyacı var.

Amniyon sıvısı nasıl oluşur?
Hamileliğin ilk 16 haftası boyunca plasenta, amniyon zarları, göbek kordonu ve bebeğin cildi sıvı üretir ve bebek büyüdükçe bu sıvı da amniyon kesesi içerisine dolar.

16 haftadan sonraysa bebek sıvıyı yutmaya başlar. Bebeğin yuttuğu sıvı böbreklerinden geçerek idrar yolundan dışarı atılır ve sonra bebek tekrar bu sıvıyı yutar, bu şekilde her birkaç saatte bir tüm sıvı yeniden dönüştürülür (evet, nihai anlamda sıvının çoğu idrardan oluşur). bu idrar zararlı atık içermez.
Bebeğin akciğerleri de bir miktar sıvı salgılar. Sıvının küçük bir miktarı da amniyon kesesi tarafından emilerek veya göbek kordonundaki kan aracılığı ile annenin vücuduna salınır.

Dolayısıyla amniyon kesesinde tam da gerektiği miktarda sıvı bulunmasınınsağlanmasında fetus önemli bir rol oynar
alıntıdır..
doktorumda aynen bunları söylemişti bana amniyon sıvısının olması için bol sıvı alınmalı su içilmeli demişti

Canım benim hamileliğim başından beri amniyo sıvısı az maalesef
geçen aylardan bu yana bol su içmeye çalışıyorum 2 ay önce sıvıda kristalleşme vardı yani azalmıştı ve koyulaşmıştı su içerek toparladık biraz

yine az aslında ama karpuz, armut ve üzümün amniyo sıvısı için faydalı olduğunu söyledi doktorum sende hazır yaz aylarındayken bol meyve tüketebilirsin

hamileliğimin sonlarına doğru suyum artmaya başlamıştı,
çokmu meyve yiyorsun sen demişti doktorum.
demekki meyve yemek suyu arttırıyor arkadaşlar.

Çok teŞekkÜrler bılgıler ıÇın ben gÜnde 2,5 lt su ıÇıyorum ve meyve tÜketmeye Özen gÖsterıyorum umarım hepımız saĞ salım bebıŞlerı kucaĞımıza alırız.

ben çok aşırı su içiyorum sanki abartıyomuşum gibi geliyor. ama normaldede böyledim. benim kadar fazla içen var mı acaba. emzik gibi sürekli su azımda.

ben geçen hafta sordum doktoruma. böyle birşey duydum doğru mu diye. senin su içmenle bebeğin sıvısı arasında direk bir ilişki yok dedi doktorum.
ama zaten gün içinde bol sıvı alman gerekiyor biliyorsun dedi. ama bu sebepten dolayı değil.

ben geçen hafta sordum doktoruma. böyle birşey duydum doğru mu diye. senin su içmenle bebeğin sıvısı arasında direk bir ilişki yok dedi doktorum.
ama zaten gün içinde bol sıvı alman gerekiyor biliyorsun dedi. ama bu sebepten dolayı değil.

Back
X