gebelikte tetanoz aşısı

papatya20

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2011
128
18
298
İstanbul
merhaba benim gebeliğim 21 haftalık oldu ve 22 haftada tetanoz iğnesi vurmam gerekiyormuş bazı doktorlar şart koşmuyormuş yaptırmasakta oluyormuş diye duymuştum ,ama benim doktorum mutlaka yaptır diyor birde renkli ve ayrıntılı ultrasona gircekmişim bebğin iç organları ordan daha net ve belirgin görünüyormuş .internette yaptığım araştırmalarda buda zorunlu bir sebep olmadıkça gerekmez diyor anlamadım benim doktorummu çok detaycı ,sizin doktorlarınız ne diyor bu konularla ilgili paylaşırsanız sevinirim.

Öncelikle sana hayırlı sağlıklı bir evlat, kolay doğumlar diliyorum canım. Ben tetenoz aşısının ilk dozunu oldum. İkinci doz için gitmem gerekiyo ama ilk dozda kolumu iki gün kaldıramamıştım onun için korkuyorum açıkcası..Renkli dopplerede geçen ay girdim. Çok şükür bir sorun çıkmadı herşey normaldi. Benim doktorumda şart değil ama yaptırmanı tavsiye ederim demişti.

yaptır birşey olmaz.
hem sadece hamilelerin değil herkesin tetanoz aşısı olması gerkiyor
evet biraz ağrı yapabilir ateş de olabilir ama çok da önemli değil, görülebilecek yan etkiler..

merhaba herkese,

ben de 18 temmuzda tetanoz aşısı oldum daha hamile değildim. ikinci dozu bi ay sonra yaptıracaktım yani 18 ağustos ta. ama o tarihte gebelik şüphem vardı ve yaptırmadım. nitekim şüphede haklı çıktım şu an 9 haftalık hamileyim. benim sormak istediğim hamile değilken yaptırdığım ilk doz boşa mı gitti. çünkü bir ay sonra yaptırmam gerekirdi yaptıramadım. yoksa bu ilk doz sayılır mı acaba. siz hangi aralıklarla oldunuz aşıyı. veya bilgisi olan var mı.

benim bildiğim kadarıyla sayılıyor yani 1kez daha aşi olucaksın bu yetertli sanırım çünkü ebe bana sormuştu en son ne zaman yapıldın diye ordan aklımda kaldı
yine de aşıyı olurken söylersin

peki sen hangi aralıklarlar oldun. ebe sorduğu zaman bir ay mı geçmiş miydi yoksa daha fazlamı. ayrıca kaç aylık hamileydin ilk ve ikinci aşını olduğunda.bu arada teşekkürler cevap yazdığın için

merhaba herkese,

ben de 18 temmuzda tetanoz aşısı oldum daha hamile değildim. ikinci dozu bi ay sonra yaptıracaktım yani 18 ağustos ta. ama o tarihte gebelik şüphem vardı ve yaptırmadım. nitekim şüphede haklı çıktım şu an 9 haftalık hamileyim. benim sormak istediğim hamile değilken yaptırdığım ilk doz boşa mı gitti. çünkü bir ay sonra yaptırmam gerekirdi yaptıramadım. yoksa bu ilk doz sayılır mı acaba. siz hangi aralıklarla oldunuz aşıyı. veya bilgisi olan var mı.

benim bildiğim kadarıyla aşının 10 senelik bir süresi varmış nettede araştırdım yani 10 sene içinde yaptırdıysanız gerek yok diyorlar bence sizin yaptırmanıza gerek yok ama tabiki doktorunuzada danışırsınız en iyisini o söyler.

o 10sene muhabbeti şöyle. ilk dozu oluosun sonra 1 ay geçince ikinci dozu oluosun.bu seni 3 sene koruyor. 3. dozu da ilk dozdan 6 ay sonra oluosun bu seni 5 sene koruyor. bir sene sonrağı olacağın aşı 10; 4. dozdan 1 sene sonra olacağın 5. doz seni ömür boyu koruyor. hamileyken olduğun aşı bebeğede geçtiği için bebeğin bir daha aşı olması gerekmiyor doğunca. ama ben ilk dozu hamile değilken oldum ikinci dozu olamadım çünkü ikinci doz zamanı ben hamile kalmıştım. ve hamilelerde 20. haftada başlıyor aşı bir zararı olmasın diye. benim onu araştırmam lazım. ilk dozu haybeye mi oldum tekrar 20. haftamda sil baştan bi daha mı olucam. yoksa ilk doz sayılacakmı bunu öğrenmem lazım. evet en iyisi doktorum bilir. saolun kızlar

Öncelikle sana hayırlı sağlıklı bir evlat, kolay doğumlar diliyorum canım. Ben tetenoz aşısının ilk dozunu oldum. İkinci doz için gitmem gerekiyo ama ilk dozda kolumu iki gün kaldıramamıştım onun için korkuyorum açıkcası..Renkli dopplerede geçen ay girdim. Çok şükür bir sorun çıkmadı herşey normaldi. Benim doktorumda şart değil ama yaptırmanı tavsiye ederim demişti.[/QUOTE

güzel dilekleriniz için teşekkür ederim,ben iğneden korktuğum için sormak istemiştim hani mecburmu değilmi diye ama şimdi deyince kolumu 2 gün kaldıramadım ,yüreğime su serpildi :) :14:

Öncelikle sana hayırlı sağlıklı bir evlat, kolay doğumlar diliyorum canım. Ben tetenoz aşısının ilk dozunu oldum. İkinci doz için gitmem gerekiyo ama ilk dozda kolumu iki gün kaldıramamıştım onun için korkuyorum açıkcası..Renkli dopplerede geçen ay girdim. Çok şükür bir sorun çıkmadı herşey normaldi. Benim doktorumda şart değil ama yaptırmanı tavsiye ederim demişti.[/QUOTE

güzel dilekleriniz için teşekkür ederim,ben iğneden korktuğum için sormak istemiştim hani mecburmu değilmi diye ama şimdi deyince kolumu 2 gün kaldıramadım ,yüreğime su serpildi :) :14:

sen ol ikinci dozunu. bebeğide koruosun.şart değil derken bence bi yerde şart. zate olmuşun ilkini.ikinciyide ol. bende de aynı semptomlar oluştu. aynen kaldıramadım kolumu. şişti yandı. ama geçti. bişey olmaz yaptır ikinciyi. 1 ay arayla oluo. ama işte ben ikinciye hamile kalmıştım ve gebeliğin ilk gunleri diye yaptırmadım. şu an 8 haftalığım.20. haftamda baştan olucam ilk dozu ya da oluosa direkt ikinci doz yapıcaklar. güzel dileklerin için de teşekkür ederim.amin. allah herkesi evlatlarından güldürsün

bence dr un doğru söylemiş.
yaptırmak zorunlu değil ama yaptırırsanda iyi olur.
neticesinde tetanoz sadece ameliyat esnasında ki duruma karşı yapılıyormuş gibi bir izlenim yaratılıyor oysa topraktan bile bulaşabileceğini biliyormuydun?
bir araştır nette göreceksin
hamişsin tedbiri almak mı iyi yoksa boşvermek mi...

bu arada bende ilk dozda ateşlendim falan kolum şişti ama ikinci dozda herhalde alıştım ikincide hiç bir şeyy olmadı gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz...

cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim,haftaya gidip yaptırıcam zaten bir iğne için bu kadar düşünüyorum doğumda ne yapıcam çok merak ediyorum :1:

Aslında gebe olmayanlar bile yaptırmalı, korunması aşı ile kolay ama yakalanınca teşhisi ve tedavisi zor. Böcek ve yılan sokmasında bile tetanoz olabiliyoruz. 1 ay arayla 2 doz zaten ilk 2-3 gün olursa ağrısı var. Düşük tehlikesi yaratmasın diye 20. haftadan sonra yapmaya başlıyorlar. İlk dozu yaptırdım ben.

peki sen hangi aralıklarlar oldun. ebe sorduğu zaman bir ay mı geçmiş miydi yoksa daha fazlamı. ayrıca kaç aylık hamileydin ilk ve ikinci aşını olduğunda.bu arada teşekkürler cevap yazdığın için

canım zaten doktorun seni yönlendirecektir ona sor daha sağlıklı bilgi alırsın :34:
hayırlısıyla kucağına alısın inşallah bebeğini :emir_bebek:

kızlar ben 10 yıl içinde bi kere aşı oldum. 1,5 yıl önce bir doz tetanoz aşısı olmuştum. hamilelikteki iki doz aşıdan sadece birinin mi yapılması gerekiyor bu durumda?
yoksa ikisinide yaptırmalı mıyım? ne yaptınız aynı durumda kalanlar ya da ne yapılmalı fikri olan var mı?:31:

25+4 günlük hamileyim, ilk dozu bugün yaptırdım.Doktorum ilk hamileliğimde gerek yok demişti, şimdi de steril olmayan ortamlardaki doğumlar için lazım ama Sağlık Bakanlığı ısrarcı diyerek 2 doz yaptırmamı istedi.İlk dozu 4 saat önce yaptırdım, hiçbir şikayetim yok şimdilik, umarım olmaz.

Hamileyken 2 doz oldum doğum yapınca 1 doz şimdi aralık ayında bidaha olucam bidaha 1 sene sonra olucam

Back
X