Gebelikte tiroid

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
133
41
16 haftalik gebeyim arkadaslar. 9. Haftada rutin kontrollerde t3 degerim sinirin cok az altinda kalmisti. Tsh normaldi. Hemen endokrine sevkettiler jodid diye bir ilac verdiler. Emzirme bitene kadar kullan dediler. Ama ben bekarken bende hipertiroid çıkmıştı o dönem iyotsuz tuz kullanmisti. Simdi hipotiroid dediler. Neyse icim rahat etmedi baska bir kadin dogumcuya gosterdim kullan dedi gebelikte iyot onemlidir istersen gun asiri kullan dedi. Yine icim rahat etmedi 2 hafta sonra tekrar kan verdim degerler normaldi baska bir kadin dogumcu kullanmana gerek yok dedi. Bugun endokrinolojiye gittim mutlaka kullan dedi yine. Fazlasi zararli mi dedim yok idrarla atilir dedi ama bende zaten bir donem iyot fazlaligi vardi. Simdi ne yapacagimi bilmiyorum. Cocukta herhangi bir gerilik olmasini istemiyorum tabi ama gereksiz ilac da istemiyorum. Ayrica bebekte 16. Haftadan itibaren kendi endokrin sistemi gelisirmis. Ne yapayim sizce ben

Merhaba, ben de 17 haftalik hamileyim benim de tsh im yuksek gebelikten once de yuksekti surekli ilac kullaniyordum, kadin dogumcumdan ayrı, 6 haftada bir endokrine gidiyorum ben ben de jodid kullaniyorum tiroid hormon hapimin disinda. Jodid iyot takviyesi dediginiz gibi doktorum surekli kullanmam gerektigini dogumdan sonra da kullanmaya devam edecegimizi soyledi. Endokrin doktorum bebegın kendisi tiroid hormonu uretemeyecegi icin sizden kullanacak bebek dedi. Geçenhafta kontrolumuzde kendi doktorum vitamin takviyesi verecekti icinde iyot oldugu ve ben zaten iyot kullandigim icin bir iyot icermeyen baska bir vitamin yazdı bana mesela.

Back