gebelikte tiroid için dahiliyeye giden varmı? lütfen yazınnnn....

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.043
89
643
İstanbul
arkadaşlar iki aylık hamileyim benimde tsh değerim 5.67 anadolu yakasında oturuyorum ve uzun zamandır endokrin bölümüne randevu alamıyorum bir türlü. ünv.ve araştırma hastaneleri en az bir ay sonrasına randevu veriyorlar. bu konu hakkında çok konu açıldı biliyorum ama ne yapacağımı şaşırdım ve çok endişeliyim. daha fazla bekleyecek zamanım kalmadı iki ayımı doldurdum bir an önce doktora gidip tedavi görmem gerekiyor. tsh değerim çok yüksek olmadığı için dahiliye doktoruna gitmeyi düşünüyorum. benimle benzer durumda olupta dahiliyeye giden varmı? özel endokrin uzmanına gidecek durumum pek yok. lütfen fikirlerinizi yazın...bebeğime zararı olacak diye çok korkuyorum..

canım bendede ilk gebelik tahlillerinde çıktı.tsh 4,3.fazla yüksek değil ama dahiliyeye git dedi dr.um.gittim 50 mg lık bi ilaç verdi.1 ay kullandım bitti dün yine gittim.0.423 çıktı tsh.yani ilaç düşürmüş.2 tane içiyorum şimdi günde 1 tane içicem.bende daha önceden bilmiyorum böle olduğunu diyet yapıyor kilo veremiyordum,ellerim ve ayaklarım kışın hep soğuk olurdu.meğerse bunun yüzündenmiş ama nerden bilelim tahlil yaptırmadan.bende ihmal etme dahiliyeye git düşüğe sebep olabiliyormuş ve bebeğin gelişiminede etki ediyormuş.ilk3 ay organ gelişiminde çok önemli biliyorsun.gerçe tsh ı 10 un üzerinde olanlarda var.onlardada gebe kalamama sorunu yaratıyormuş

gebelikte tsh en fazla 2.5 olmalıymış fazla olursa düşüğe sebep olabilirmiş.ihmal etme dahiliyeye git.özel hastaneye gidiyorum orada çıktı.sağlık ocağına gebelik kaydına gittiğimde orası bide biz yapalım tahlil dedi.ilaca başlayalı 10 gün olduğu için sağlık ocağındada düşük çıktı.kayıt yaptırdıysan sağlık ocağınada sorabilirsin

Dahiliye olmazsa genel cerrahiden de randevu alabilirsiniz..Genel cerrahi dr.ları da teforu ayarlamakta size yardımcı olabilirler..Benim yıllar önce tiroid bezim tamamen alındı.Bu sebeple hamilelik dolayısıyla 3 haftada bir tahlil yaptıracağım...

benim düşük riskim vardı bir hafta sürekli yattım. doktorum tsh çok yüksek değil oyüzden daha sonra git doktora dedi. şimdi iyiyim oyüzden en kısa zamanda doktora gitmek istiyorum. bayram tatili girmeden. zaten ikinci ayımı doldurdum geç bile kaldım aslında ( sağlık ocağına sordum 3 gün sonrasına veriyormuş tahlili. ünv. ve araştırma hastaneleri hep bir ay sonrasına randevu veriyor endokrin bölümü için. yarın dahiliyeye gitmek istiyorum vakit geçirmeden. ama geç kaldım diye çok üzülüyorum..(( birde dahiliye yeterli değil bu konuda diye çok yazı okudum oyüzdende endişeliyim...

Sanmam öyle bir şey olduğunu Özlem..Ben geçen sene de hamileydim..ılla bir üniversite hastanesine gitmene gerek yok..SGK ya bağlı özel poliklinikler de var..Hastaneye gitmeye kalkarsan aylarca beklemen gerekir..ıstanbuldasın ,bir polikliniğe de gidebilirsin..Sadece düşük değil bebeğin zekasına da etkili tiroid..Fazla bekleme artık....Özellikle ilk 3 ay çok önemli..Bebeğin beyin gelişimi oluyor..2 ay çok geç...

(( çok mu geciktim gerçekten yaa...senağlama

Canım seni telaşlandırdım sanırım istemeden..ıstanbulda yaşıyorsun,bir sürü poliklinik vardır..Onlardan birinden randevu alman yeterli..Dahiliye yetersiz diye birşey yok..saçma olmuş..Endokrin bölümü bakar normalde..O da zaten dahiliye bölümlerinden biri..Genel cerrahi dr ları da bakar..ben 13 yıldır tiroid için gidiyorum dr a...herşey yolunda olucak..sadece illa üniversite hastanesi diye tutturma hayatım...Çünkü hamilelikte bizim için zaman çok değerli..

mecburen öyle yapıcam. on gün önce kartal araştırmaya dahiliyeye gittim. endokrin için önce dahiliyeye gitmek gerekiyomuş.ultrasonla bakıldı guatr yokmuş. fakat doktor t3 ve t4 testlerini istemeyi unutmuş. oyüzden işimi halledemedim.ertesi güne kaldı. zaten sordum endokrin için en az bir iki ay sonraya randevu veriyormuş orasıda.ogün rahatsızlandım kadın doğum doktoruma gittim düşük riskin var dedi bir hafta hiç kalkmadan yatmamı söyledi. bu süre içindede direk endokrin bölümüne gitmek için randevu almaya çalıştım ama alamadım. işlerim ters gitti böylelikle zaten iki ayımda dolmuş oldu.daha yeni kalktım yataktan zaten. inş. herşey yolunda gider bundan sonra..bebeğe bir zarar olmaz inş.

İnşallah canım aminnn:Saruboceq:

selam canım
ben gebe değilim ama tiroig yüzünden tedavi görüyorum
daha şimdi geldim hastaneden 4 65 den 2 40 düşmüş ialaca devam tabi hamile kalmamıda kilo alıp veremememide bu yapıyomuş

canım anadolu yakasında isen koşuyolu medipole git derim
ben hale handan sarıkayaya gidiyorum çok iyi ve güler yüzlü bi doktor
netten tel alıp hemen yarına alabilrisin aksatma derim geçmiş olsun sdağlıkla gelsin :ecrin_bebek:

benim hamilelik öncesi hiç ölçülmemişti tiroidim. ama ben çok zayıfım. tiroidi az çalışanlar tam tersi olması lazım. belki benim hamilelikle birlikte tsh değerim yükselmiş olabilir.

tiroid bezin çok çalışıyorsa hiper tiroidi vardır..Çok zayıflarsın,kalbin çok hızlı çalışır,gözler fırlar...

benim tsh 0.01 e kadar düştü arkadaşlar,dahiliyeye gittim testlrim yapıldı 15 gün sonrası 0.03 yükseldi ama endokrinolojiye gönderdi ama bu bölüm her yerde yok bulsakta bakalım randevu alabilecekmiyiz...

ÖZLEM28 GÖZTEPE SSK ENDOKRıN ıÇıN HAMıLEYSEN RANDEVU ALMADAN PAZARTESı,ÇARŞAMBA,CUMA GıDEBıLıRSıN:sm_confused:

merhaba benimde tiroitlerle ilgili sorunum var dahiliyeden bana bir ilaç verdiler 50 mg hatta isminide yazayım euthyrox 50 mg. bunu dedi bütün hamileliğin boyunca alman lazım dedi doktor. bebeğin tiroid bezleri gelişmediğinden bizimkilere ihtiyaç duyarmış yoksa zeka geriliği olabilir dedi. hatta 2. gidişimde 100mg a çıkardı ilacı. bir sürü sgk lı hastane var onlardan birine bir seferlikte olsa git dediğin gibi üniversite hastane 1 ay sonraya randevu veriyor ama dahiliye de bakıyor hatta senin kadın doğumun bile bu ilacı yazabilir. tiroid önemli bir olay bence vakit geçirmeden doktora git dediğim gibi dahiliyeye gitmende yeter yada bu ilacı kullanmaya başla

Bende aynı değerlerde TSH ile çok gezdim ancak 5.67 TSH ile hamile kalman çok zor tahlilini tekrarlattır hatta birde tok karnına tahlil vermeyi dene ben 22. haftamdayım ilk 3 ay TSH çok çok önemli çocukta gelişim geriliği olmaması adına ilaç dozları dahiliye veya kadın doğum ayarlayabilir orası pek sorun olmuyor ben yıllardır tedavi gördüğüm için kendim hallediyorum artık her ay mutlaka tahlillerin yenilenmesi gerek gebelikte ilaç dozlarının aylara göre yükseltilmesi gerekebiliyor çünkü . Umarım sağlıkla bebeğini kucaklarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…