Gebelikte Taşınan, Ev Taşıyan Var Mı? Yeni Evin Temizliğini Kendimiz Yapabilir Miyiz?

6.haftada taşındım ben.Eltimler,kayınvalidem,kardeşim,teyzem,bir arkadaşım ve alt kattaki yenge yerleştirdi beni.Temizliği hep yaptırdığım yardımcılarımıa iki günde iki kişi olarak yaptırmıştım.ama yerleşirkende silindi hep ev.Sağolsunlar yaptılar.
Ben hiç bir şey yapmadığım halde 7.haftaya gelmeden kanama geçirdim alakası varmıydı bilmiyorum ama doktorum eğilp kalkmanla bile sorun olabilir demişti.
Her hamilenin direnci farklı oluyor,bizim karşıdaki kadıncağız 3.ye hamileyken 2 çocukla baş ettiği yetmiyomuş gibi halılarını silip balkona atardı camlara çıkar silerdi halı çırpardı filan:bbo:
Ben şahsen böyle bir şeyin yorumunu yapamam size.Allah korusun bir şey olur,vebali bana ağır gelir.
Sizde burda cevap aramak yerine doktorunuzla görüşseniz size en net bilgiyi verse daha iyi olmaz mı güzel arkadaşım.

kesinlikle yapamazsın....
ben şuan bile nefes alamıyom 30. haftada olsam hiç alamam
ben de 2 aya taşınacam kayınvalidem taşıyacak beni...dört gözle onu bekliyorum

bebeğine kendine bir şey olacağına kayınvalidene sinir ol daha iyi
bırak eşyaları nereye koyarsa koysun
sonuçta ev senin eşya senin
eşyaları yiyecek değil ya
gene senin düzenine dönülecek..

benim annem babam yok.
o yüzden kayınvalidemi bir nimet olarak görüyorum
benim hatrımı bilip yanıma yardım için gelmesi bile bence çok iyi
iyi bak iyi gör:)

Canım çok güzel söylemişsin. Benim de ailem yok.. Dediğin gibi, kayınvalidemin bana değer verip de -hem de ta ankaradan kalkıp istanbula- yanıma gelip bana yardım etmesi çok önemli bir şey. Aslında yanlış anlaşılmaktan da korkmadım değil, çünkü kayınvalidemi severim... Sohbeti falan da çok tatlıdır, ayrıca tanıdığım en "insan gibi insan"dır... Kötülüğünden yapmıyor, iyilik yaptığını düşünerek yapıyor biliyorum ama her işi kafasına göre yapması beni gene de deli ediyor :))))
Ama dediğin doğru, eşyaları yemiyor ya sonuçta :))) Gerginliği bırakıp iyi yönünden bakmam lazım sanırım... Nereye koyarsa koysun, bir süre aradığımı bulamaz kafayı yerim yine ama bir süre sonra nasılsa yine benim düzenime döneriz değil mi :)))

canım yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin
Allah korusun riske atma bencede bebişini
olduğu kadar olsun
kadın tutarsın başında durursun
zaten bebek gelince eski titizlik v.s. pek kalmıyor
şimdiden güle güle sağlıcakla otur yeni evinde

Teşekkür ederim canım :))) İnşallah uğurlu olur yeni evimiz :))) Bebişten kıymetli değil ya, artık bir çaresine bakacağız mecbur :)) Çok sağol :)))

6.haftada taşındım ben.Eltimler,kayınvalidem,kardeşim,teyzem,bir arkadaşım ve alt kattaki yenge yerleştirdi beni.Temizliği hep yaptırdığım yardımcılarımıa iki günde iki kişi olarak yaptırmıştım.ama yerleşirkende silindi hep ev.Sağolsunlar yaptılar.
Ben hiç bir şey yapmadığım halde 7.haftaya gelmeden kanama geçirdim alakası varmıydı bilmiyorum ama doktorum eğilp kalkmanla bile sorun olabilir demişti.
Her hamilenin direnci farklı oluyor,bizim karşıdaki kadıncağız 3.ye hamileyken 2 çocukla baş ettiği yetmiyomuş gibi halılarını silip balkona atardı camlara çıkar silerdi halı çırpardı filan:bbo:
Ben şahsen böyle bir şeyin yorumunu yapamam size.Allah korusun bir şey olur,vebali bana ağır gelir.
Sizde burda cevap aramak yerine doktorunuzla görüşseniz size en net bilgiyi verse daha iyi olmaz mı güzel arkadaşım.

Doktoruma da soracağım elbette neler yapıp yapmamam gerektiğini ancak bazı şeyleri yaşayan daha iyi bilir diye düşünüyorum. Mesela ben hiç ev taşımadım hayatımda, gündelik ev temizliğinden daha ağır olacağını tahmin ediyorum ancak aklıma gelmeyen pek çok detay çıkacaktır eminim benim bilmediğim... Hamilelikte böyle bir durum yaşamış arkadaşların deneyimlerinden de faydalanmak istedim o yüzden... Çünkü taşınma işi çok apar topar olmak zorunda oldu 1 hafta içinde.... Bir de doktorum çok genç, o da hayatında hiç ev temizliği yapmış mıdır yapmamış mıdır emin değilim :))) Sonuçta tıp fakültesinde de her detayı öğretmiyorlar, "hamileler cam silebilir ama banyo yıkamasın" falan gibi :))) Bazı şeyleri yaşayanlar daha iyi biliyor... Burdaki arkadaşların başından geçen deneyimler de benim için yol gösterici olabilir diye düşünüyorum...

Deneyiminizi paylaştığınız için ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim a.s.

ben yaşamımda yaklaşım 7-8 kere taşındım....kolileri açmadan başka eve taşındığımız oldu....bebk olmasaydı halledersin derdim...ama bebekle çok zor....hiç riske atma al kaynananı yanına güle oynaya şakalaşa düz evini bebeğin için.....ha elinde değil yaşlıların konuşurlar bildiklerini yaparlar ama hiç bundan şaşma ki iyilik yapmak adına yaparlar....ama gencin düzeni farklıdır....aslına bakarsan onlar yardım etmek isterler...inan ki seni sinir etmek için değil...ve bizde yaşlandığımızda aynı huylara sahip olacağız...

hatta sen kayınvalidene sor anne nereye koyalım bu şurda daha mı iyi durur acaba sen ne dersin dersen
bak gör o seni daha mutlu etmek için senin deiğini yapacaktır
deneyimle sabittir ben kayınvalideme hep öyle derim...

dediğin gibi ankaradan kalkıp yardım için istanbula yanına gelmesi sana gelinine verdiği değerdir...tabi sen de onda o değeri bırakmışsın....ikinizi de takdir ettim...

ben yaşamımda yaklaşım 7-8 kere taşındım....kolileri açmadan başka eve taşındığımız oldu....bebk olmasaydı halledersin derdim...ama bebekle çok zor....hiç riske atma al kaynananı yanına güle oynaya şakalaşa düz evini bebeğin için.....ha elinde değil yaşlıların konuşurlar bildiklerini yaparlar ama hiç bundan şaşma ki iyilik yapmak adına yaparlar....ama gencin düzeni farklıdır....aslına bakarsan onlar yardım etmek isterler...inan ki seni sinir etmek için değil...ve bizde yaşlandığımızda aynı huylara sahip olacağız...

Çok doğru söylüyorsun... Ben de böyle düşünüyorum aslında... Aslında normalde güler geçerim de birçok şeye ama belki de hamilelik yüzünden daha tahammülsüz veya takıntılı oldum sanırım... O bir şeyleri inatla kafasına göre yaptıkça bana geliyorlar, bana geldikçe eşime geliyorlar, bir süre sonra bakıyoruz ki evde bir tek kayınvalidem çok mutlu, gülücükler saçıyor, eşimle ben patlamaya hazır bomba gibiyiz :))) İyi niyetli olduğunu bilmek insanı rahatlatıyor en azından... Yıllardır doğru bildiği şeyleri uyguluyor o, bizim düzenimizse farklı elbette... Olsun, iyiliğimiz için yapıyor sonuçta, o yüzden de başımızın tacı... Biz de bebişimiz için az daha sabredicez artık n'apalım :)))

Canım benim bir arkadaşım hamileyken lojmana taşınmıştı ve temizliği eşiyle yaptılar, sonuç nemi oldu? Bebeğini erken doğurdu. Lütfen sende titizliği bir yana bırak bebeğinin ve kendi sağlığını düşün. Benim ikinci kızımda erken doğum riskim vardı ve sancılarım ilaçlarla durduruluyordu, buna rağmen aynı senin gibi titizliği hiç elden bırakmadım, ah ne kadar pişmanım, şimdi düşündükçe diyorumki ya bebeğim benim yüzümden erken doğup kuvözlerde kalsaydı? Bırak kayınvaliden yapsın nasılsa temiz bir hanımmış, keşke bizim kayınvalidelerimizde böyle yardım etmeye hevesli olsalardı....

ewet hamilelikte hormonlar tavan yapıyor....huylarımız değişiyor....ben de daha önceden onları tanımadığım için eşimle hep aram bozulurdu..ama baktım olmuyor hem benim eşimle aram bozuluyor hem psikolojim...baktım iyi insanlar ve yanlış değiller ben de artık onları hep iyi yönünden gördüm...ha arada gene sinir olduğumuz şeyler olmuyor mu ....tabi kiiiii....ama insan kendi ailesi ile bile sorun yaşarken eşinin ailesiyle ne de olsa aynı diyalog olmuyor....sadece iyi niyet sabır.....allah sağlıkla bebeğin eşinle mutlu olacağınız günler sıcak bir yuva nasip etsin...

Canım benim bir arkadaşım hamileyken lojmana taşınmıştı ve temizliği eşiyle yaptılar, sonuç nemi oldu? Bebeğini erken doğurdu. Lütfen sende titizliği bir yana bırak bebeğinin ve kendi sağlığını düşün. Benim ikinci kızımda erken doğum riskim vardı ve sancılarım ilaçlarla durduruluyordu, buna rağmen aynı senin gibi titizliği hiç elden bırakmadım, ah ne kadar pişmanım, şimdi düşündükçe diyorumki ya bebeğim benim yüzümden erken doğup kuvözlerde kalsaydı? Bırak kayınvaliden yapsın nasılsa temiz bir hanımmış, keşke bizim kayınvalidelerimizde böyle yardım etmeye hevesli olsalardı....

Canım çok geçmiş olsun, allahtan bebişin sağlıkla doğmuş.... Ben de riske atmamaya karar verdim, ne olur olmaz... En güzeli benim pek temizlik işine müdahil olmamam sanırım :((

dediğin gibi ankaradan kalkıp yardım için istanbula yanına gelmesi sana gelinine verdiği değerdir...tabi sen de onda o değeri bırakmışsın....ikinizi de takdir ettim...

Canım mahçup oldum, teşekkür ederim... :))

hatta sen kayınvalidene sor anne nereye koyalım bu şurda daha mı iyi durur acaba sen ne dersin dersen
bak gör o seni daha mutlu etmek için senin deiğini yapacaktır
deneyimle sabittir ben kayınvalideme hep öyle derim...

Aslında bu dediğini ben de yapıyorum, daha çok kayınvalidemi onore etmek için yapıyorum tabii.. Ama bir de çekincem var ki, benim eşimle aramda epey yaş farkı var, bir de üzerine her şeyi sormaya başlayınca sanki beni iyice ufak görecekler, çocuk görecekler, hiçbir şeyden anlamadığımı sanıp bana güvenmeyecekler diye korkuyorum :))) Bilmiyorum ki, aslında böyle de güzel, ailede herkes beni çocuğu, kardeşi gibi seviyor :)))) Bir ara bunalıma girmiştim "yahu beni bu kadar küçük görüyorlar ama ben anne olacağım yakında" falan diye... Geçti sonra... :))))

ewet hamilelikte hormonlar tavan yapıyor....huylarımız değişiyor....ben de daha önceden onları tanımadığım için eşimle hep aram bozulurdu..ama baktım olmuyor hem benim eşimle aram bozuluyor hem psikolojim...baktım iyi insanlar ve yanlış değiller ben de artık onları hep iyi yönünden gördüm...ha arada gene sinir olduğumuz şeyler olmuyor mu ....tabi kiiiii....ama insan kendi ailesi ile bile sorun yaşarken eşinin ailesiyle ne de olsa aynı diyalog olmuyor....sadece iyi niyet sabır.....allah sağlıkla bebeğin eşinle mutlu olacağınız günler sıcak bir yuva nasip etsin...

Çok doğru söyledin, insan öz ailesiyle bile anlaşamazken, karşı taraftan çok da bir şey beklememek lazım... Aslında bu açıdan düşününce eşlerimizi ailesiyle bu diyaloğumuz bile bulunmaz bir nimet sayılır kesinlikle....

Amin canım çok sağol, allah hepimize ailelerimizle mutlu birer hayat nasip etsin....

ben 5. ayımdayken tasınmıştım.. temizlik konusunda takıntılı olduğum için baskasına yaptırmamıştım ama annem babam esım falan hep beraber yaptık ustelık ev çok temizdi.. bana kalırsada kendin yapma cok yorucu oluyor birde sadece temizlikle bitmiyo naklıye şirketleri çok işe yarasada esya topla yerleştir falan cok zor hic riske atma..ustelik ne guzel kayınvalıden yardım edecek benimki hiç bi işe yaramadığı gibi naklıye sırketı esyaları eve bosaltmaya calısırken hersey heryerdeyken benim canım çay istedi bana çay demleyip kek falan yapsana demişti..

canım bence kayın valdende yapmak zorunda eğil..kaç yaşında kadın..bir de boş evin temizliği çok zor oluyor..o camlar kapılar dolaplar..
tamam yerleştirmeyi yapsın ama kadını da yorma..tut temizlikçini yaptır..senin hamile yken yaptığın temizlikten daha iyisini yapar emin ol..durursun başında..

açıkçası ben kayınvaldeme üzülürüm hem de minnet etmek istemem..hem de ne iyi kadınmış..

ev taşımak zor..4 yıllık evliliğimde 3. evim...

Hayatım tut bi kadın .riske atma kendini yada söyle yap. Yavas yavas ve dikkatli. Bende tasındım ama agır seyleri kaldırmadım. Eğilirlen falan dizlerimde eğildim bişeyin yerini değiştireceksem cekmek yerine arkasına geçip ittim. Bedenini düzgün kullanıp yavas yavas yaparsan bişey olmuyo. Bana olmadı tabi arkasından cektiğim bel agrısı dısında :>:>

Back
X